.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 16:41

Furion - Εξελίσσει υβριδικό Yamaha NIKEN 3x3 με 160 hp

Η γαλλική εταιρεία Furion δουλεύει πάνω σε ένα ΝΙΚΕΝ project, με στόχο να κάνει την τρίκυκλη μοτοσυκλέτα της Yamaha υβριδική, με απόδοση 160 ίππων και με ροπή 14,3 κιλών και κίνηση και στους 3 τροχούς!

Ξεκινούμε το άρθρο με την φράση “κρατάμε μικρό καλάθι”, καθώς η Furion είναι η εταιρεία που είχε ανακοινώσει την εξέλιξη της υβριδικής Streetfighter μοτοσυκλέτας ΜΚ1 το 2016, και το 2022 βρισκόμαστε ακόμα στις… προ-παραγγελίες, με μόνη ενθαρρυντική ένδειξη την εμφάνιση μιας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας σε μια επίδειξη στο Le Mans το 2018. Βράσε ρύζι…

Τέλος πάντων, παρά την αργοπορία της MK1, τον Μάρτιο του 2021 η Furion ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω και σε ένα 2ο project, με στόχο να δημιουργήσει ένα 3x3 τρίκυκλο κτήνος με βάση το Yamaha NIKEN, με υβριδικό κινητήρα που θα εκτινάξει την απόδοση της μοτοσυκλέτας από τους 115 στους 160 ίππους. Πώς θα γίνει αυτό; Προσθέτοντας την ισχύ δυο ηλεκτροκινητήρων συνολικής απόδοσης 47 Hp, με τα μοτέρ να εδράζονται στα κέντρα των μπροστινών τροχών. Έτσι, πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης, το NIKEN θα αποκτήσει κίνηση και στους 3 τροχούς!

Η Furion κάνει λόγο για μπαταρία 2.2 Kw/h, και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρένο των ηλεκτροκινητήρων.

Μην διανοηθείτε να αρχίσετε τις ερωτήσεις τύπου “τιμούλα” και “πότε θα το δούμε στην παραγωγή”. Απλώς οπλιστείτε με υπομονή και αισιοδοξία και… βλέπουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon