.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 09:51

H CFMOTO ετοιμάζει ηλεκτρονικές αναρτήσεις που θα διαβάζουν το δρόμο

Θα συνδυάζουν τις τεχνολογίες ενεργητικού ελέγχου αναρτήσεων και αισθητήρων/καμερών, ώστε να κάνουν τις μοτοσυκλέτες... μαγικά χαλιά για τους αναβάτες τους.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα ανάπτυξης των ηλεκτρονικών αναρτήσεων στην μοτοσυκλέτα; Σύμφωνα με τις πατέντες που κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα, ο συνδυασμός τους με κάμερες και αισθητήρες. Τα τελευταία 24ωρα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για την ανάπτυξη, από την CFMOTO, ένα σύστημα ενεργητικών αναρτήσεων με ηλεκτρονικό έλεγχο, που θα χρησιμοποιεί κάμερες για να προσαρμόζει την λειτουργία του σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την πατέντα, οι κάμερες θα «διαβάζουν» το ανάγλυφο του δρόμου μπροστά από την μοτοσυκλέτα και στην πορεία που ακολουθεί ο αναβάτης, στέλνοντας τα δεδομένα σε κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Αυτή, με την σειρά της, θα ρυθμίζει τις αποσβέσεις της ανάρτησης, έτσι ώστε να πετυχαίνει την βέλτιστη απορρόφηση των κακοτεχνιών. Φυσικά, το βέλτιστο σενάριο είναι η ταχύτητα προσαρμογής των αναρτήσεων να είναι τόση, ώστε η ανάρτηση απλά να απορροφά τα πάντα, πριν τα καταλάβει ο αναβάτης.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι αυτή η τεχνολογία έχει μελετηθεί και στο παρελθόν, ήδη από την δεκαετία του 80 με συστήματα σε αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν και κάμερες, αλλά και... σόναρ! Η πατέντα της συγκεκριμένης περίπτωσης χρησιμοποιεί το σχέδιο ενός CFMOTO 1250 TR-G, την ναυαρχίδα της εταιρείας που προς το παρόν διατίθεται μόνο στην Κίνα. Αν η CFMOTO παρουσιάσει το σύστημα και εκτός Κίνας, στο κατάλληλο timing, πιθανόν θα είναι η πρώτη μάρκα μοτοσυκλέτας που παρουσιάζει κάτι ανάλογο. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 09:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon