.
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 22:37

MotoGP #Throwback – Το χάος της Αργεντινής το 2018

Το απερχόμενο GP της Αργεντινής μας δίνει αφορμή να θυμηθούμε έναν άκρως χαοτικό αγώνα, ο οποίος αποτέλεσε και βασικό κομμάτι της ρήξης μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez.

Ήταν το 2018, ένα χρόνο πριν αλλάξουν όλα ένεκα Covid19, όταν στην Αργεντινή θα βλέπαμε ένα αγώνα για πολύ γερά νεύρα. Οι πρωταγωνιστές ήταν αρκετές… «παλιοσειρές», όπως οι Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso και φυσικά ο Valentino Rossi.

Με τη βροχή να φέρνει τα πάνω-κάτω, ο μόνος ατάραχος ήταν ο Jack Miller, ο οποίος και εκκίνησε άνευ απώλειας θέσεων με τα… σλικ του. Αρνητικώς εννοούμενος πρωταγωνιστής ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος άφησε άπαντες άφωνους από την αρχή, όταν έσβησε η μοτοσυκλέτα του, βάζοντας την μπροστά «σπρωχτή» και γυρνώντας με την.. όπισθεν στη θέση του.

Η μετέπειτα τιμωρία με το πέρασμα από τα pits τον ώθησε στα όρια του, με τον Ισπανό Πολυπρωταθλητή να παίζει τα συγκρουόμενα με τους μισούς αναβάτες στο κυνήγι των θέσεων. Όταν έφτασε σε θέση να προσπεράσει το Rossi, η επαφή ενδεχομένως να είχε και κάποια δόση εμπάθειας, με τον Ιταλό να καταλήγει στο έδαφος, πυροδοτώντας χιλιάδες πληκτρολόγια στον κόσμο που τάσσονταν με τον ένα ή τον άλλο αναβάτη.

Για την ιστορία, νικητής ήταν ο Cal Crutchlow, με το βάθρο να συμπληρώνεται από τους Johann Zarco και Alex Rins.

Τα υπόλοιπα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 22:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon