.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 10:34

Η Suzuki ετοιμάζει τρίτροχο «αντι-αυτοκίνητο» με μοτέρ 125 κυβικών

Για όσους δεν θέλουν μηχανάκι, αλλά ούτε και αυτοκίνητο. Αλλά ούτε και τρίτροχο σαν τα MP3 και το Tricity…

Μέσα από σχέδια για πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες, αποκαλύπτεται ότι η Suzuki εργάζεται πάνω σε ένα νέο, ιδιαίτερο όχημα 3 τροχών. Βασικό χαρακτηριστικό του, είναι ότι θα έχει την δυνατότητα να γέρνει στις στροφές, όπως μία μοτοσυκλέτα ή τα Niken/Tricity και MP3 που ήδη γνωρίζουμε, αλλά με θέση οδήγησης που θυμίζει Kart!

Ήδη από τα σχέδια, γίνεται σαφής η μορφή του οχήματος: Δύο τροχοί εμπρός, ένας κεντρικά τοποθετημένος πίσω, κάτι που παραπέμπει λίγο και σε Polaris Slingshot. Ωστόσο, η Suzuki έχει τοποθετήσει τιμόνι μοτοσυκλέτας, ενώ το όχημα εμφανίζεται ως αποκλειστικά μονοθέσιο.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον, είναι ότι η Suzuki δεν εργάζεται στο τρίτροχο αυτό όχημα με στόχο να δημιουργήσει ένα εργαλείο αναψυχής-ελεύθερου χρόνου, αλλά ένα προσιτό και πρακτικό όχημα με μία «απλή και φθηνή δομή». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Suzuki προτείνει ένα αντι-αυτοκίνητο εδώ: Φθηνότερο, ανοικτό και με σαφώς χαμηλότερη κατανάλωση από ένα τυπικό τετράτροχο, αλλά από την άλλη, μακριά από την φιλοσοφία ενός παραδοσιακού scooter, που ακόμα τρομάζει όσους δεν θέλουν να έχουν να κάνουν με… μηχανάκια.   

Βάσει των λίγων δεδομένων που γίνονται γνωστά, ο κινητήρας του μοντέλου αυτού είναι κυβισμού 125 κυβικών, προερχόμενος αυτούσιος από την γκάμα των scooters και φέροντας και την CVT μετάδοση του. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, ενώ η εμπρός ανάρτηση είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε οι τροχοί να στρίβουν ως «παραλληλόγραμμο», με αμορτισέρ και ψαλίδια, την στιγμή που η πίσω ανάρτηση είναι κατά πολύ απλούστερη: Ένα αμορτισέρ και έδραση του μοτέρ σε στυλ scooter, στο πλαίσιο.

Μπορεί ένα τέτοιο όχημα να έχει επιτυχία και σε ποιες αγορές; Ας μην ξεχνάμε και την νέα νομοθεσία της Ευρώπης, που προβλέπει δυνατότητα οδήγησης οχημάτων κατηγορίας «μοτοσυκλέτας», με δίπλωμα αυτοκινήτου, χωρίς νέες εξετάσεις. Αν αυτό το νέο όχημα πληροί τις απαραίτητες νομικές προϋποθέσεις, μπορεί να είναι απόλυτα κατάλληλο για να παίξει τον ρόλο του «αντι-αυτοκινήτου»! Προς το παρόν περιμένουμε περισσότερα.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon