.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:38

Βραζιλία – Πρόστιμο έφαγε ο πρόεδρος σε μοτοπορεία υποστηρικτών του

Ο πρόεδρος της χώρας έφτασε πάλι στα πρωτοσέλιδα για τον λάθος λόγο.

Η θέση του Jair Bolsonaro, προέδρου της Βραζιλίας, απέναντι στην πανδημία covid-19 και τις συστάσεις του Π.Ο.Υ. έχουν πολλάκις γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που, όσο ο ίδιος επιδιώκει να δείχνει την αντίθεσή του στα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, η χώρα του δοκιμάζεται πολύ σκληρά.

Σε πρόφατη μοτοσυκλετιστική πορεία περίπου 12,000 υποστηρικτών του, ο πρόεδρος φρόντισε να βρίσκεται καβάλα στη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε την πομπή, ωστόσο η δημοσιότητα που τόσο εμφανώς κυνηγά – προσέξτε το ραφτό στο τζάκετ του: Πρόεδρος των Προέδρων – του γύρισε μπούμερανγκ.

Συγκεκριμένα, η τοπική κυβέρνηση του Σάο Πάολο ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 108 δολαρίων στον πρόεδρο για μη χρήση προστατευτικής μάσκας, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ στην περιοχή από τον Μάιο 2020.

Ο πρόεδρος έχει ξανατιμηθεί με πρόστιμο για τον ίδιο λόγο πριν από έναν μήνα, όταν μίλησε σε συνάντηση υποστηρικτών του ξανά χωρίς να φορά μάσκα. Γεγονός που δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει, καθώς στην προηγούμενη φάση της πανδημίας είχε μολυνθεί με τον covid-19 και, παρόλα αυτά, εμφανιζόταν σε δημοσιογράφους για δηλώσεις χωρίς μάσκα!

Στο μεταξύ, αναρωτιόμαστε αν στη Βραζιλία είναι νόμιμο να καβαλάς μοτοσυκλέτα με κράνος ποδηλάτου, γιατί στην περίπτωση αυτή βλέπουμε ένα ακόμη καταφανέστατο προστιμάκι για τον Βραζιλιάνο πρόεδρο. Τους ξέφυγε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon