.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:00

Ηλεκτρικό Suzuki Burgman σε δοκιμές στην Ινδία

Ο ειδικός Τύπος της χώρας δημοσίευσε φωτογραφίες από δύο ηλεκτρικά σκούτερ της Suzuki εν μέσω δοκιμών.

Το 2011 η Suzuki είχε επιδείξει στο Tokyo Motor Show ένα πρωτότυπο σκούτερ Burgman Fuel Cell (εικονίζεται αμέσως πιο κάτω), βασισμένο στο κορμί του 650, αλλά με μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία ως την προώθησή του κάτω από τα πλαστικά.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι τότε επιθυμίες για μια απεξάρτηση από την οικονομία των ορυκτών καυσίμων έχουν μετατραπεί σε νομοθεσία που πλέον διαγράφει στον ορίζοντα το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στην πορεία η αγορά της Ηλεκτροκίνησης έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς (καλώς ή κακώς) όλο το βάρος έχει πέσει στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες, ενώ η τεχνολογία κυψελών καυσίμου, fuel cell, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ειδικά στις μοτοσυκλέτες που δεσμεύονται από ανυποχώρητους χωροταξικούς περιορισμούς στις διαστάσεις τους.

burgman fuel cell 2011

Στο μεταξύ, η παραδοσιακή βιομηχανία της Μοτοσυκλέτας δεν φαίνεται να έχει ασπαστεί ολόψυχα τη μετάβαση αυτή, καθώς ελάχιστες ηλεκτρικές προτάσεις απαντώνται στην επικαιρότητα των μεγάλων εργοστασίων, τόσο της Ευρώπης όσο και της Ιαπωνίας, όπου εξακολουθεί κανονικά η εξέλιξη των βενζινοκίνητων δικύκλων και αγνοούνται τα πάσης φύσεως ηλεκτρικά.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου έχει αναπτυχθεί ήδη μια μεγάλη αγορά ηλεκτροκίνητων δικύκλων, συνήθως οικονομικά προσιτών σκούτερ. Κάπου εκεί λοιπόν κουμπώνει και η Suzuki, η οποία έχει γερό πάτημα και μια ξεχωριστή κατασκευαστική δομή στην Ινδία μέσω της οποίας εξελίσσει μοντέλα στοχευμένα για τη συγκεκριμένη αγορά.

Προφανώς από κει προέρχεται και το εικονιζόμενο σκούτερ, το οποίο όντως μοιάζει με Suzuki Burgman, ωστόσο για ο,τιδήποτε άλλο απλά θα πρέπει να πιστέψουμε τα γραφόμενα των συναδέλφων του India Auto Today που πρωτοδημοσίευσε την είδηση πριν αυτή κάνει τον γύρο του διαδικτυακού κόσμου.

suz burgman electric crop

Αυτοί λοιπόν μας αποκαλύπτουν πως το εν λόγω σκούτερ είναι ηλεκτρικό, καθώς η φωτογραφία δεν απεικονίζει καθαρά κάτι τέτοιο. Οι υποθέσεις τους μιλούν για ένα μοντέλο με επιδόσεις ανάλογες των μικρών βενζινοκίνητων σκούτερ 110-125 κυβικών (που κυριαρχούν στις πωλήσεις της χώρας) και το συνδέουν με παλιότερες δηλώσεις αξιοματούχων της ινδικής Suzuki πως επεξεργάζονται ηλεκτρικά “made for India” σκούτερ.

Ομολογουμένως όλα κουμπώνουν λογικά μεταξύ τους και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα επ’ αυτού. Άλλωστε, μοιάζει δεδομένο πως όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξει κι άλλο αυτή η αγορά για την Ευρώπη, οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν με τα έτοιμα μοντέλα τους που θα έχουν ήδη “περπατήσει” αρκετά στις ασιατικές αγορές. Μοντέλα, δηλαδή, όπως το φημολογούμενο Suzuki Burgman Electric που μάλλον απεικονίζεται στη φωτογραφία αυτή.

Πηγή: India Today

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon