.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 12:28

Η επόμενη θερμαινόμενη σέλα της BMW θα δουλεύει με... ψυχοσωματικά σήματα

Όχι, αυτό δεν είναι ένα από τα ευρηματικά πρωταπριλιάτικα της γερμανικής εταιρείας.

Η BMW βρίσκεται σε «οργασμό» πατεντών, όπως αλιεύουν οι κατάσκοποι του εξωτερικού και κατοχυρώνει ιδέες, τις οποίες εξερευνά μεν, αλλά προφανώς δεν είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή ακόμα, δε. Μία από αυτές είναι εντελώς διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα και θέλει να εκμεταλλευτεί την… εγγενή αδυναμία του ανθρώπου: Το ότι είναι έρμαιο στην λειτουργία ενός εγκεφάλου που είναι ακόμα, σε μεγάλο βαθμό, πρωτόγονος.

Το σύστημα έχει να κάνει, με την χρήση φωτισμού συγκεκριμένου χρώματος στην εμπρός περιοχή της σέλας, ο οποίος θα δημιουργεί οπτικά την εντύπωση της θερμής επιφάνειας, στον αναβάτη. Το ξέρετε πολύ καλά το φαινόμενο: Μόνο και μόνο κοιτώντας ένα πυρακτωμένο αντικείμενο, «αισθάνεσαι» την θερμοκρασία του.

Σύμφωνα με την πατέντα, με την ενεργοποίηση της θερμαινόμενης σέλας, θα ενεργοποιείται ένα ειδικό φίλμ φωτισμού, που θα βρίσκεται στο εμπρός τμήμα της σέλας και θα παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση. Θυμίζοντας θερμά αντικείμενα ή ακόμα και φλόγα στο μάτι, η οπτική ένδειξη προτίθεται να προκαλέσει ψυχολογική αντίδραση στον αναβάτη, κάνοντας τον να πιστέψει ότι η σέλα είναι πράγματι θερμή!

Για να προλάβουμε την… προφανή ερώτηση, ναι, η σέλα θα έχει πράγματι θερμαντικό στοιχείο, που θα ενεργοποιείται με την επιλογή της λειτουργίας από τον αναβάτη. Το οπτικό-ψυχολογικό κομμάτι της πατέντας, στοχεύει (πιθανόν, μιας και δεν μπορούμε να μιλάμε για μετρήσιμο αποτέλεσμα…) στην καλύτερη ποιότητα αίσθησης της θέρμανσης της σέλας, ενώ ίσως επιτρέπει την απενεργοποίηση των θερμαντικών στοιχείων, ενώ ο αναβάτης θα… πιστεύει ακόμα, ότι η σέλα ζεσταίνεται. Αυτό φυσικά θα επιφέρει μείωση κατανάλωσης ρεύματος, κάτι σημαντικό σε μελλοντικές ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες.

Τι λέτε για όλο αυτό; Σοβαρή ιδέα ή «μπούρδα» που κατοχυρώνεται απλά για να προστατευτεί; Μπορεί να λειτουργήσει στην πραγματικότητα; Πείτε μας την γνώμη σας…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 12:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon