.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 09:43

Suzuki GSX-S 1000T 2024 - Το «αντί-Tracer» της Suzuki αλλά στα 1.000 κυβικά!

Μια μοτοσυκλέτα που είχε αναφερθεί ότι έρχεται, στο παρελθόν, έκανε δημόσια εμφάνιση και απαθανατίστηκε στον φακό ιδιώτη, για να κάνει κατόπιν τον γύρο του κόσμου.

Η Suzuki πιθανότατα ετοιμάζει ένα «ψηλό sport touring» μοντέλο, σαν να λέμε δηλαδή Yamaha Tracer, Kawasaki Versys κλπ., και μάλιστα με τον γνωστό 4κύλινδρο κινητήρα του λίτρου, που χρησιμοποιεί και σε άλλα μοντέλα της. Η είδηση φτάνει από το γερμανικό περιοδικό Motorrad και, όπως δηλώνουν οι Γερμανοί, από τις φωτογραφίες του ιδιώτη-αναγνώστη Klaus Bagdahn.

O Bagdahn φέρεται να έπεσε πάνω στις δύο βαριά καμουφλαρισμένες, δοκιμαστικές μοτοσυκλέτες της Suzuki σε έναν χώρο στάθμευσης, στις Άλπεις και τις τράβηξε φωτογραφία. Με μια πρώτη ματιά, η «ψηλή» σιλουέτα του νέου μοντέλου είναι εμφανής, όπως επίσης και η χαρακτηριστική πλέον σχεδίαση Suzuki, στο εμπρός μέρος. Ο κινητήρας, το ψαλίδι και πιθανόν και το πλαίσιο, βασίζονται στα αντίστοιχα μέρη του GSX-S 1000GT. Το μοτέρ μας είναι πολύ γνωστό πλέον, από το ανεπανάληπτο GSX-R 1000 K5, ενώ η μοτοσυκλέτα φαίνεται βαρέως καμουφλαρισμένη, στα εμπρός και πλάγια σημεία της.

Δεν αποκρύπτεται, πάντως, το γεγονός ότι υπάρχει μία TFT οθόνη ενδείξεων, μπροστά από τον αναβάτη, όπως επίσης και το ότι πολλά από τα επιμέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας, βασίζονται σε ήδη υπάρχοντες κωδικούς. Αξιοσημείωτη, είναι η απουσία ενδείξεων για την χρήση ραντάρ, μια τεχνολογία που επεκτείνεται σταδιακά στην κατηγορία και οι κύριοι ανταγωνιστές της Suzuki αξιοποιούν ήδη.

Σύμφωνα με την σεναριολογία των Γερμανών, το νέο Suzuki GSX-S 1000T θα αποδίδει 152 ίππους περίπου, και ροπή της τάξης των 10,8 kgm. Το μεταξόνιο αλλά και άλλες σημαντικές διαστάσεις, ίσως αναφέρονται άμεσα στο GSX-S 1000 GT, ενώ το βάρος υποτίθεται στο επίπεδο των 226 κιλών. Ο χρόνος θα μας δείξει, εν τέλει, αν και πότε θα παρουσιαστεί το Suzuki GSX-S 1000 T, ίσως κάποια στιγμή μέσα στο 2024. 

 

Πηγή/φωτογραφίες: Motorrad/Klaus Bagdahn

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 11:07

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon