Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:52

Kawasaki «Meguro» - Κατοχύρωση ονόματος

Όλα δείχνουν σε νέο retro ιαπωνικό μοντέλο

Η Kawasaki κατοχύρωσε το όνομα Meguro, που παραπέμπει σε κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών του παρελθόντος, με όλες τις ενδείξεις να μιλούν για ένα νέο επερχόμενο retro μοντέλο.

Η κατασκευάστρια μοτοσυκλετών Meguro ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες μοτοσυκλετών της Ιαπωνίας, με έτος ίδρυσης το 1937 από τον Hobuji Murato και τον Takaji Suzuki. Το όνομα «Meguro» προερχόταν από το όνομα μιας συνοικίας του Τόκιο, ενώ η εταιρεία που σε μέγεθος βρισκόταν 2η στην Ιαπωνία πίσω από τη Honda, κατασκεύαζε αντίγραφα μοτοσυκλετών της Harley-Davidson αλλά και της BSA (A7).

bsa a7 b

Δείτε την BSA A7.

012819 1966 kawasaki w1 f 633x388

Και κατόπιν το αντίγραφο της Meguro.

Kawasaki W3 650

Τέλος, δείτε και την έκδοση της Kawasaki (W1, ο πρόγονος των W800), η οποία κυκλοφόρησε αφού η Kawasaki αγόρασε την Meguro.

Η κοινή πορεία των 2 εταιρειών ξεκίνησε το 1960, όταν οι «πράσινοι» αγόρασαν μερίδιο της Meguro, ενώ το 1962 η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Kawasaki-Meguro, και το 1964 πέρασε εξολοκλήρου στην ιδιοκτησία της Kawasaki.

Meguro Motorcycle

Στις 14/1/2019 η Kawasaki κατοχύρωσε το όνομα Meguro στην Ε.Ε. για χρήση σε «δίκυκλα οχήματα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, εξαρτήματα μοτοσυκλετών», ενώ λίγο μετά η Kawasaki κατοχύρωσε το ίδιο όνομα σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Η.Π.Α. και Φιλιππίνες, επεκτείνοντας και τη δηλωθείσα χρήση του σε «δίκυκλα οχήματα με κινητήρα, μοτοσυκλέτες, scooter, μοτοποδήλατα, ποδήλατα, εξαρτήματα μοτοσυκλετών».

Οι ενδείξεις για τις παραπάνω κινήσεις των Ιαπώνων δείχνουν νέα retro μοντέλα, ενώ αναμένουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί το όνομα Meguro στις μοτοσυκλέτες της Kawasaki.

Φωτογραφίες

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube