.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 11:01

Kawasaki - Χωρίζεται η φίρμα μοτοσυκλετών από την KHI!

Σε δελτίο τύπου της η Kawasaki Heavy Industries Ltd ανακοίνωσε πως διαχωρίζει την φίρμα μοτοσυκλετών και κινητήρων από την KHI, με την κίνηση να ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2021. Ποιος είναι ο λόγος για την παραπάνω απόφαση;

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο τον όρο “company spin off” θα βρείτε πως ο κύριος λόγος για να διαχωρίσει κάποιο γκρουπ μια εταιρεία είναι για να μπορέσει να την πουλήσει. Από την άλλη, η KHI δίνει διαφορετικές αιτίες, ως επίσημο λόγο για την απόφαση της. Ας δούμε το δελτίο τύπου της.

Το δελτίο τύπου της ΚΗΙ έχει 3 σκέλη. Το πρώτο αφορά στη συνέχιση της ασχολίας της με τη σιδηροδρομική βιομηχανία παρά την προσωρινή πτώση ζήτησης λόγω της πανδημίας COVID-19, το δεύτερο στον διαχωρισμό της φίρμας μοτοσυκλετών και κινητήρων τον Οκτώβριο του 2021, και το τρίτο αφορά στην αφομοίωση των εταιρειών ναυπηγικής και ενέργειας τον Απρίλιο του 2021, με έμφαση στην κατασκευή τάνκερ μεταφοράς υδρογόνου, κ.α.

Για την φίρμα μοτοσυκλετών και κινητήρων η KHI αναφέρει τα εξής: “Ο διαχωρισμός της εταιρείας Power Sports που περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες, κινητήρες και τετράτροχα εκτός δρόμου οχήματα θα επιταχύνει τη λήψη των αποφάσεων, ώστε να προσφέρουμε ακριβώς αυτά τα προϊόντα που επιθυμεί το αγοραστικό κοινό, παράλληλα με νέα σειρά lifestyle προϊόντων. Έτσι η εταιρεία των Power Sports θα βελτιώσει τον ρόλο της ως τη ναυαρχίδα των εταιρειών της KHI, χτίζοντας το δυνατό όνομα της Kawasaki.

Βραχυπρόθεσμα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιώσουμε την οικονομική μας κατάσταση. Όμως μακροπρόθεσμα, και με το παραδοσιακό κοινό της μοτοσυκλέτας να υπόκειται σε γήρανση, και με τις ολοένα αυστηρότερες νομοθεσίες για τους ρύπους, η Kawasaki θα ασχοληθεί και με τα ηλεκτρικά οχήματα και τις προχωρημένες τεχνολογίες ασφαλείας, ώστε να αναζωογονήσει την αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία των μοτοσυκλετών και κινητήρων σχεδιάζει καινοτόμα project, σε συνεργασία με την εταιρεία μηχανημάτων ακριβείας και ρομποτικής, συνεργασία στα αγροτικά μηχανήματα, συνεργασία στις γεννήτριες, και με την εξέλιξη νέων συστημάτων κινητικότητας, με τη βοήθεια της ρομποτικής και απομακρυσμένων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon