.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 14:24

BMW HP4 RACE - Επίσημη Παρουσίαση (Φωτό & Video)

 

215 hp - 171 κιλά γεμάτη, full carbon & κορυφαία περιφερειακά!

 

Όπως είχαμε προαναγγείλει, στις 19 Απριλίου 2017 η BMW Motorrad παρουσίασε επίσημα το νέο εξωτικό Superbike υπέρ-όπλο της, με την ονομασία HP4 RACE. Με πλαίσιο, υποπλαίσιο, και τροχούς από carbon, η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 171 κιλά γεμάτη, ενώ παράγει 215 hp, διαθέτει κορυφαία περιφερειακά και θα παραχθεί σε μόλις 750 αντίτυπα.

Τα δυνατά σημεία του BMW HP4 RACE

Ας δούμε εν τάχει τα δυνατά σημεία που κάνουν ξεχωριστό το BMW HP4 RACE.

  • Carbon πλαίσιο monocoque κατασκευής, που ζυγίζει μόλις 7.8 κιλά!
  • Carbon υποπλαίσιο που ρυθμίζεται καθ' ύψος σε 3 θέσεις.
  • Carbon τροχοί, 30% ελαφρύτεροι από τους αντίστοιχους σφυρήλατους αλουμινένιους.
  • Öhlins FGR 300 ανάποδο πιρούνι.
  • Öhlins TTX 36 GP πίσω αμορτισέρ.
  • Brembo GP4 PR monoblock δαγκάνες μπροστά – δίσκοι 320mm πάχους 6.75mm μπροστά.
  • Αγωνιστικός κινητήρας σε World Cup spec, με απόδοση 215hp/13.900rpm & 12,23Kgm ροπής στις 10.000rpm.
  • Close-ratio κιβώτιο με κοντές αγωνιστικές σχέσεις.
  • Ελαφρύτερα ηλεκτρονικά, με μπαταρία ιόντων λιθίου 5 Ah.
  • 2D αγωνιστικά όργανα, με τηλεμετρία 2D.
  • Dynamic Traction Control DTC (ρυθμιζόμενο σε... 15 επίπεδα).
  • Φρένο κινητήρα EBR (ρυθμιζόμενο για επιλεγμένες ταχύτητες σε 15 επίπεδα).
  • Σύστημα ελέγχου σούζας Wheelie Control (ρυθμιζόμενο για επιλεγμένες ταχύτητες).
  • Σύστημα εκκίνησης Launch Control.
  • Κόφτης για διελεύσεις από τα Pits (Pit Lane Limiter).
  • Διάφορα κομμάτια από carbon.
  • Βαφή στα αγωνιστικά χρώματα BMW HP Motorsport.
  • Περιορισμένη παραγωγή 750 μοτοσυκλετών.

Συγκρίνεται με το Ducati 1299 Superleggera;

Μετά από τον καταιγισμό εξωτισμού στα παραπάνω στοιχεία, η πρώτη ερώτηση στα χείλη όλων σίγουρα είναι... “πώς συγκρίνεται με το επίσης υπέρ-εξωτικό Ducati 1299 Superleggera;”

Στα επίσημα νούμερα η μοτοσυκλέτα της Ducati υπερισχύει ελαφρώς, καθώς οι Ιταλοί αναφέρουν 220hp και 167 γεμάτα κιλά για το δημιούργημα τους -που έχει ήδη ξεπουλήσει-, δηλαδή +5hp και -3kg σε σχέση με το BMW HP4 RACE.

Φυσικά οι αριθμοί δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια, και θα θέλαμε πολύ να δούμε τις 2 μοτοσυκλέτες σε σύγκριση στην πίστα, με ίδια ελαστικά και αναβάτη παγκοσμίου επιπέδου, για να διαπιστώσουμε τις όποιες διαφορές σε χρόνους.

Κλείνουμε την συγκριτική παρένθεση, για να επιστρέψουμε και πάλι στο BMW HP4 RACE.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Carbon

Η BMW Motorrad αναφέρει πως σε κινητήρα, ηλεκτρονικά και αναρτήσεις, το HP4 RACE ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα εργοστασιακά αγωνιστικά Superbike μοντέλα, ξεπερνώντας τα μάλιστα σε επιδόσεις όσον αφορά σε αναρτήσεις και σε carbon πλαίσιο.

Στα 171 γεμάτα κιλά, το HP4 RACE είναι ακόμα ελαφρύτερο από τα WSBK μοντέλα, και ελάχιστα βαρύτερο από τις MotoGP μοτοσυκλέτες.

Οι Βαυαροί αναφέρουν πως με το HP4 RACE η BMW Motorrad γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως που παρουσιάζει μοντέλο με πλαίσιο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα, ένα πλαίσιο που ζυγίζει μόλις 7.8 κιλά. Η BMW κάνει μάλιστα λόγο για πιθανότητα διάθεσης της τεχνολογίας που χρησιμοποίησε σε τρίτους στο άμεσο μέλλον!

Αμφότεροι οι τροχοί είναι επίσης από ανθρακόνημα, με κέρδος βάρους περίπου 30% σε σχέση με αντίστοιχους ελαφρούς σφυρήλατους αλουμινένιους τροχούς, ενώ η BMW Motorrad αναφέρει πως δεν έγινε θυσία όσον αφορά στην ακαμψία τους.

Αναρτήσεις, φρένα και κινητήρας WSBK spec!

Οι αναρτήσεις της Öhlins, το ελαφρύ ψαλίδι από αλουμίνιο, και οι monoblock ακτινικές δαγκάνες GP4 PR της Brembo μπροστά με πιστόνια τιτανίου, προέρχονται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK!

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας διαθέτει επιδόσεις αντίστοιχες με τα επίπεδα 6.2 & 7.2, που αντιστοιχούν στα Πρωταθλήματα Endurance και WSBK!

Τα επίσημα νούμερα κάνουν λόγο για 215hp/13.900rpm & 12,23Kgm ροπής στις 10.000rpm. Αυξημένες είναι οι μέγιστες στροφές του κινητήρα σε σχέση με το S 1000 RR, από 14.200rpm στις 14.500rpm, ενώ νέο είναι το Close-ratio κιβώτιο με βελτιστοποιημένες σχέσεις για αγωνιστική χρήση.

Αγωνιστικά όργανα 2D, τηλεμετρία, κ.α.

Στα όργανα βρίσκουμε ένα αγωνιστικό ταμπλό της 2D -με τηλεμετρία-, το οποίο βρίθει από πληροφορία, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και ενδείξεις για Dynamic Traction Control DTC, Engine Brake EBR, Wheelie Control και λοιπα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το HP4 RACE διαθέτει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα που μπορεί να επιθυμήσει κανείς, όλα ρυθμιζόμενα σε μεγάλο εύρος.

Το πακέτο συμπληρώνεται με αρκετές λεπτομέρειες από carbon, και με ένα βουρτσισμένο στο χέρι αλουμινένιο ρεζερβουάρ, ενώ η βαφή είναι στα χρώματα του BMW HP Motorsport.

Το HP4 RACE κάνει την επίσημη πρώτη παρουσίαση του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σανγκάης 2017 -press day στις 19 Απριλίου- ενώ η τιμή της μοτοσυκλέτας θα βρίσκεται κοντά στα 81.400 ευρώ.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 14:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon