.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 10:27

Katana 1100 σχεδιάζει η Suzuki

Υπερκυβισμός των GSX-S1000 ψήνεται στο Hamamatsu σύμφωνα με έγκυρες ιαπωνικές πηγές.

Η είδηση προέρχεται από την πρόσφατη ετήσια εκδήλωση Katana Meeting 2023 που διοργανώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Hamamatsu Fruit Park Tokinosumika, παρουσία του προέδρου της Suzuki, Toshihiro Suzuki, και της ομάδας εξέλιξης του σύγχρονου Katana.

Συγκεκριμένα, σε ανοικτή συζήτηση με τους επισκέπτες της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων της οικογένειας GSX-S1000, Keisuke Namekawa, δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του:

"Φυσικά θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τον ηλεκτρονικό έλεγχο, αλλά προσωπικά αγαπώ την αύξηση κυβισμού των κινητήρων κι έτσι ελπίζω το επόμενο μοντέλο να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και να λέγεται 1100."

KATANA M2 EngineFeature Main

Με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα, η υπόλοιπη ομάδα μηχανικών της Suzuki υποστήριξε ένθερμα την πρόταση του Namekawa, με τον αρχιμηχανικό και μάνατζερ της ομάδας εξέλιξης, Tetsuri Nojiri να υπερθεματίζει:

"Η Katana είναι μια μοτοσυκλέτα που αγαπάμε πολύ και θέλουμε να την εξελίξουμε όπως της αρμόζει. Μεγαλύτερη χωρητικότητα; Είναι φυσικό, θέλω να εξελιχθούμε.

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Katana της επόμενης χρονιάς. Δε νομίζω πως θα είναι εφικτό να γίνει του χρόνου, αλλά συνεχίζουμε να το κοιτάμε ζεστά και, αν το ζητήσετε κι εσείς, σίγουρα θα το κάνουμε να συμβεί!"

Αυτό το τελευταίο μάλλον συνοψίζει την όλη κατάσταση. Η ομάδα εξέλιξης του μοντέλου το θέλει και το προτείνει, η Suzuki το συζητά και το ψάχνει και πιθανώς να δούμε τον αειθαλή τετρακύλινδρο 999 cc που κάποτε παρείχε κινούσε το GSX-R1000 K5 να μεγαλώνει σε κυβισμό και να ξαναδούμε ένα GSX1100 στους δρόμους, πιθανώς για το 2026.

Εφόσον η αύξηση κυβισμού όντως επιτευχθεί, τότε θα περιμένουμε εύλογα τον νέο κινητήρα να απλωθεί στη συνέχεια σε όλη τη γκάμα που χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο - GSX-S1000, GSX-S1000 GT κ.ο.κ.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon