.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 13:20

Kawasaki Meguro K3 2021 – Ένας θρύλος επιστρέφει

Η Kawasaki παρουσίασε στην Ιαπωνία μια νέα έκδοση του W800 με λογότυπα της Meguro, μιας εταιρείας με ένδοξο παρελθόν.

Η Meguro ιδρύθηκε στην Ιαπωνία το 1924 και κατασκεύαζε μοτοσυκλέτες που αρχικά αντέγραφαν μοντέλα των Harley-Davidson και BSA. Με δομικό χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα κατασκευής, η Meguro γιγαντώθηκε στην ιαπωνική αγορά και πρωταγωνιστούσε σε πωλήσεις και αγώνες, διατηρώντας την ορμή της και μεταπολεμικώς, όταν πια η Honda είχε αναλάβει ηγετική θέση στην κατασκευή μοτοσυκλετών της Ιαπωνίας.

Το τέλος της Meguro ήρθε τη δεκαετία του 1960, όταν οι μοτοσυκλέτες της είχαν γίνει πια πολύ ακριβές χάρη στην επίμονη προσπάθειά της να ξεχωρίζει ποιοτικά από όλους τους άλλους κατακευαστές, και τελικά απορροφήθηκε από την Kawasaki Heavy Industries. Τα τελευταία μοντέλα της κυκλοφόρησαν ως Kawasaki Meguro, πριν τελικά το ιστορικό αυτό λογότυπο εξαφανιστεί από τον χάρτη.

EJ800H GY1FFTB3CG A

Τώρα η Kawasaki φαίνεται πως αποφάσισε να το αναβιώσει, παρουσιάζοντας μια έκδοση του W800 – που φέτος ανανεώθηκε και επέστρεψε σε Euro 5 μορφή – που αναγράφει το όνομά της μόνο στο πίσω μέρος της σέλας, μα κοσμεί το ρεζερβουάρ του με το θρυλικό έμβλημα της Meguro.

Μάλιστα, τόσο στα πλαϊνά καπάκια της ουράς, όσο και στις πλάκες των οργάνων συναντάμε ένα σήμα που μοιάζει με τον αριθμό 170, πρόκειται ωστόσο για το όνομα της Meguro γραμμένο στην παραδοσιακή ιαπωνική γραφή katanaka.

Οι προδιαγραφές της σπέσιαλ αυτής έκδοσης είναι ίδιες με του W800, κάνοντας τη διαφορά στην εμφάνιση με επιλεγμένες λεπτομέρειες, όπως το έγχρωμο δακτυλίδι πάνω από το καπάκι του κωνικού γραναζιού που κινεί τον εκκεντροφόρο του και τη χρήση ανθεκτικής και αυτοεπισκευαζόμενης βαφής στο ρεζερβουάρ.

Εξοπλίζεται με τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, ενώ ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει και θερμαινόμενα γκριπ.

002 kawasaki meguro k3

Το νέο Meguro K3 αναμένεται να διατεθεί στην Ιαπωνία από τον Φεβρουάριο 2021, με την τιμή να ορίζεται στα 1,260,000 γιεν, ήτοι περίπου €10,200 (ισοτιμία 17/11/2020).

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μια κίνηση που αφορά μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς μόλις πρόσφατα η Kawasaki ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση στις μπράντες που εντάσσονται στον όμιλο Kawasaki Heavy Industries. Κάποιοι εικάζουν λοιπόν πως δεν αποκλείεται να επίκειται η αναβίωση της Meguro, ενδεχομένως ως μια θυγατρική εταιρεία που θα ασχολείται με τα ρετρό μοντέλα της Kawasaki. Κάτι τέτοιο πάντως δεν στοιχειοθετείται από τα ως τώρα δεδομένα και αποτελεί απλώς μια εικασία.

Ομοίως δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το κατά πόσο το Meguro K3 πρόκειται να πωληθεί και εκτός των ιαπωνικών συνόρων.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, χαζέψτε το νέο Meguro K3 στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, ενώ πολλές φωτογραφίες δημοσιεύει το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine με λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon