.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 16:39

ZEEHO - Ξεκινούν οι πωλήσεις των e-scooter AE8 & AE8 S+

Η νέα εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων ZEEHO EV, θυγατρική της CFMOTO, ξεκινά την πώληση των AE8 & AE8 S+, των πρώτων δυο e-scooter της, στην Κίνα. Καλώς να ορίσουν και στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο του 2020, η CFMOTO είχε παρουσιάσει το Cyber concept, το πρωτότυπο scooter πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι 2 εκδόσεις παραγωγής του AE8.

Τα 2 AE8 διατηρούν το φουτουριστικό και sport design του πρωτότυπου μοντέλου, ενώ κινούνται από έναν εξαιρετικά δυνατό υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα 16,8 hp, με ροπή… 22kgm!

Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 100 χλμ/ώρα και η επιτάχυνση από 0-50 χλμ/ώρα στα 2,6 δευτερόλεπτα.

Με τη βοήθεια 2 μπαταριών ιόντων λιθίου, η ZEEHO κάνει λόγο για αυτονομία 190 χιλιομέτρων σε ευνοϊκές συνθήκες, με μια πλήρη φόρτιση να παίρνει 6 ώρες.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, οι τροχοί 12 ιντσών, ενώ βρίσκουμε δυο δίσκους της Brembo στα φρένα, έναν εμπρός κι έναν πίσω, με το ακριβότερο (και μάλλον προορισμένο για εξαγωγή στην Ευρώπη) AE8 S+ να φέρει δικάναλο ABS.

Τα φώτα είναι full LED, η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή TFT 5 ιντσών, με το e-scooter να έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth.

Στις τεχνολογικές πινελιές των AE8 συμπεριλαμβάνεται το keyless σύστημα, ο εντοπισμός της θέσης του scooter μέσω GPS και το απομακρυσμένο κλείδωμα του, OTA αναβάθμιση λογισμικού, adaptive προβολέα, κ.α.

Στην Κίνα το AE8 S+ κοστίζει 3.026 ευρώ, ενώ το AE8 2.510 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 16:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon