.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 16:24

BMW - Κατέθεσε πατέντες για 11 ηλεκτρικά δίκυκλα!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η BMW με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, τώρα η BMW Motorrad κατέθεσε πατέντες για 11 ηλεκτρικά δίκυκλα, δείχνοντας πως θα ακολουθήσει στα χνάρια της πρώτης, με μια ολοκαίνουργια γκάμα e-μοτοσυκλετών και e-scooter!

Εδώ και καιρό αναρωτιόμασταν για το πότε θα κάνει παρόμοια κίνηση η βαυαρική εταιρεία, καθώς το press site του BMW Group βρίθει από ειδήσεις που αφορούν στην ολοένα και διευρυνόμενη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του. Κι από ότι φαίνεται τελικά, με τις 11 νέες πατέντες, το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Θυμίζουμε πως το τελευταίο ηλεκτρικό δίκυκλο της BMW Motorrad ήταν το σκούτερ C Evolution που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2012, αρχικά σε περιορισμένη παραγωγή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κατόπιν σε μαζική παραγωγή το 2014. Αυτή την ώρα πάντως δεν γνωρίζουμε αν το C Evolution διατίθεται ακόμα για αγορά -στην Ελλάδα σίγουρα όχι.

Το C-Evolution απέδιδε 48 ίππους και είχε 100 χιλιόμετρα αυτονομία σε ιδανικές συνθήκες, αξιοπρεπή νούμερα ακόμα και σήμερα. Για την τιμή μόνο μη ρωτάτε καλύτερα.

Η BMW πέρυσι είχε εντυπωσιάσει άπαντες με την παρουσίαση του φουτουριστικού Vision DC Roadster concept, δείχνοντας την επιθυμία, τους στόχους και την ικανότητα της να σχεδιάσει ηλεκτρικά δίκυκλα επόμενης γενιάς.

Τώρα η BMW κατέθεσε πατέντες στη Γερμανία, όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά για ΕΝΤΕΚΑ νέα ονόματα, που όπως φαίνεται θα αναθέσει σε ηλεκτρικά δίκυκλα.

Τα πρώτα 9 αφορούν μάλλον σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, καθώς μιλάμε για τα αρκτικόλεξα «DC 01» έως «DC 09», και στις πατέντες αναφέρεται πως προορίζονται για «μοτοσυκλέτες και μέρη και αξεσουάρ μοτοσυκλετών».

Παρόλο που δεν αναφέρεται πουθενά στις πατέντες πως τα ονόματα αφορούν σε ηλεκτρικά οχήματα, τα αρχικά «DC» είναι αρκετά για να φωτίσουν την υπόθεση. DC όπως «Vision DC Roadster» αλλά και όπως «Direct Current».

Οι αριθμοί 01-09 πιθανότατα δείχνουν τα σχέδια της BMW για παραγωγή μιας νέας ολοκληρωμένης γκάμας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις, κατηγορίες και στόχευση πελατών.

Πέρα από τα «DC», η BMW κατέθεσε πατέντες και για 2 ακόμα ηλεκτρικά δίκυκλα, τα «CE 02» και «CE 04» που εικάζεται πως αφορούν σε scooter. Όπως «C-Evolution» ή όπως «C» για την σειρά scooter της BMW και «E» για «Electric».

Υπομονή τώρα μέχρι να δούμε και τις πρώτες… spy pics από την επερχόμενη ηλεκτρική γκάμα της BMW Motorrad, αν και κάτι τέτοιο ίσως και να αργήσει λιγάκι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon