.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 13:51

KTM Freeride E-XC 2018

 

Μεγαλύτερη αυτονομία και αναβάθμιση στα περιφερειακά 

 

Το μοντέλο του ηλεκτροκίνητου enduro μοντέλου Freeride E-XC για το 2018 παρουσίασε η KTM, το οποίο παρουσιάζεται αναβαθμισμένο σε πολλούς τομείς.

Ξεκινώντας από την μπαταρία, αυτή είναι μια νέα μονάδα, κατασκευής Sony, η οποία προσφέρει 50% μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που μεταφράζεται σε 90 λεπτά οδήγησης εκτός δρόμου, ενώ αν χρησιμοποιηθεί η λειτουργία ECO mode, η αυτονομία πλησιάζει τις δύο ώρες.

ktm freeride e 6

Η νέα μπαταρία, εγγυάται επίσης ότι μπορεί να διατηρήσει το 70% της χωρητικότητας της, μετά από 700 κύκλους φορτίσεων, ενώ προσφέρεται, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, η εύκολη και γρήγορη αλλαγή της με μια φορτισμένη μονάδα, για να συνεχίσει κανείς την διασκέδαση του εκτός δρόμου.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει δεχθεί επίσης βελτιώσεις, με την KTM να αναφέρει ότι η απόδοση του είναι ακόμα πιο γραμμική και ελεγχόμενη. Το υγρόψυκτο αυτό μοτέρ, αποδίδει 24,5 ίππους και 4,3 κιλά ροπής, ωστόσο η έγκριση τύπου που έχει πάρει είναι για ισχύ 12 ίππων, οπότε η μοτοσυκλέτα μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α1.

ktm efree 1

Πέρα από αυτά που άπτονται στο ηλεκτρικό μέρος, το μοντέλο έχει αναβαθμίσεις και στα περιφερειακά του, με πιρούνι WP Xplor 43 χλστ. μπροστά και αμορτισέρ PDS τις ίδιας σειράς πίσω. Τα φρένα έχουν επίσης βελτιωθεί με νέα τακάκια και αλλαγές στα σημεία, ενώ χειρολαβές τιμονιού και μαρσπιέ έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος επιφάνειας, ώστε να βελτιωθεί ο έλεγχος και η άνεση.

Τέλος, τις αλλαγές συμπληρώνουν τα νέα γραφικά καθώς και ένα νέο ψηφιακό ταχύμετρο.


ktm freeride e 5
Ένα άλλο μεγάλο νέο για το 2018 όμως, είναι η υιοθέτηση μιας διαφορετικής πολιτικής της KTM για την αγορά του μοντέλου.

Συγκεκριμένα η μοτοσυκλέτα, θα πωλείται κανονικά στο δίκτυο της KTM, ωστόσο η μπαταρία αλλά και ο φορτιστής της, θα νοικιάζονται μέσω leasing προγράμματος, με την KTM να αναφέρει ότι το κόστος θα είναι αντίστοιχο του κόστους χρήσης μιας αντίστοιχων επιδόσεων μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μηναία βάση. 

Αυτό αφαιρεί από την τιμή της μοτοσυκλέτας την άμεση καταβολή του υψηλό κόστος της μπαταρίας και του φορτιστή, ενώ δίνει την δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης, στην περίπτωση που παρουσιαστεί μια μπαταρία βελτιωμένων χαρακτηριστικών στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 14:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΤΜ 450 Rally 2018 KTM 390 Adventure και 390 “Scrambler”! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon