.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 11:22

Suzuki - Φέρνει ανανέωση στο GSX-R 1000 για την 40ή επέτειο του;

Πατέντες για νέο αεροδυναμικό εξάρτημα σε μοτοσυκλέτα, πυροδότησαν σενάρια για ανανέωση του εμβληματικού Suzuki GSX-R 1000, με την αφορμή των 40 ετών από το ντεμπούτο του.

Στα διεθνή μέσα, έφτασαν σχέδια από πατέντες που αφορούν την Suzuki, η οποία φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα νέο αεροδυναμικό εξάρτημα, το οποίο θέλει να κατοχυρώσει. Πολύ γρήγορα, οι πατέντες αυτές συνδέθηκαν με σενάρια για ένα ανανεωμένο GSX-R 1000, το οποίο θα έρθει για την επέτειο των 40 ετών του μοντέλου, το 2024. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Suzuki έχει εγκαταλείψει, τουλάχιστον για τώρα, τους αγώνες, ενώ έχει αφαιρέσει το GSX-R 1000 από πολλές αγορές!

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Η πατέντα απεικονίζει ένα απλό εξάρτημα, που σκοπεύει στην βελτίωση της ροής του αέρα προς το ψυγείο της μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για ένα κάλυμμα σε 2 τμήματα, το οποίο προσαρμόζεται στο πιρούνι της μοτοσυκλέτας και «κλείνει» το κενό, που επιτρέπει την ροή αέρα προς τα επάνω και τον αναβάτη. Με την χρήση του καλύμματος, λοιπόν, η Suzuki εκτρέπει τον αέρα προς το ψυγείο, πετυχαίνοντας όχι μόνο καλύτερη απόδοση ψύξης, αλλά και ελεγχόμενη αεροδυναμική ροή. Φυσικά, οι πιο «διαβασμένοι» γνωρίζουν ότι πολλές μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν ήδη, αυτή την μέθοδο και αντίστοιχα καλύμματα, στο κάτω μέρος του πιρουνιού και των πλαστικών τμημάτων του fairing.

Η μοτοσυκλέτα που εμφανίζεται, στα σχέδια, είναι ξεκάθαρα μία supersport μοτοσυκλέτα που μπορεί να συνδεθεί εύκολα με μία GSX-R, ενώ αναφορές στην ύπαρξη φωτιστικών σωμάτων στην πατέντα, δείχνουν ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτα παραγωγής. Και εκεί, λοιπόν, ξεκίνησαν οι φήμες από το εξωτερικό, ότι η Suzuki μπορεί να προετοιμάζει την «επιστροφή» του GSX-R 1000, με ελαφρές ανανεώσεις, πάνω στην συγκυρία της 40ής επετείου του μοντέλου. Εντάξει, προκαλεί μια κάποια εντύπωση, το ότι οι πηγές του εξωτερικού συνδέουν άμεσα, την πατέντα για ένα νέο εξάρτημα με ένα ανανεωμένο GSX-R, οπότε εμείς υποθέτουμε ότι υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες, στους ανάλογους κύκλους. Καθώς η Suzuki είναι μια μάρκα που αντιλαμβάνεται -και εκμεταλλεύεται- την ιστορική σημασία μοντέλων της όπως η Hayabusa, τα σενάρια την θέλουν να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο GSX-R 1000, για τα... δεύτερα «-άντα» του μοντέλου. Ο χρόνος μόνο, θα δείξει οριστικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 11:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon