.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 08:23

Shineray: Όταν το «αμερικάνικο» όνειρο γίνεται «κινέζικο»

Πολλά κόκκαλα πρέπει να τρίζουν κάπου στο Milwaukee, με ένα πεπερασμένο μεν, κλασικό δε, αμερικάνικο κινητήρα να αλλάζει εθνικότητα.


Ο Evolution V-Twin κινητήρας της Harley-Davidson, είναι ένα εμβληματικό μηχανικό σύνολο. Από το 1986 κινεί τα Sportster, με την απλότητα της λογικής των ωστηρίων και την αερόψυξη να φέρνουν τις μοτοσυκλέτες μέχρι το παρόν, στα Sporster 883 και Forty-Eight.

Επειδή όλα αλλάζουν και εξελίσσονται όμως –ειδικά στην Ευρώπη- έτσι και ο V κινητήρας της H-D, αντικαταστάθηκε από τον πιο σύγχρονο Revolution Max 1250T, ένεκα Euro 5 απαιτήσεων.

Ο παλιός ωστόσο κινητήρας της Harley-Davidson, δεν θα έχει ηλικία «θανάτου» τα 36 έτη, καθώς η κινέζικη Shineray φαίνεται να έχει πάρει την άδεια (;) ώστε να αντιγράψει εξ ολοκλήρου τον V-Twin κινητήρα των 45 μοιρών και των 1200 κ.εκ. , μένοντας πιστή ως και στα αισθητικά στοιχεία, όπως τον σχεδιασμό στα καπάκια του κινητήρα.

shr2.jpg

Η… «φωτοτυπία» είναι και στο εσωτερικό, με την παρουσία 4 εκκεντροφόρων στη βάση των κυλίνδρων, που ενεργοποιούν από μία βαλβίδα έκαστος. Ο μόνος συμβιβασμός είναι στις επιδόσεις, 60 κινέζικους ίππους και 66,4 lb-ft ροπής, έναντι 67 ίππων και 73 lb-ft ροπής στην πρωτότυπη, αμερικανική εκδοχή.

shr3.jpg

Υπενθυμίζουμε πως η Shineray είναι ένας κατασκευαστής που εξαγόρασε την ιταλική SWM, διατηρώντας το λογότυπο και κυκλοφορώντας «κλώνους» μοτοσυκλετών στα 350, 550, 850 και 1200 κ.εκ.

Και πάλι, όσο αφορά στα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι αυστηροί κανονισμοί του Euro 5 αναμένεται να σταθούν εμπόδιο για οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα έχει σαν καρδιά τον κινέζικο V-Twin που διατηρεί όπως θα ακούσετε ως και.. τον ήχο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon