.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 09:16

Άλλα όρια ταχύτητας για τα αυτοκίνητα, άλλα για τις μοτοσυκλέτες;

Ενδιαφέρον έχει ένα δημοσίευμα του ξένου ειδικού τύπου, που παραθέτει την άνωθεν ερώτηση.


Αφορμή είναι δρόμοι στη Γερμανία, όπου τα όρια ταχύτητας των μοτοσυκλετών είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των αυτοκινήτων. Το παράδειγμα που αναφέρεται προς συζήτηση είναι ο δρόμος μεταξύ Steinau και Marjoẞ στο Spessart της Γερμανίας.

Εκεί, το όριο είναι στα 100χλμ/ώρα για τα αυτοκίνητα και στα μόλις 60χλμ/ώρα για τις μοτοσυκλέτες. Ένας αναβάτης δηλαδή που πηγαίνει εκεί με 120χλμ/ώρα είναι δυο φορές στο όριο, ενώ αν ήταν με αυτοκίνητο θα ήταν «μόλις» 20χλμ/ώρα πάνω από το επιτρεπόμενο. Αυτό ήταν και πραγματικό περιστατικό που κατέληξε σε πρόστιμο.

Δεν θέλει και πολλή φαντασία -ή έστω λογική- για να σκεφτεί κανείς τα πιθανά ατυχήματα που θα μπορούσε να φέρει μια τέτοια χιλιομετρική ανισότητα. Ένα όχημα δηλαδή 2+ τόνων, κινούμενο με 100χλμ/ώρα που θα βρει μπροστά του μια μοτοσυκλέτα «στο όριο» των 60. Το γεγονός ό,τι το Spessart αποτελούσε απαγορευμένο βασιλικό δρυμό με πλούσια φύση ίσως είναι και ο λόγος του ορίου, το οποίο κάνει τις μοτοσυκλέτες πιο «αθόρυβες» περνώντας από εκεί.

Το άσχετο, αλλά fun fact εδώ είναι πως σε εκείνα τα δάση έχει το origin του το παραμύθι της Χιονάτης. Όπως παραμύθια θα μπορούσε να πει κανείς και τις νομοθετικές απαιτήσεις που δεν αποσκοπούν στο να προστατέψουν ούτε το περιβάλλον, αλλά ούτε και τους αναβάτες. Το... κυνήγι των μαγισσών έχει ήδη ξεκινήσει άλλωστε, με «ραντάρ» για παραπάνω ένταση θορύβου να δοκιμάζονται ήδη σε διάφορες χώρες του κόσμου, φέρνοντας και τις αντίστοιχες κλήσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 07:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon