.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:40

BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure 2021: Ακόμα πιο προηγμένες και καινοτόμες

Τα μοντέλα BMW GS γιορτάζουν φέτος την 40ή τους επέτειο και η BMW Motorrad φρόντισε να παρουσιάσει τις νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα πιο προηγμένες, καινοτόμες και συναρπαστικές – με πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά, άφθονο προαιρετικό εξοπλισμό και Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψετε τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη με μοτοσικλέτα. [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

Ο θρυλικός δικύλινδρος κινητήρας boxer ουσιαστικά παραμένει ίδιος προσφέροντας μία ανώτερη και πολιτισμένη οδηγική εμπειρία. Διατηρεί τον κυβισμό των 1.254 cm3 και με προδιαγραφές EU5 εξακολουθεί να αποδίδει 100 kW (136 HP). Χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό και βύθιση βαλβίδων εισαγωγής, αποδίδει υψηλή ισχύ σε όλες τις στροφές, με ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Dynamic Traction Control (DTC) και νέο riding mode “Eco” στον βασικό εξοπλισμό. Χαρτογραφήσεις “ Pro ” με προεπιλογή προγράμματος οδήγησης και δυναμικό έλεγχο φρένου κινητήρα, διατίθενται προαιρετικά.

Το Dynamic Traction Control (DTC) διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας με βέλτιστη πρόσφυση (βασικός εξοπλισμός). Με το νέο, στάνταρ riding mode "Eco" ο αναβάτης ενθαρρύνεται να οδηγεί όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

Προαιρετικά, οι νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure διατίθενται από το εργοστάσιο με χαρτογραφήσεις “Pro”. Ο αναβάτης μπορεί τώρα να επιλέγει προγράμματα οδήγησης “Pro” με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον ίδιο. Ο δυναμικός έλεγχος φρένου κινητήρα είναι επίσης νέο στοιχείο των Pro riding modes. Χρησιμοποιείται για την αποφυγή ολίσθησης και απώλειας ευστάθειας είτε στο κλείσιμο του γκαζιού ή στο κατέβασμα σχέσης λόγω υπερβολικού φρένου κινητήρα στον πίσω τροχό.

Νέο BMW Integral ABS Pro στον βασικό εξοπλισμό.

Η R 1250 GS και η R 1250 GS Adventure είναι οι πιο δημοφιλείς μοτοσικλέτες enduro τουρισμού. Στην τελευταία τους εκδοχή διατίθενται με BMW Integral ABS Pro, στον βασικό εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα σύστημα που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση, ενώ λειτουργεί και πιο προνοητικά, κατά μία έννοια. Η περαιτέρω διεύρυνση της φιλοσοφίας χαρτογράφησης εντάσσει μερικές νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η προηγμένη προσαρμογή των χαρακτηριστικών ελέγχου ABS στο αντίστοιχο riding mode.

Hill Start Control Pro ( HSC Pro ) με προηγμένη λειτουργία, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

Το Hill Start Control drive-off assistant προσφέρεται στάνταρ και με τα δύο μοντέλα και διευκολύνει τη στάση και την εκκίνηση σε ανηφορικές και κεκλιμένες επιφάνειες. Το Hill Start Control Pro (HSC Pro) είναι ακόμα πιο εξελιγμένο από το Hill Start Control και παρέχει βελτιωμένη υποβοήθηση εκκίνησης σε όλες τις συνθήκες.

Νέος, προσαρμοζόμενος full - LED προβολέας, νέα λειτουργία φωτισμού, cruising light και φλας με ενσωματωμένες λειτουργίες, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

Ο στάνταρ full-LED προβολέας ήδη φωτίζει το δρόμο με μία απαράμιλλα ισχυρή φωτεινή δέσμη. Ένας νέος προβολέας με λειτουργία περιστροφής κάνει ένα ακόμα βήμα προόδου. Με αυτό το προαιρετικό σύστημα, η μεσαία σκάλα του βασικού full-LED προβολέα περιστρέφεται προς το εσωτερικό της στροφής ανάλογα με τον βαθμό κλίσης. Οι στροφές φωτίζονται σχεδόν πλήρως με αυτό τον τρόπο, επειδή το φως ακολουθεί την κατεύθυνση της μοτοσικλέτας.

Οι νέες λειτουργίες φωτισμού αναβαθμίζουν από κάθε άποψη την εμπειρία οδήγησης των R 1250 GS και R 1250 GS Adventure. Στο μέλλον, οι λειτουργίες "Welcome", "Good bye" και "Follow me home" θα διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Με τον προαιρετικό φωτισμό cruising light, τα δύο εμπρός φλας ελέγχονται ώστε να σβήνουν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση πίσω φλας πολλαπλών λειτουργιών, τα βασικά πίσω LED φλας αντικαθίστανται από πορτοκαλί φλας LED (ανάλογα με την αγορά), τα οποία αλλάζουν χρώμα από πορτοκαλί (στη λειτουργία φλας) σε κόκκινο (φως φρένου).

Πρίζες και θύρες USB στον βασικό εξοπλισμό. Θερμαινόμενη σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια και προαιρετικό κιτ ανύψωσης τιμονιού κατά 30 mm ως εργοστασιακός, προαιρετικός εξοπλισμός.

Οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure ήδη διαθέτουν δύο διαφορετικές παροχές ρεύματος στον βασικό εξοπλισμό τους. Μία πρίζα 12 V και μία θύρα USB-A 5 V. Η θερμαινόμενη σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη είναι προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός και αυξάνει το επίπεδο άνεσης σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Μία νέα φιλοσοφία λειτουργίας επιτρέπει την εύκολη διαχείριση. Εκτός από τις διάφορες σέλες και τα μαρσπιέ αναβάτη που διατίθενται προαιρετικά από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad, το ύψος του τιμονιού μπορεί τώρα να ρυθμίζεται με το προαιρετικό κιτ ανύψωσης.

Οι νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure: σχεδιασμένες για τουρισμό, off - road διαδρομές και ταξίδια περιπέτειας, διατίθενται με ελκυστικούς βασικούς χρωματισμούς και με τις εκδόσεις Triple black style και Rallye style . Επετειακή έκδοση “40 Years GS”.

Στις αντίστοιχες βασικές εκδόσεις τους, ο χαρακτήρες των νέων BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure αναδεικνύεται με λευκό (light white) και γκρι (ice grey) χρωματισμό. Επιπλέον, οι εκδόσεις Triple black style και Rallye style, που διατίθενται προαιρετικά από το εργοστάσιο προσφέρουν δύο ιδιαίτερα εκφραστικές χρωματικές φιλοσοφίες. Προς τιμήν της 40ής επετείου της οικογένειας BMW GS, τα δύο μοντέλα GS με λογότυπο "40 Years GS" σε μαύρο και κίτρινο βασίζονται σε ένα ‘ορόσημο της ιστορίας των GS: τη θρυλική R 100 GS.

Κύρια χαρακτηριστικά των BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure:

• Αρχικός κινητήρας boxer με τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό και βύθιση βαλβίδων εισαγωγής.

• Ισχυρή επιτάχυνση σε όλο το εύρος στροφών, εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία.

• Ισχύς και ροπή: 100 kW (136 HP) στις 7.750 σαλ. και 143 Nm στις 6.250 σαλ.

• Σύστημα αισθητήρων αυτανάφλεξης (πειράκια) βελτιστοποιημένο για μεγάλα ταξίδια.

• Νέο BMW Motorrad Integral ABS Pro, ως βασικός εξοπλισμός.

• Τρία riding modes στον βασικό εξοπλισμό.

• Νέα χαρτογράφηση “Eco” για οικονομική οδήγηση, ως βασικός εξοπλισμός.

• Χαρτογραφήσεις “Pro” με πρόσθετα driving modes και δυνατότητα προεπιλογής προγράμματος καθώς και δυναμικός έλεγχος φρένου κινητήρα, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Dynamic Traction Control (DTC), ως βασικός εξοπλισμός.

• Electronic Dynamic ESA “Next Generation” πλαίσιο με πλήρως αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου

• Hill Start Control Pro (HSC Pro) με προηγμένη λειτουργία, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Νέος full-LED προσαρμοζόμενος προβολέας ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Νέες λειτουργίες φωτισμού, cruising light και φλας με ενσωματωμένες λειτουργίες, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Πρίζες και θύρες USB, ως βασικός εξοπλισμός.

• Θερμαινόμενη σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη, αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Κιτ ανύψωσης τιμονιού κατά 30 mm, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Εκτός από τη στάνταρ δυνατότητα ρύθμισης ύψους της σέλας, ποικίλες επιλογές ύψους σέλας διατίθενται από το εργοστάσιο.

• Συνδεσιμότητα: Πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών με έγχρωμη οθόνη TFT 6,5” και πολυάριθμα χαρακτηριστικά στο βασικό εξοπλισμό της R 1250 GS.

• Έξυπνη κλήση έκτακτης ανάγκης, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Ένας ελκυστικός βασικός χρωματισμός για το κάθε μοντέλο και εκδόσεις Triple black style & Rallye, ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Επετειακή έκδοση “40 Years GS”.

• Διευρυμένη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και Γνήσια Αξεσουάρ Original BMW Motorrad. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon