.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 11:57

Masaru Abe: 500 χιλιόμετρα σούζα με scooter! (Φωτό & Video)

 

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ - 13 ώρες συνεχόμενης σούζας

 

Ο Ιάπωνας Masaru Abe μας είχε εντυπωσιάσει δικτυακά με τα απίθανα βίντεο σούζας που ανέβαζε, καβάλα στο αγαπημένο του Yamaha Jog. Τώρα πέρασε σε άλλο επίπεδο, διαλύοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ σούζας απόστασης, γράφοντας 500 χιλιόμετρα, σε 13 ώρες συνεχόμενης σούζας!

masaru abe wheelie king

Ο στόχος του Abe ήταν τα... 600 χιλιόμετρα, αλλά δυστυχώς οι πόνοι στη μέση του από την άβολη καθιστή στάση τόσες ώρες δεν του επέτρεψε να τον πετύχει. Δεν τα πήγε όμως και άσχημα, καθώς έγραψε 500.5322 χιλιόμετρα σούζας, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 331.0195 χιλιομέτρων, του επίσης Ιάπωνα Yasuyuki Kudo (με μοτοσυκλέτα trial), ρεκόρ που έστεκε ακλόνητο από το 1991!

masaru abe wheelie king 8

Ο Masaru Abe σημείωσε το νέο ρεκόρ στην οβάλ πίστα Kawaguchi Auto Race facility στη Σαιτάμα της Ιαπωνίας, ενώ ξεκίνησε την απόπειρα στις 7 το πρωί. Ο απίθανος Ιάπωνας κρατούσε σταθερή ταχύτητα 40 χλμ/ώρα στην ατελείωτη σούζα του, με άριστο έλεγχο γκαζιού και απίστευτη ισορροπία.

masaru abe wheelie king

Η πίστα έχει μήκος 688 μέτρα, κι έτσι ο Abe συμπλήρωσε... 727 γύρους, για να γράψει τα 500 χιλιόμετρα σούζας!

Ο Abe δεν σταμάτησε ούτε για φαί / ποτό / κατούρημα (είδαμε πως έπινε την ώρα που έκανε σούζα, μη μας ρωτάτε τι έκανε για τα άλλα 2) ή ανεφοδιασμούς, καθώς κατά τη διάρκεια της σούζας έπινε από , η ομάδα του ρεκόρ πλησίαζε τον αναβάτη και του έδινε δοχεία με βενζίνη, τα οποία ο Ιάπωνας τοποθετούσε σε ένα ειδικό στόμιο που είχε φτιάξει στο ρεζερβουάρ, στόμιο που βρισκόταν κοντά στο τιμόνι.

masaru abe wheelie king

Στην ομάδα των υποστηρικτών του Abe ήταν και ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125, Haruchika Aoki, ο οποίος δήλωσε: “Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ κάτι τέτοιο, μια τέτοια σούζα με ένα αδύναμο 4χρονο σκουτεράκι 125 κ.εκ. Επίσης στη συγκεκριμένη πίστα φυσάει συχνά δυνατός αέρας, κάτι που πρόσθεσε δυσκολία στον άθλο του Abe.”

masaru abe wheelie king

Το προηγούμενο ρεκόρ έσπασε κατά τις 3.28 μμ, 8 ώρες 18 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της προσπάθειας. Ο Abe σήκωσε το χέρι του σε μια χειρονομία θριάμβου, δείχνοτας τον ουρανό. Μετά τη συμπλήρωση όμως 12 ωρών στη σέλα, ο Abe φώναζε από τον πόνο “Πονάω! Το μισώ αυτό! Θέλω να σταματήσω”, ενώ στη συνέχεια έδινε κουράγιο στον εαυτό του “Το έχεις! Μη σταματάς!” Σημειώστε πως ο Ιάπωνας ρέκορντμαν είχε ξεκινήσει να παίρνει παυσίπονα από την 2η κιόλας ώρα του εγχειρήματος.

Στο τέλος ο πόνος ήταν αβάσταχτος, κι έτσι ο Abe έριξε επιτέλους τον μπροστινό τροχό στο έδαφος έχοντας διανύσει 500.5322 χιλιόμετρα στη μία ρόδα.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως παρά την απόσταση το Jog δεν κόλλησε (σε σούζα συνήθως η κεφαλή δεν λιπαίνεται), αν και πιθανώς ο Abe να είχε πάρει τα μέτρα του, διασκευάζοντας το μοτέρ με κάποιον τρόπο.

Ο Abe δήλωσε: “Ήθελα να σπάσω το ρεκόρ με τέτοιο τρόπο που να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί! Ήθελα νούμερα που να αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, βίωσα τον εντονότερο πόνο που έχω βιώσει μέχρι σήμερα. Και τα δύο χέρια μου είχαν μουδιάσει από τον πόνο, και δεν τα ένιωθα. Είχα πρόβλημα με την όραση μου, έβλεπα θολά... είχα χάσει εν μέρει τις αισθήσεις μου, και στο τέλος ήμουν εντελώς αφυδατωμένος.”

Ναι, αλλά μπρος στο ρεκόρ... τι είναι ο πόνος. Συγχαρητήρια Abe.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 11:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon