.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 09:21

Αυτό είναι το ελαφρύτερο BMW R 1250 GS στον κόσμο

Ένα GS που πέρασε από εξαντλητική δίαιτα και έχασε 49 ολόκληρα κιλά!

Η BMW R 1250 GS είναι μια μοτοσυκλέτα-διακαής πόθος για τους φίλους της πολυτέλειας και της «premium» περιπέτειας, ή έστω του ανεπανάληπτου status  παράγοντα που προσφέρει. Για κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει σκληρά εκτός δρόμου, όμως, το GS έχει ένα μειονέκτημα. Στα 249 κιλά, δεν το λες ελαφρύ!

Ο custom builder με το όνομα Old Timer Middle East έχει δημιουργήσει μια κατασκευή που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Αυτό είναι το ελαφρύτερο BMW R 1250 GS στον κόσμο, το οποίο προήλθε με έμπνευση από το πάλαι ποτέ BMW HP2 –το οποίο ήταν επίσης, για την εποχή, το ελαφρύτερο ανάλογο μοντέλο της BMW.

Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε από τον Old Timer Middle East μετά από την παραγγελία ενός αναβάτη, ο οποίος ήθελε μια μοτοσυκλέτα «στο βάρος της KTM 890 Adventure, αλλά με την διπλή ισχύ». Με εκτεταμένη κοπτοραπτική, μπόλικο τιτάνιο και πολλά aftermarket αξεσουάρ, ο Oldtimer θέλησε να κόψει και το παραμικρό γραμμάριο από όπου μπορούσε. Το αποτέλεσμα είναι, η μοτοσυκλέτα να ζυγίζει μόλις 199 κιλά στην ολοκληρωμένη μορφή της!

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρουμε μερικές από τις παρεμβάσεις που έκανε είναι η κατασκευή ενός custom υποπλαισίου από τιτάνιο, κατάργηση του κεντρικού στάντ και των βάσεων του,  τοποθέτηση εξάτμισης τιτανίου από Akrapovic με τελικό από S 1000 RR (!), αντικατάσταση πρακτικά όλων των βιδών της μοτοσυκλέτας με βίδες τιτανίου, κατάργηση του κουτιού του φίλτρου αέρα, χρήση μιας μπαταρίας λιθίου, τροποποίηση της βάσης της οθόνης και του προβολέα εμπρός και πολλά άλλα. Οι αναρτήσεις και τα φρένα της μοτοσυκλέτας είναι επίσης αλλαγμένα, με στόχο το μικρότερο δυνατό βάρος, αλλά και την επιθυμητή οδηγική συμπεριφορά εκτός δρόμου.

Δυστυχώς, ο αναβάτης που παρήγγειλε την μοτοσυκλέτα στον Oldtimer Middle East, έφυγε από την ζωή μόλις 4 μήνες αφότου το project ολοκληρώθηκε και για αυτό τον λόγο, ο Oldtimer δηλώνει ότι η μοτοσυκλέτα δεν θα πουληθεί ποτέ και θα την κρατήσει ο ίδιος, επ’ αόριστον. Εμείς αξίζει να του δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για το Project.

Δείτε όλη την ιστορία, στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 09:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon