.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 17:42

BMW CE 02 – Νέες πληροφορίες για την ηλεκτρική επιστροφή του C1

Οι Γερμανοί είναι δεδομένο πως θα μπουν δυναμικά στη δίτροχη ηλεκτροκίνηση και το CE 02 είναι από τα πρώτα υποψήφια μοντέλα.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και στη BMW δεν έχουμε απλά και μόνο καπνό. Πάνε χρόνια που η επικαιρότητα γυροφέρνει το σχέδιο του ξεχωριστού σκούτερ C1 που άλλαξε τα πάντα βγαίνοντας στην αγορά με επισημότατη νομοθετική απαλλαγή από χρήση κράνους, χάρη στο κουβούκλιο που κάλυπτε τον αναβάτη.

Αντίστοιχα, πάνε αρκετά χρόνια που το C1 δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, ωστόσο η επιστροφή του φημολογείται έντονα τα τελευταία χρόνια. Μια αιτία είναι οπωσδήποτε το πρωτότυπο C1-E του 2009, ενώ ακολούθησαν κάποιες πατέντες της BMW που απεικονίζουν σχέδια σκούτερ με πλήρη μεταλλικό κλωβό γύρω από τον αναβάτη. Κοινό σημείο τους είναι η χρήση ηλεκτρικής κινητήριας μονάδας.

bmw c1 e
BMW C1-E Concept

Η νέα πατέντα που δημοσιεύεται τώρα στο Αγγλικό Bike Social μας δείχνει ένα σωληνωτό πλαίσιο για σκούτερ του οποίου ο μεταλλικός κλωβός εκτείνεται ψηλά πίσω από τον αναβάτη ως roll cage, μα δεν κατεβαίνει ως μπροστά. Γίνεται αναφορά για ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ που θα έρθει στην αγορά με τον τίτλο CE 02, κατ’ αντιστοιχία με το φουτουριστικό CE 04 παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβρη ως concept με χαραγμένη διαδρομή προς τη γραμμή παραγωγής.

Η θέση οδήγησης είναι ξαπλωτή και δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για συνεπιβάτη – όπως και στο αρχικό C1. Ξεχωρίζει επίσης η σχεδίαση του μπροστινού μέρους που μοιάζει να εισάγει μια ζώνη προστασίας των ποδιών του αναβάτη.

bmw ce02 2

Δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αναφέρουν οι Άγγλοι προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα νέα αυτά σχέδια. Αφενός ισχυρίζονται πως πρόκειται για “κατοχυρωμένα σχέδια” (registered designs), αφετέρου είχε ζητηθεί η μη δημοσίευσή τους για περισσότερο από δύο χρόνια – τον Αύγουστο του 2018 είχε κατατεθεί αυτή η πατέντα, σύμφωνα με την αναφορά.

Η μυστικότητα αυτή μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως προσπάθεια να μη αποκαλυφθεί πολύ πρόωρα ένα μελλοντικό μοντέλο. Και, για να έχει νόημα όλο αυτό, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ θα πρέπει να παρουσιαστεί σύντομα.

Μετά από μια δεκαετία πρωτοτύπων και πατεντών, ένα μοντέλο με την περιγραφή CE 02 όντως βρίσκεται ομολογουμένως στα άμεσα πλάνα της BMW καιτο γνωρίζουμε διότι η ονομασία του έχει κατοχυρωθεί μαζί με άλλα 10 ηλεκτρικά μοντέλα. Όλα τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να σχηματίζουν μιαν εικόνα, μένει πλέον να αποκαλυφθεί το χρονικό πλαίσιο.

Πηγή: Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 17:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon