.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:02

Αγάπη μου συρρίκνωσα τον Wankel

Δεν υπάρχει εκεί έξω petrolhead που να μην.. συγκινείται από ιδιαίτερους κινητήρες, με ιδιαίτερο ήχο. Ένας εξ’ αυτών, ο Wankel. Πόσο μπορεί να μικρύνει όμως;

Κάτι οι εκπομπές ρύπων, κάτι η κατανάλωση καυσίμου, κάτι η αξιοπιστία. Τόσα «κάτι» πήρε στους κινητήρες Wankel – ή περιστροφικούς αν προτιμάτε- να μπουν στο παρασκήνιο του μηχανοκίνητου γίγνεσθαι, παρά τις εκρηκτικές αποδόσεις σε σχέση με τις συμπαγείς διαστάσεις τους.

Αν αναρωτιέστε αν οι κινητήρες αυτού του τύπου χρησιμοποιήθηκαν μόνο στα αυτοκίνητα η απάντηση είναι όχι μόνο αρνητική, αλλά έχει και τα ονόματα μεγάλων κατασκευαστών μοτοσυκλέτας, όπως Yamaha, Suzuki, Kawasaki και Norton. Ωστόσο και πάλι τα προβλήματα υπερκάλυψαν τα οφέλη.

Κάπου εδώ όμως έρχεται ένας μικρός σύμμαχος στης νοσταλγίας. Για την ακρίβεια πολύ μικρός, μιας και μιλάμε τον RS-S100 της Toyan, ένα λειτουργικό πιστό αντίγραφο κινητήρα Wankel. Από τα 2,46 κ.εκ. του βγαίνει σχεδόν ένας ίππος, με τις στροφές να φτάνουν τις 30.000/λεπτό. Όχι και άσχημα για ένα.. μοτεράκι 245 γραμμαρίων!

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο, κοστολογείται στα 1.276 ή στα… 510 ευρώ, από διάφορα και ενδεχομένως αμφίβολα κινέζικα sites αγορών.

Για καλό και για κακό, δείτε τουλάχιστον το ακόλουθο βίντεο, που τον δείχνει εκ των έσω, αλλά και λειτουργία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 17:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon