.
Κατηγορία CFMOTO
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 11:45

CFMOTO 800MT Rally 2024 – Μπαίνει στην παραγωγή το MT-X Concept;

Η μοτοσυκλέτα που γαργάλησε τις αισθήσεις των πολυάριθμων φίλων της CFMOTO στην EICMA 2023 ως concept, ίσως είναι μερικά βήματα μόλις μακριά από την παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και αρκετά σχέδια που κυκλοφόρησαν διεθνώς τις προηγούμενες ώρες, η CFMOTO ετοιμάζεται να ρίξει στην παραγωγή το MT-X Concept, που είδαμε στην EICMA το 2023. Επρόκειτο για την πλέον «εκτός δρόμου» παραλλαγή του 800MT, με πολλά από τα απαραίτητα καλούδια για τον ρόλο: Ακτινωτούς τροχούς, ίσια σέλα, ψηλή εξάτμιση και εμπρός φτερό και άλλα, διάφορα.

Αυτά τα νέα σχέδια, που είδαμε πριν λίγες ώρες, συνδέονται με την επερχόμενη έκδοση παραγωγής του CFMOTO MT-X, που θα μπορούσε να πάρει την ονομασία 800MT Rally. Οι επεμβάσεις με στόχο την... «χωματοποίηση» του 800MT είναι υπαρκτές: Οι απαραίτητες ακτινωτές ζάντες, μία πιο ίσια, μονοκόμματη σέλα, ράμφος σε μορφή ψηλού φτερού εμπρός, διαφορετική μορφή πλαστικών εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ. Εκεί προσέχουμε και μία λεπτομέρεια κλειδί: Δείτε το σχήμα του ρεζερβουάρ. Δεν είναι συμβατικό, ψηλά τοποθετημένο, όπως στα 800MT που ξέρουμε ήδη, αλλά έχει την μορφή του εκτεταμένου προς τα κάτω ρεζερβουάρ, της KTM, που χρησιμοποιεί στα 790 και 890 Adventure! Τυχαίο; Φυσικά και όχι, μίας και KTM και CFMOTO συνεργάζονται επίσημα.

Κατά αυτό τον τρόπο, το 800MT Rally ή όπως αλλιώς, τελικά, ονομαστεί το μοντέλο, θα μπορεί να ανταγωνιστεί απευθείας και τα KTM 790/890 Rally, αλλά και να παίξει δυνατά στην κατηγορία των «μεγαλομεσαίων» on-off με αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου, όπως π.χ. το Suzuki V-Strom 800DE. Περιμένουμε και περισσότερς πληροφορίες, καθώς τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon