.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 12:00

Kawasaki – Παρουσίασε τα νέα W230 και Meguro S1 στην Ιαπωνία

Δύο καινούργιες μοτοσυκλέτες που παρουσιάστηκαν στην Ιαπωνία, φαίνεται πως δείχνουν μια πιθανή κατεύθυνση για νέα μοντέλα από την Kawasaki, στα μικρά κυβικά και όσον αφορά περισσότερες από μία αγορές.

Στα πλαίσια της έκθεσης Japan Mobility 2023,  η Kawasaki παρουσίασε τα δύο νέα, μικρού κυβισμού ρετρό μοντέλα της, W230 και Meguro S1. Οι δύο μοτοσυκλέτες, αξίζει να σημειώσουμε, αναφέρονται ως πανομοιότυπες τεχνικά, παρά το ότι το όνομα αλλάζει μεταξύ τους -η  μαύρη είναι η Meguro S1, ενώ η λευκή είναι η W230, με τις διαφορές τους να αφορούν κυρίως τις λεπτομέρειες και το λογότυπο.

Οι μοτοσυκλέτες ακολουθούν ξεκάθαρα την ρετρό γραμμή, αναφερόμενες στα ιστορικά W μοντέλα της Kawasaki, αλλά και στην σημασία του σήματος Meguro για την ιστορία της μάρκας. Ο κινητήρας των μοντέλων βασίζεται σε αυτόν του off-road KLX230 και, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε αλλαγές στα «σωθικά» του μοτέρ, ώστε αυτό να προσφέρει την κατάλληλη αίσθηση λειτουργίας. Και αυτό, διότι το σχετικά μοντέρνο και ταχύστοφο μοτέρ του KLX, δεν ταιριάζει με το ρετρό και «ήπιο» στυλ των W και Meguro μοτοσυκλετών. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο κινητήρας έχει υποστεί εμφανισιακές αλλαγές, ώστε να μην φαίνεται παράταιρος με την σχεδιαστική γλώσσα των W230 και Meguro S1. Δυστυχώς δεν μας αποκαλύπτονται περισσότερα τεχνικά στοιχεία. 

Το πλαίσιο των νέων μοτοσυκλετών είναι νέο, ενώ οι τροχοί ακτινωτοί, για το απαραίτητο retro look το οποίο είναι έντονο, από όποιο σημείο και αν πιάσεις τις μοτοσυκλέτες. Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι μικρές: Το Meguro S1 θα έχει διαφορετικά λογότυπα, σέλα και όργανα, μαζί με το μαύρο χρώμα του. Το W230 έχει μια «χαρακτή» σέλα, σε αντίθεση με την «απλή» του Meguro, ενώ το λευκό βασικό χρώμα συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, για τυχόν άφιξη των μοντέλων και στα μέρη μας.

 

Πηγή/φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 12:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon