.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:38

Furion M1 - Υβριδική με 2 Wankel & Ηλεκτροκινητήρα!

 

Από τον designer Marc Evenisse και τον αγωνιζόμενο Adrien Chareyre

 

Η streetfighter M1 της νεότευκτης γαλλικής εταιρείας Furion (ιδρύθηκε στις αρχές του 2016) αποτελεί “παιδί” του σχεδιαστή Marc Evenisse και του 4 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Supermoto Adrien Chareyre. Πρόκειται για μια υβριδική μοτοσυκλέτα με... 3 κινητήρες, δύο Wankel κι έναν ηλεκτρικό, και μερικά πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή τη στιγμή η Μ1 βρίσκεται στο concept στάδιο εδώ και καιρό, με την Furion να αναζητά χρηματοδότηση για να τη βγάλει στην παραγωγή.

Σπανίζουν στην ιστορία οι μοτοσυκλέτες με Wankel κινητήρα, με πιο τρανταχτά παραδείγματα την RE5 της Suzuki από την δεκαετία του 1970, αλλά και τις Norton Commander & F1.

furion m1 wankel hybrid

Τα πλεονεκτήματα ενός περιστροφικού Wankel μεταξύ άλλων βρίσκονται στο μικρό μέγεθος του κινητήρα, στην γραμμική απόδοση, και στην δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ιπποδύναμης από μικρό κυβισμό. Στα μειονεκτήματα βρίσκεται η μεγάλη σχετικά κατανάλωση, και κάποιες μηχανικές ιδιαιτερότητες που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην αξιοπιστία.

Η Furion τώρα, προτείνει για την Μ1 ένα σύνολο 2 περιστροφικών κινητήρων από 327 κ.εκ. έκαστος, με συνολική χωρητικότητα 654 κ.εκ. Η ανακοινώσιμη απόδοση φτάνει τους 125hp/9.000rpm και τα 10.7Kgm/6.000rpm. Οι 2 Wankel συνδυάζονται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 55hp και 10,2Kgm ροπής, με μπαταρίες λιθίου-θείου. Συνολική απόδοση για την Μ1, 180hp και 20,9Kgm! Καθόλου άσχημα.

furion m1 wankel hybrid

Το ανακοινώσιμο βάρος βρίσκεται στα 209 γεμάτα κιλά, ενώ το πλαίσιο είναι τύπου χωροδικτύωμα και το ψαλίδι μονόμπρατσο.

furion m1 wankel hybrid

Στις αναρτήσεις μπροστά βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm, ενώ πίσω έχουμε ένα αμορτισέρ ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς.

furion m1 wankel hybrid

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρα, ενώ η Furion μιλάει για αυτονομία... 400 χιλιομέτρων!

furion m1 wankel hybrid

Θα δούμε άραγε την M1 της Furion να βγαίνει στην -έστω και περιορισμένη- παραγωγή, ή θα μείνει στην ιστορία ως ένα ακόμη θεαματικό πλην ανεφάρμοστο τελικά concept;

furion m1 wankel hybrid

Όπως και να έχει, η πρωτοτυπία και μόνο της ιδέας μας κινεί το ενδιαφέρον.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon