.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 16:26

BMW - Πατέντα για επαναστατικό carbon ψαλίδι - ανάρτηση, με υπολογισμένες ελαστικότητες!

Η BMW κατέθεσε μια εξαιρετικά προηγμένη, και ιδιαίτερα εντυπωσιακή πατέντα για ένα μπράτσο από ανθρακόνημα που θα αντικαθιστά το ψαλίδι στη μοτοσυκλέτα, και θα λειτουργεί ως ανάρτηση με υπολογισμένες ελαστικότητες!

Το 2017, η BMW είχε παρουσιάσει την εξωτική HP4 Race, μια μοτοσυκλέτα που βασιζόταν στην S 1000 RR, με πλαίσιο, τροχούς και κοστούμι από ανθρακόνημα, αλλά με αλουμινένιο ψαλίδι. Η μοτοσυκλέτα απέδιδε 215 hp από έναν ακραία σπρωγμένο κινητήρα, που ήθελε αντικατάσταση κάθε 5.000 χλμ., ζύγιζε μόλις 171 κιλά, και κόστιζε 81.400 ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2018, η BMW παρουσίασε ένα carbon ψαλίδι σε concept μορφή, για το οποίο μάλιστα κέρδισε και βραβείο design.

Η νέα M 1000 RR του 2021 αποδίδει 212 hp, ζυγίζοντας 192 γεμάτα κιλά και ξεκινά από τα 34.400 ευρώ, ενώ έχει αραιά διαστήματα service όπως ένα οποιοδήποτε πολιτικό μοντέλο. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτή η μοτοσυκλέτα της BMW ΔΕΝ διαθέτει carbon ψαλίδι, ούτε καν ως επίσημο αξεσουάρ -αντίθετα με την υπέρ-εξωτική Ducati Panigale V4 Superleggera των 159 κιλών / 152 κιλών με το race kit.

Τώρα, η βαυαρική εταιρεία κατέθεσε μια εντυπωσιακή πατέντα, για ένα carbon μπράτσο - ψαλίδι που δεν θα διαθέτει συνδέσμους έδρασης στο πλαίσιο, καθώς θα συνδέεται απευθείας με εκείνο, ενώ θα ακολουθεί την κίνηση του αμορτισέρ με υπολογισμένες ελαστικότητες στο σημείο σύνδεσης!

Το συγκεκριμένο μπράτσο θα επιτρέπει στον πίσω τροχό να κινείται κάθετα, αλλά όχι οριζόντια.

Η BMW εξηγεί στην πατέντα της πως με την τοποθέτηση 4 στρώσεων carbon πάνω από το πίσω μπράτσο, και ακόμα 4 στρώσεων από κάτω του, με τις ίνες άνθρακα να έχουν οριζόντια θέση, δημιουργείται ένα εξάρτημα με ελαστικότητες, που ενεργεί ως αμορτισέρ!

Η συγκεκριμένη λύση έχει εφαρμοστεί εδώ και δεκαετίες στον χώρο του αυτοκινήτου, αν και τα πλεονεκτήματα της αφορούν κυρίως σε βαριά οχήματα, ενώ τα συμβατικά αμορτισέρ με ελατήρια προσφέρουν καλύτερη συμπεριφορά και ακριβέστερη λειτουργία σε ελαφριά οχήματα / δίκυκλα.

Στις πατέντες της BMW βλέπουμε μια βάση αμορτισέρ στο πλαίσιο, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η μοτοσυκλέτα θα έχει και συμβατικό αμορτισέρ, τουλάχιστον για τη ρύθμιση της προφόρτισης, αν και την κύρια δουλειά θα κάνει το πίσω μπράτσο (βλ. ψαλίδι) με τις ελαστικότητες του.

Λέτε να δούμε το σύστημα να εφαρμόζεται αργότερα σε κάποια έκδοση… M4 Race; 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 16:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon