.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 10:43

BMW M1000XR 2023/2024 – Το πιο δυνατό της κατηγορίας του και... τρέμε Multistrada V4;

Η BMW κατοχύρωσε το νέο όνομα μοντέλου και ο σχεδιαστής Kar Lee δεν έχασε την ευκαιρία να μας προτείνει την ιδέα του.

Η BMW έχει ήδη παρουσιάσει τα πρώτα M μοντέλα μοτοσυκλετών της και, όπως όλα δείχνουν, θέλει να εκμεταλλευτεί κι άλλο την δυναμική του ονόματος με νέα μοντέλα που ετοιμάζονται. Είναι βέβαιο, ότι θα δούμε την M 1300 GS κάποια στιγμή και, σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ, η BMW κατοχύρωσε και το όνομα M 1000 XR. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε που πηγαίνει αυτό: Θα είναι μια εκδοχή της γνωστής μας ήδη S 1000 XR, πιθανότατα με… όλα τα 210 άλογα από την S 1000 RR και με τις απαραίτητες αλλαγές στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό.

O σχεδιαστής Kar Lee, που διατηρεί την σελίδα Kardesign Koncepts και δημοσιεύει πολύ συχνά τις εργασίες του στα κοινωνικά δίκτυα, «έφτιαξε» μια δική του BMW M 1000 XR την οποία βλέπετε παραπάνω. Τα σκούρα χρώματα στην μοτοσυκλέτα είναι εμφανή, θυμίζοντας τις M 1000 RR και M 1000 R, αν και ο Kar Lee έχει δημοσιεύσει και μια εκδοχή της εργασίας του, με το λευκό σε πρώτο πλάνο. Στο μπροστινό, είναι ορατές οι μπλε δαγκάνες, σε συνδυασμό με το πιρούνι με «χρυσή» επίστρωση, ενώ ο Kar Lee έχει πειράξει ελαφρώς και την μορφή των πλαστικών της μοτοσυκλέτας, δίνοντας τελικά μια διαφορετική εμφάνιση στο σύνολο, από την υπάρχουσα BMW S 1000 XR.

Το μοντέλο, αν τελικά γίνει πραγματικότητα, αναμένεται το πολύ εντός του 2024, φέροντας τον νέο 4κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, με την απόδοση του στους 210 ίππους. Έτσι η BMW θα μπορούσε να δημιουργήσει, την ισχυρότερη «ψηλή» sport touring της εποχής μας (κάποιοι ίσως τις πουν και crossover), ξεπερνώντας τα νούμερα μοντέλων όπως η Ducati Multistrada V4 Pikes Peak και η KTM 1290 Super Duke GT. Για να δούμε!

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon