.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 10:40

CFMOTO – Νέες πατέντες για ηλεκτρική sport μοτοσυκλέτα

Πάνω στο πλαίσιο μιας ήδη γνωστής μας «συμβατικής» μοτοσυκλέτας της γκάμας της. 

Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την μοτοσυκλέτα, κυκλοφόρησαν πριν λίγες ώρες σχέδια από πατέντες της CFMOTO, τα οποία αποκαλύπτουν εργασίες πάνω σε μία νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Αυτή η κατεύθυνση δεν είναι πλέον κάτι νέο αυτή καθεαυτή, καθώς πολλές μάρκες μοτοσυκλετών σχεδιάζουν μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά κάθε νέο σχέδιο έχει και το δικό του σημείο ενδιαφέροντος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το σχέδιο της CFMOTO παρουσιάζει το πλαίσιο που έχουμε δει και στην 450SR, αλλά με τα μηχανικά μέρη μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας: Μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα και την απαραίτητη δομή στήριξης τους. Καθώς σε πολλές μοτοσυκλέτες, μέρος της δομικής ακαμψίας του πλαισίου παρέχεται και από τον κινητήρα, στην θεωρητική μοτοσυκλέτα της CFMOTO που βλέπουμε εδώ, η ακαμψία αυτή παρέχεται από το μεταλλικό και αναλόγως ανθεκτικό, κάλυμμα της μπαταρίας. Προς τα πίσω, διακρίνεται και ο ηλεκτροκινητήρας με το γρανάζι τελικής μετάδοσης της κίνησης, ενώ γενικότεα οι διαφορές από μία μοτοσυκλέτα παραγωγής σταματούν κάπου εδώ.

Η χρήση ενός πλαισίου κοινού με ένα μοντέλο που βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους ανάπτυξης και παραγωγής ενός νέου μοντέλου  -για αυτό και βλέπουμε συχνά, τις λεγόμενες μοτοσυκλέτες-πλατφόρμες, βλέπε π.χ. Honda NC750 ή οικογένειες CP2 και CP3 από την Yamaha. Με αυτή την κατεύθυνση, η CFMOTO έχει βγάλει έναν άγνωστο από την εξίσωση και μπορεί να επικεντρωθεί στην σχεδίαση του συνόλου μπαταρίας-ηλεκτροκινητήρα. Μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, παρά την έλλευψη της ανάγκης για ρεζερβουάρ καυσίμου, ο χώρος τον οποίο θα καταλάμβανε το τελευταίο μένει κενός από μηχανικά μέρη, ανοίγοντας έτσι ίσως κάποια πολύτιμα λίτρα αποθήκευσης.

Φυσικά αυτό δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο, για το οποίο η CFMOTO έχει καταθέσει σχέδια για κατοχύρωση, οπότε τηρούμε στάση αναμονής μέχρι τις όποιες περαιτέρω εξελίξεις.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon