.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 21:12

MotoGP 2023, 2ος Αγώνας, Αργεντινή – Επιβλητική νίκη του Marco Bezzecchi

Ο Valentino Rossi είναι πλέον ιδιοκτήτης ομάδας που έχει πάρει νίκη στο MotoGP, με το μαθητή του, Marco Bezzecchi να παίρνει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, μόλις στο 2ο χρόνο παρουσίας του εκεί.

Όλα αυτά στην εντελώς βρεγμένη πίστα του Termas de Rio Hondo, με τον Johann Zarco να εξελίσσεται όχι απλά σε «αναβάτη της Κυριακής», αλλά.. «των τελευταίων γύρων της Κυριακής», καθώς πήρε τη 2η θέση στο τσακ από τον Alex Marquez που δείχνει σίγουρα πως η Ducati του πάει (Oh, Hi Marc!).

arg23d.jpg

Παραλίγο να βρεθεί στο βάθρο μα οπωσδήποτε δίχως παράπονο από το αποτέλεσμα, ο Franco Morbidelli τερμάτισε 4ος, επιστρέφοντας κάποια χαμόγελα στη Yamaha, ενώ ακολούθησε ο teammate του Zarco, Jorge Martin. Τι να πει κανείς για το Jack Miller, που από την 16η θέση τερμάτισε 6ος, μπροστά από το ζορισμένο μα και άτυχο Fabio Quartararo, ο οποίος έχασε 3 θέσεις νωρίς στον αγώνα λόγω επαφής του με τον Takaaki Nakagami.

arg23e.jpg

Στην 8η θέση τερμάτισε ο έτερος αναβάτης της Mooney VR46, Luca Marini, έχοντας πίσω του τον Alex Rins που κράτησε «κάπως» την τιμή της Honda και με το Fabio di Giannantonio -επίσης με Ducati- να κλείνει τη 10αδα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

arg23f.jpg

Οι άτυχοι της μέρας ήταν αναμφίβολα ο νικητής του χτεσινού Sprint, Brad Binder που έπεσε στην αρχή του αγώνα αλλά και ο Francesco Bagnaia, που έπεσε 8 γύρους πριν το τέλος βρισκόμενος στη 2η θέση. Η λέξη «προβληματισμός» είναι μάλλον η επικρατέστερη στους κύκλους της Honda, σε ένα Σαββατοκύριακο άνευ Marc Marquez αλλά και Joan Mir, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint.

Κάπως έτσι και με μόλις δυο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα να έχουν περάσει, πρώτος στο Πρωτάθλημα του 2023 είναι ο Marco Bezzecchi, με 50 βαθμούς έναντι του 2ου Francesco Bagnaia με 41.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 16 Απριλίου με τον αγώνα στην πίστα του Austin στο Texas.

Θέση Αναβάτης Ομάδα Κατασκευαστής
1 72 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team Ducati
2 5 Johann Zarco Prima Pramac Racing Ducati
3 73 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP Ducati
4 21 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha
5 89 Jorge Martin Prima Pramac Racing Ducati
6 43 Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing KTM
7 20 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha
8 10 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team Ducati
9 42 Alex Rins LCR Honda CASTROL Honda
10 49 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP Ducati
11 37 Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3 KTM
12 12 Maverick Viñales Aprilia Racing Aprilia
13 30 Takaaki Nakagami LCR Honda IDEMITSU Honda
14 25 Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP Team Aprilia
15 41 Aleix Espargaro Aprilia Racing Aprilia
16 1 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team Ducati
17 33 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing KTM
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 09:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon