.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 15:09

BMW Motorrad – Πατέντα για κουτί φόρτισης κινητού με σύστημα ψύξης!

Νέα σχέδια πατέντας της BMW έρχονται στη δημοσιότητα και κάθε φορά είναι και καλύτερα.

Τα τελευταία λίγα χρόνια η BMW έχει συνδεθεί με πολλές καινοτόμες ιδέες που αποτέλεσαν αντικείμενα πατεντών – με σχέδια όπως ψαλίδι-ανάρτηση, προειδοποίηση του αναβάτη μέσω μικρών ηλεκτροσόκ στα χέρια, κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα, αντικλεπτική προστασία στον άξονα μετάδοσης, αλλά και πιο αναμενόμενες σκέψεις όπως το ηλεκτρικό scooter CΕ ή τη χρήση υπερσυμπιεστή σε superbike.

Όπως και να έχει, όπως όλοι κατασκευαστές έτσι και οι Γερμανοί κατοχυρώνουν ιδέες που μπορεί μια μέρα να έρθουν στην παραγωγή ή να μείνουν για πάντα στα σχέδια μιας υπηρεσίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Η επόμενη ιδέα ωστόσο δεν ακούγεται και τόσο τρελή. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο, η BMW πατεντάρησε ένα ντουλαπάκι ειδικά σχεδιασμένο για φόρτιση κινητών συσκευών στο σώμα της μοτοσυκλέτας.

Στο υπόδειγμα έχει ένα R nineT και το ειδικό αυτό κουτί τοποθετείται στο πίσω πλαϊνό μέρος του ρεζερβουάρ, ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη. Πρόκειται για ένα μεταλλικό κουτί που μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο και για το οποίο προβλέπονται ενδιαφέρουσες ιδέες ψύξης.

BMW Motorrad Patent 2

Σύμφωνα με την πατέντα, αυτό μπορεί είτε να ψύχει απλώς επιτρέποντας τη δίοδο του αέρα, αλλά θα μπορούσε μέχρι και να εξοπλιστεί με ένα μίνι κύκλωμα κλιματισμού για πιο απαιτητικές περιπτώσεις!

Όπως και να έχει, αυτή η δεξαμενή θερμότητας – ως περιγράφεται – είναι σχεδιασμένη να κάνει τουλάχιστον τρία πράγματα: να φορτίζει τη συσκευή, να είναι αδιάβροχη και, είτε να φιλτράρει τον αέρα ώστε αυτός να έρχεται απαλλαγμένος από υγρασία για την αερόψυξη του χώρου, ή να φιλοξενήσει μια εξαναγκασμένη διάταξη ψύξης που προσομοιάζεται με κλιματιστικό αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σήμερα ακούγεται ως μάλλον υπερβολικό, σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Αρκεί να φανταστούμε πόσες περισσότερες δουλειές εξυπηρετεί πλέον το κινητό τηλέφωνο και πόσες από αυτές υπήρχαν ακόμη και ως σκέψη πριν 10-15 χρόνια.

Με τον ρυθμό που η εξάρτησή μας από φορητές έξυπνες συσκευές (τηλέφωνο, ταμπλέτα) ενισχύεται διαρκώς, ίσως σε λίγα χρόνια αυτού του είδους ο εξοπλισμός να μην θεωρείται καθόλου περιττή πολυτέλεια. Όπως ακριβώς έχει ήδη αρχίσει να γίνεται με τη συνδεσιμότητα.

Πηγή: Motorrad

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon