.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 14:09

Kawasaki KX 450 2019 3D CORE by Alvaro Dal Farra

Design, 3D printing και καρδιά γεμάτη αγάπη για Motocross

Ο Ιταλός Alvaro Dal Farra ήταν αθλητής του Freestyle Motocross μέχρι το 2009, όπου και ένα σοβαρό ατύχημα σε backflip, οδήγησε στο τέλος της καριέρας του. Έκτοτε ασχολείται με την προπόνηση αναβατών FMX, οργανώνει FMX event και εργάζεται ως κριτής σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Τόσο στην EICMA 2018, όσο και στο σαλόνι Motor Bike Expo 2019, παρουσίασε ένα υπέροχο Kawasaki KX450 που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 17

Ο Alvaro γράφει για τη δημιουργία του: «Αναρωτιέμαι γιατί η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο στη ζωή μου. Αποτελεί την καρδιά (σς. στα ιταλικά Quore), τη βάση των πάντων. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου δίχως μοτοσυκλέτα. Παρόλο που παραλίγο να με σκοτώσει, την αγαπώ, και δεν μπορώ να ζήσω μακριά της. Η αγάπη προέρχεται από τα παιδικά μου χρόνια. Ήμουν τριών χρονών και είδα ένα Malaguti Grizzly, ακόμα το θυμάμαι… από τότε, ξεκίνησε η μεγάλη μου αγάπη για το Motocross.

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 15

Το 3D CORE είναι αναπόληση εκείνης της μοτοσυκλέτας, κόκκινης και μπλε. Το κόκκινο χρώμα για την καρδιά και τις φλέβες, και το μπλε για τις αρτηρίες. Η καρδιά είναι ο κινητήρας. Χωρίς καρδιά και αγάπη τίποτα δεν θα έβγαζε νόημα και τίποτα δεν θα ήταν αληθινό.

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 2

Το 3D CORE προέρχεται από αυτή την βαθιά αγάπη. Οι γραμμές της μοτοσυκλέτας δεν απέχουν πολύ από τα στάνταρ των MX μοτοσυκλετών, η διαφορά εδώ γίνεται από τα πολλά εξαρτήματα που έχουν εκτυπωθεί με 3D εκτυπωτή, με τεχνολογία της HP και με τη βοήθεια της Skorpion Engineering. Έτσι μπόρεσα να δημιουργήσω διαφορετικές στρώσεις, και μια αληθινά ανοιχτή καρδιά. Πολλά ανωδιωμένα εξαρτήματα, σπέσιαλ βαφή και σπέσιαλ εξαρτήματα ολοκληρώνουν την κατασκευή.»

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 9

Ιδού λοιπόν το Kawasaki KX 450 3D CORE (που θα μπορούσε να λέγεται και 3D QUORE), από μια ιδέα του Alvaro Dal Farra, σε υλοποίηση και σχεδιασμό του Codoro Studio.

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 7

Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί χάραξη με laser, διαθέτει εξάτμιση της Zard, εξαρτήματα της Lightech, σέλα της Blackbird Racing, δισκόφρενα Braking, κοστούμι της Rtech, πιστόνι και εξαρτήματα κινητήρα Athena/Get, συμπλέκτη STM, τροχούς Kite parts, κ.α.

alvaro dal farra kawasaki kx450 3dcore 5

Τι να πούμε εμείς. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πανέμορφο. Συγχαρητήρια Alvaro!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 14:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon