.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 16:56

BMW Motorrad Definition CE 04 - Νέο ηλεκτρικό scooter ετοιμάζεται για παραγωγή

Με το BMW Motorrad Definition CE 04, το BMW Group παρουσιάζει την έκδοση προ-παραγωγής του BMW Motorrad Concept Link στο #NEXTGen 2020. Ως ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του αναλογικού και ψηφιακού κόσμου του χρήστη, το BMW Motorrad Definition CE 04 είναι μέσο μεταφοράς και επικοινωνίας ταυτόχρονα για κατοίκους πόλεων που μετακινούνται καθημερινά προς και από τη δουλειά τους. Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, πρωτοποριακή σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, προτίθεται να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία scooter.

« Plugged to life » – ηλεκτροκίνητο και συνδεδεμένο με τη ζωή του αναβάτη.bmw motorrad definition ce 04 04

Το ηλεκτροκίνητο BMW Motorrad Concept Definition CE 04 έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί ώστε να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη. Σύμφωνα με το μότο «Plugged to life», συνδυάζει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο του πελάτη. Σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο, έξυπνο εξοπλισμό αναβάτη, δημιουργείται μία ολιστική, πολύ συναισθηματική και πρωτοποριακή εμπειρία μετακίνησης. «Η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνονται και στην ατζέντα της BMW Motorrad, κυρίως για αστικά περιβάλλοντα. Από το 2013, είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό τον τομέα με το BMW C evolution scooter. Το BMW Motorrad Definition CE 04 είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης για τις αστικές περιοχές και προσφέρει μία χειροπιαστή πρώτη γεύση από ένα σύγχρονο όχημα παραγωγής, με το οποίο θα προάγουμε την ηλεκτροκίνηση με δύο τροχούς στις μητροπολιτικές περιοχές σε νέα επίπεδα τεχνολογίας και αισθητικής», εξηγεί ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

Καινοτόμα αρχιτεκτονική, πρωτοποριακή σχεδίαση.bmw motorrad definition ce 04 09

Η αντισυμβατική σχεδίαση του Definition CE 04 συμβολίζει μία νέα, αστική αισθητική. Ενώ, το 2017, το BMW Motorrad Concept Link ήταν ακόμα ένα όραμα που απείχε πολύ από το μέλλον, το 2020, το BMW Motorrad Definition CE 04 εξελίσσει την επαναστατική σχεδίαση του Concept Link μέχρι το στάδιο προ-παραγωγής, χωρίς καμία σχεδόν αλλαγή στην εμφάνιση. «Καταφέραμε να φέρουμε πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες του πρωτοτύπου στην παραγωγή. Η φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης – με επίπεδους υποδαπέδιους συσσωρευτές ενέργειας και ένα συμπαγές σύστημα μετάδοσης – μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μία πολύ ξεχωριστή σχεδίαση που σηματοδοτεί μία νέα, αστική αισθητική, αποστασιοποιημένη από το συμβατικό στυλ. Μία σχεδίαση που εστιάζει στις βασικές ανάγκες των σημερινών αναβατών: απλή λειτουργία, απέριττη αισθητική και συνδεσιμότητα. Η νέα αρχιτεκτονική έχει οδηγήσει σε μία οπτική επανάσταση, μέσα από την οποία προκύπτουν πολλά νέα σχεδιαστικά θέματα. Ίσως προκαλέσει πόλωση αλλά σίγουρα θα ξεχωρίσει», συνεχίζει ο Alexander Buckan, Επικεφαλής Σχεδίασης Οχημάτων της BMW Motorrad. Οπτικά, το BMW Motorrad Definition CE 04 διαφέρει αναμφισβήτητα από τα scooter, όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα. Το μακρύ χαμηλό σώμα με το διαγώνια ανοδικό εμπρός τμήμα δημιουργεί μία μοντέρνα σιλουέτα με καθαρές γραμμές. Οι πλούσιες, λείες επιφάνειες με τις έντονες ακμές εντάσσονται άριστα στα μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα. Η επίπεδη υποδαπέδια μπαταρία προσφέρει νέα ελευθερία κινήσεων, καθώς και ένας νέος αποθηκευτικός χώρος που είναι φωτιζόμενος και ανοίγει από το πλάι. Αυτό διευκολύνει τον αναβάτη να αποθηκεύσει το κράνος και άλλο εξοπλισμό. Επιπλέον, η χαμηλή θέση της επίπεδης μπαταρίας βελτιώνει το κέντρο βάρους, για πιο απολαυστική και δυναμική συμπεριφορά.

Καθαρά σχήματα και σύγχρονη τεχνολογία ‘ερμηνεύονται’ με διαχρονικό στυλ.

bmw motorrad definition ce 04 18

Καθαρές γραμμές, πληθωρικές επιφάνειες και ξεχωριστή σχεδίαση συνθέτουν μία μοντέρνα φιλοσοφία αναλογιών. Η εντύπωση αυτή επιτείνεται με τη χρήση δύο χρωμάτων: κάτω από το τμήμα που είναι βαμμένο σε Mineral White metallic, βρίσκεται ο πυρήνας του οχήματος σε ματ μαύρο που αποτελεί και την τεχνητή καρδιά του. Εκτείνεται από μπροστά μέχρι πίσω, και, εκτός από τα ελαστικά και τα εμπρός φώτα, ενσωματώνει τη μονάδα κίνησης και τα εξαρτήματα της ανάρτησης. Το BMW Motorrad Definition CE 04 σκόπιμα αναδεικνύει την τεχνολογία της μοτοσικλέτας ως τμήμα της σχεδίασης. Γι’ αυτό τα πλαϊνά πάνελ δεν καλύπτουν πλήρως το scooter στο πίσω τμήμα. Το αντίθετο, εκτείνονται πάνω από εξαρτήματα του οχήματος σαν μικρά φτερά και αφήνουν να φαίνεται η μονάδα κίνησης, τα νεύρα ψύξης, το μονόμπρατσο ψαλίδι, το γόνατο ελατηρίου και ο οδοντωτός ιμάντας. Η σχεδίαση των φώτων είναι απέριττη και μοντέρνα. Τα δύο εμπρός φώτα LED σχήματος U υιοθετούν μινιμαλιστική σχεδίαση. Αυτή η καθαρή διάταξη και οι λεπτές καμπύλες τονίζουν τη μοντέρνα και πρωτοποριακή κομψότητα του εμπρός τμήματος. Τα πίσω φανάρια έχουν ενσωματωθεί στα πίσω πλαϊνά με τη μορφή δύο στοιχείων φώτων σχήματος C.

Σχεδιασμένο εργονομικά με γνώμονα την πρακτικότητα.

bmw motorrad definition ce 04 19

«Το scooter δεν είναι μία μοτοσικλέτα ελεύθερου χρόνου για να πας βόλτα στο βουνό όταν έχει καλό καιρό, αλλά ένα πρακτικό όχημα καθημερινής χρήσης για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά ή να συναντάς τους φίλους σου τα βράδια – ένα όχημα για να το χρησιμοποιείς καθημερινά στην πόλη», δήλωσε ο Alexander Buckan. «Γι’ αυτό δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη σχεδίαση των συστημάτων κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του χρήστη: Το target group οδηγεί συνήθως μικρές αποστάσεις, γύρω στα 12 km την ημέρα. Επομένως, η άνεση για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων είναι λιγότερο σημαντικό από την εργονομία και την ευκολία πρόσβασης. Στο πνεύμα αυτό, δημιουργήσαμε μία ‘πλευστή’ σέλα που σου επιτρέπει να ανεβαίνεις άνετα στο scooter ακόμα και από πίσω. Επίσης παρέχει βελτιωμένη εργονομία όταν δεν υπάρχει συνεπιβάτης, ανεξάρτητα από το μήκος των ποδιών και το ύψος».

Ομαλή συνδεσιμότητα.bmw motorrad definition ce 04 16

Το BMW Motorrad Definition CE 04 προσφέρει πρακτικές και φιλικές προς τον χρήστη λύσεις σχεδίασης και συνδεσιμότητας. Η BMW Motorrad διακρίνει τεράστιες δυνατότητες στην αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και εξοπλισμού αναβάτη σε επίπεδο ασφάλειας, άνεσης και συναισθηματικής εμπειρίας. Ο αναβάτης είναι συνδεδεμένος με το περιβάλλον του μέσα από το smartphone του, μέσω του BMW Motorrad Definition CE 04. Η οθόνη των 10,25” είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία μέχρι σήμερα και λειτουργεί ως η διεπαφή μεταξύ του ψηφιακού και του αναλογικού κόσμου του χρήστη.

Ο εξοπλισμός αναβάτη ως ‘εργαλείο’ επικοινωνίας του οχήματος.

bmw motorrad definition ce 04 15

Οι σχεδιαστές άνοιξαν νέους ορίζοντες και σε επίπεδο εξοπλισμού αναβάτη: «Σκόπιμα, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο look που εκτός από αστικό είναι και λειτουργικό, και ξεφεύγει από την κλασική ένδυση μοτοσικλέτας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϊόντα τα οποία σας προστατεύουν επάνω στο όχημά σας, αλλά είναι συμβατά και με το περιβάλλον της δουλειάς σας. Την ίδια στιγμή, ο εξοπλισμός αναβάτη παρέχει την αναμενόμενη προστασία από την BMW Motorrad, ενώ μπορεί να γίνει ακόμα και εργαλείο επικοινωνίας του οχήματος με τον έξω κόσμο», εξηγεί η Julia Lein, Επικεφαλής Σχεδίασης Εξοπλισμού Αναβάτη της BMW Motorrad. Στην καρδιά του εξοπλισμού αναβάτη που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το BMW Motorrad Definition CE 04 βρίσκεται ένα ζεστό parka (άνορακ) σε casual γραμμή, κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Μαύρα τζιν παντελόνια, κομψά αθλητικά παπούτσια και ένα λευκό open face κράνος ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Το parka σε απόχρωση σπασμένου λευκού προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης χάρη στη φαρδιά γραμμή, ενώ ξεχωρίζει με το αστικό στυλ του. Ο ψηλός γιακάς και η μεγάλη κουκούλα το δείχνουν ακόμα πιο μοδάτο. Λεπτομέρειες όπως η θέση των φερμουάρ ή η διακριτική στάμπα αναδεικνύουν το αστικό look, για στιλάτη εμφάνιση όχι μόνο στο scooter, αλλά και στο γραφείο. Το υψηλής τεχνολογίας υλικό του parka είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό και του επιτρέπει να αναπνέει. Τα εύκαμπτα προστατευτικά που ενσωματώνονται στο parka προσφέρουν την αναμενόμενη προστασία από την BMW Motorrad. Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως τα ενσωματωμένα ανακλαστικά στα μανίκια και την κουκούλα καθιστούν τον αναβάτη ευδιάκριτο στην κυκλοφορία, ενώ ενεργοποιούνται και αλλάζουν χρώμα μέσω αισθητήρων στο μανίκι. Επίσης, η εσωτερική τσέπη του parka έχει επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης smartphone, ώστε το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη να είναι πάντα φορτισμένο. Ο εξοπλισμός αναβάτη ενσωματώνεται ομαλά στη ζωή του χρήστη.

Τα Γραφικά ως μοναδικό στιλιστικό στοιχείο.

bmw motorrad definition ce 04 05

Τα λιτά γραφικά του BMW Motorrad Definition CE 04 αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία. Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν τελείως διαφορετικοί συνδυασμοί. Ο Gerald Höller, graphic designer στην BMW Motorrad Design εξηγεί: «Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, έχουμε δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο με αυτό το όχημα – και μελλοντικά, θέλουμε μέσα από τη χρήση γραφικών και χρωμάτων, να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό. Βλέπουμε το CE 04 Definition σχεδόν ως κινούμενη οθόνη με την οποία ο πελάτης μπορεί να εκφράσει πτυχές της προσωπικότητάς του – μοντέρνο, κομψό ή αστικό στυλ».

BMW Motorrad και ηλεκτροκίνηση.

bmw motorrad definition ce 04 27

Ακολουθώντας τη στρατηγική βιωσιμότητας του BMW Group, η BMW Motorrad έχει τις δικές της φιλοδοξίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με το Concept e, η BMW Motorrad ήδη έδειξε το 2011 τι μπορεί να σημαίνει ηλεκτροκίνηση σε ένα αστικό περιβάλλον. Ακολούθησε το πρώτο πρωτότυπο BMW C evolution στο Λονδίνο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2012. Η BMW Motorrad ήταν ο πρώτος κατασκευαστής στην πολυτελή κατηγορία που λανσάρισε το C Evolution παραγωγής το 2014, για καθημερινές μετακινήσεις με δύο τροχούς και ηλεκτροκίνηση. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Για το διάδοχο μοντέλο, σχεδιαστές και υπεύθυνοι εξέλιξης είχαν πλήρης ελευθερία κινήσεων. Το αποτέλεσμα: μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική και εμβληματική σχεδίαση. Με το BMW Motorrad Concept Link, η μάρκα δίνει σήμερα μία γεύση από το μέλλον της αστικής μετακίνησης σε δύο τροχούς με μηδενικούς ρύπους. Το BMW Motorrad Definition CE 04 συνεχίζει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της BMW Motorrad για αστικές περιοχές και αποτελεί μία χειροπιαστή εικόνα ενός σύγχρονου οχήματος παραγωγής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 17:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon