.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 15:56

Αφιέρωμα – Οι Beta του 2023

H Beta Motor συνεχίζει να εξελίσσει τις μοτοσυκλέτες της με ειδίκευση στο enduro, το trial και το motard.

Το 2023 δεν έφερε καμιά επανάσταση στη γκάμα της Beta, ωστόσο οι Ιταλοί φρέσκαραν όλες τις διαθέσιμες σειρές μοντέλων τους με σημαντικές αναβαθμίσεις σε τεχνολογία και εμφάνιση.

Το 2022 η Beta διατηρήθηκε ψηλά στις αγωνιστικές διοργανώσεις που συμμετέχει, με κορυφαία επίδοσή της δίχως άλλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 του EnduroGP με τον Brad Freeman.

Στα καθ’ ημάς, πολύ σημαντική επιτυχία συνιστά η κατάκτηση του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία EnduroGP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 από τον Παναγιώτη Κακολύρη.

Ας δούμε τι αλλάζει στη γκάμα της Beta Motor για το 2023.

RR

RR 2T 300

Η σειρά RR συνεχίζει και το 2023 να αποτελείται από οχτώ διαφορετικά μοντέλα, το καθένα από τα οποία διατηρεί την δική του προσωπικότητα, ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναβατών.

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στις σημαντικότερες αλλαγές για τη σειρά RR του 2023 με αυτές που αφορούν σε όλα τα μοντέλα:

  • Αναρτήσεις: H Beta ποτέ δε σταματά να βελτιώνει το πλαίσιο και τις αναρτήσεις στις μοτοσυκλέτες της. Έτσι, θέλοντας να κάνουν ακόμα καλύτερη την πληροφόρηση που λαμβάνει ο αναβάτης από το μπροστινό σύστημα, οι μηχανικοί επανασχεδίασαν το εσωτερικό του πιρουνιού της ZF ώστε να βελτιώσουν την κυκλοφορία του λαδιού γύρω από το έμβολο και να κάνουν πιο ομαλή τη λειτουργία του σε ολόκληρη τη διαδρομή. Δημιούργησαν διόδους επιστροφής του λαδιού με πιο ελεύθερη ροή και αυτή η βελτίωση δίνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στο πιρούνι που πλέον προσφέρει αισθητή διαφορά ακόμα και στη μικρότερη αλλαγή των ρυθμίσεων από τον αναβάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του πιρουνιού στην αρχική του διαδρομή προσφέροντας καλύτερο έλεγχο σε δύσκολα εδάφη και περισσότερη άνεση στον αναβάτη.
  • Καπάκια ψυγείου: Μια από τις αλλαγές που επηρεάζουν τόσο το στυλ όσο και τη λειτουργικότητα είναι το νέο σχήμα στα πλαστικά του ρεζερβουάρ και των ψυγείων. Πλέον είναι πιο λεπτά δίνοντας στον αναβάτη περισσότερη ελευθερία κινήσεων ειδικά στις στροφές όπου η μοτοσυκλέτα γέρνει πολύ και ο αναβάτης χρειάζεται να εκτείνει το εσωτερικό πόδι του μπροστά. Ο εργονομικός τους σχεδιασμός επιτρέπει στον αναβάτη να πάρει μια πιο άνετη θέση στη σέλα με τη μοτοσυκλέτα πιασμένη σταθερά ανάμεσα στα πόδια του για ακόμα καλύτερη αίσθηση. Παράλληλα τα νέα πλαστικά διαμορφώνουν τη νέα, πιο απλή εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.
  • Γραφικά: Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον νέο ολοκόκκινο χρωματικό συνδυασμό. Το στυλ των γραφικών είναι πιο μινιμαλιστικό, με τολμηρές, σαφώς καθορισμένες φόρμες και πιο καθαρές και μοντέρνες γραμμές που τονίζουν το μυώδες σχήμα της μοτοσυκλέτας συνδέοντας άψογα τα νέα πλαστικά καπάκια ψυγείου με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε ολόκληρη η σειρά RR, ορισμένα μοντέλα έχουν επιπλέον αλλαγές ανεβάζοντας την απόδοσή τους σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

RR 2T 125

RR 125 2Τ

Για το 2023, το RR 125 2Τ έχει λάβει τις περισσότερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές από ολόκληρη τη σειρά των δίχρονων RR. Οι αναβαθμίσεις στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσης της μοτοσυκλέτας και στη μείωση της αδράνειας του κινητήρα κάνοντας το RR 125 ακόμα πιο γρήγορο και πιο δεκτικό στις εντολές του αναβάτη.

  • Βολάν και στροφαλοφόρος άξονας: ο δίχρονος κινητήρας των 125cc απέκτησε ελαφρύτερο βολάν και στροφαλοφόρο άξονα μικρότερης διαμέτρου. Και τα δύο αυτά εξαρτήματα επιλέχθηκαν για να μειώσουν την εσωτερική αδράνεια του κινητήρα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, αυτό μεταφράζεται σε ταχύτερη απόκριση στο γκάζι, καθώς επιτρέπει στα εξαρτήματα του κινητήρα να περιστρέφονται πιο γρήγορα και επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλεύεται όλη της διαθέσιμη ισχύ.
  • Στροφαλοθάλαμος: ο μικρότερης διαμέτρου στροφαλοφόρος άξονας καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο στροφαλοθάλαμο δίνοντας το περιθώριο στους μηχανικούς να τον επανασχεδιάσουν. Πλέον διαθέτει καλύτερη ροή μείγματος αέρα/καυσίμου μεγιστοποιώντας την απόδοσή του.
  • Power valve: επανασχεδιάστηκαν ώστε να ταιριάξουν καλύτερα με τον νέο, εκρηκτικό χαρακτήρα του κινητήρα.

RR 4T

RR 4T

  • Traction control: Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στη σειρά των τετράχρονων RR είναι η προσθήκη του traction control, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι στη σειρά Racing. Έτσι η απόδοση των τετράχρονων μοντέλων γίνεται ακόμη πιο προσιτή σε κάθε αναβάτη. Η λειτουργία ελέγχου πρόσφυσης, στα μοντέλα RR επιλέγεται από τον αναβάτη, μέσω κουμπιού στη συνηθισμένη θέση μεταξύ του τιμονιού και του ρεζερβουάρ. Φυσικά ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει το traction control ανά πάσα στιγμή και σε οποιονδήποτε από τους διαθέσιμους χάρτες κινητήρα. Η λειτουργία του είναι ρυθμισμένη διαφορετικά για καθέναν από τους δύο χάρτες (high-low), προσφέροντας στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής από συνολικά τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς ηλεκτρονικού ελέγχου.
  • Λαιμός εξάτμισης: Όλα τα τετράχρονα μοντέλα διαθέτουν νέο λαιμό εξάτμισης, με μεγαλύτερη διάμετρο, που βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και αυξάνει τη ροπή στις μεσαίες. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της συνολικής απόδοσης που επιτρέπει στον αναβάτη να ξεφύγει πιο εύκολα από τα προβλήματα ή να επιλέξει να χρησιμοποιήσει υψηλότερη σχέση από ό,τι συνήθως, για μια πιο ξεκούραστη οδήγηση.
  • Χαρτογράφηση ηλεκτρονικής: Σήμερα ακόμη και οι μοτοσυκλέτες Enduro – που φαίνονται εξαιρετικά απλές στην εμφάνιση – διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά. Για να εκμεταλλευτεί πλήρως την αυξημένη ροπή στις χαμηλές και τις μεσαίες στροφές του κινητήρα (λόγω του νέου λαιμού της εξάτμισης), τα 4χρονα μοντέλα διαθέτουν νέους χάρτες διαχείρισης κινητήρα που κατανέμουν την καμπύλη ισχύος πιο ομοιόμορφα σε ολόκληρο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα. Έτσι γίνεται πιο εύκολα αξιοποιήσιμη η απόδοση ακόμη και των μοντέλων μεγαλύτερου κυβισμού.

RR Racing

RR Racing 4T

Η νέα γκάμα RR Racing της ιταλικής εταιρείας αναβαθμίζεται για το 2023 με νέο αμορτισέρ ΚΥΒ και αρκετές ακόμη βελτιώσεις.

Το κεντρικό νέο χαρακτηριστικό των δίχρονων και τετράχρονων μοντέλων Racing είναι η χρήση του αμορτισέρ της Kayaba (KYB) που έχει εξελιχθεί από την ιαπωνική εταιρεία ειδικά για τις εντούρο μοτοσυκλέτες της Beta.

Πέραν αυτού ωστόσο η οικογένεια αγωνιστικών Enduro του 2023 διαθέτει αρκετές ακόμη νέες χάρες:

  • Μπροστινός άξονας τροχού ταχείας απελευθέρωσης
  • Ενισχυμένες χούφτες τιμονιού
  • Λάστιχα Metzeler, ίδια με αυτά που φορούν οι εργοστασιακοί αναβάτες της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα EnduroGP
  • Μαρσπιέ ελαφριού κράματος Ergal
  • Πίσω γρανάζι μετάδοσης με αλουμινένιο κέντρο και ατσάλινα δόντια της ZF Sprockets
  • Μπλε αγωνιστική σέλα, με αντιολισθητικό κάλυμμα και ενσωματωμένη τσέπη
  • Λεβιέδες ταχυτήτων και πίσω φρένο με μαύρη ανοδίωση
  • Τάπα λαδιού, τάπα βενζίνης και καπάκι φίλτρου λαδιού από κόκκινο ανοδιωμένο αλουμίνιο
  • Τεντωτήρες αλυσίδας από κόκκινο κράμα ergal
  • Νέα γραφικά Racing και αυτοκόλλητα τροχών με μπλε και κόκκινο χρώμα

Αναρτήσεις

  • Ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm Kayaba AOS. Η μπροστινή ανάρτηση δεν αλλάζει για το 2023, συνεχίζοντας την πετυχημένη συνεργασία της Beta με την κορυφαία εταιρεία στον χωμάτινο κόσμο, Kayaba.
  • Αμορτισέρ Kayaba C46 RCU Mono: Ειδικά εξελιγμένο από την ΚΥΒ για τη Beta, διαθέτει πλήρεις ρυθμίσεις με επιπλέον αργή και γρήγορη απόσβεση συμπίεσης, υπόσχεται να προσφέρει ανώτερα επίπεδα πρόσφυσης σε κάθε τερέν με μεγάλη σταθερότητα στη λειτουργία του υπό τις υψηλές θερμοκρασίες που προκαλεί η έντονη αγωνιστική χρήση.
  • Traction Control (μοντέλα 4Τ). Ειδικά για τα τετράχρονα μοντέλα της σειράς RR Racing, το σύστημα Traction Control - όπως και οι επιλέξιμοι χάρτες διαχείρισης του κινητήρα – ελέγχεται από κουμπί που βρίσκεται μεταξύ τιμονιού και τάπας καυσίμου.

RR Racing 125 2T

Μίξη λαδιού (μοντέλα 2Τ)

Όλα τα δίχρονα μοντέλα της οικογένειας RR Racing 2023 family συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στην αγωνιστική απλότητα και το κυνήγι του ελάχιστου βάρους καταργώντας το σύστημα αυτόματης μίξης, και προτιμώντας τον πατροπαράδοτο τρόπο ανεφοδιασμού με μείγμα βενζίνης και λαδιού. Για όποιον το επιθυμεί, η διάταξη που αναμιγνύει αυτόματα το λάδι με τη βενζίνη μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων ως έξτρα από τον κατάλογο Beta Factory Parts.

Οι κινητήρες των δίχρονων RR 300 και 200 διατηρούνται ως είχαν για το 2023, με κάποιες διαφορές που τα διαχωρίζουν από τα πιο “πολιτικά” μοντέλα:

  • RR 300 2Τ: Ο κύλινδρος έχει τροποποιημένη εξάτμιση και θυρίδωμα, άλλη power valve και χρονισμό ανάφλεξης, καθώς και διαφορετική κεφαλή που δίνει άλλη γεωμετρία στον θάλαμο καύσης με υψηλότερο λόγο συμπίεσης, με στόχο φυσικά να προσφέρει ανώτερη απόδοση.
  • RR 200 2Τ: Ο RR κινητήρας ξεχωρίζει από τη διαφορετική κεφαλή του κυλίνδρου, καθώς και από τη μονή power valve με σκληρότερο ελατήριο (αντί για δύο του στάνταρ μοντέλου), αναζητώντας περισσότερη δύναμη στις μεσαίες στροφές λειτουργίας του κινητήρα.

XTrainer 250/300

XTRAINER

Πέρυσι η Beta ανανέωσε δραστικότατα την XTrainer, τη μοτοσυκλέτα που φέρνει μια αύρα αγωνιστικών RR για χομπίστες του Enduro, με νέο κινητήρα, βελτιωμένα ηλεκτρικά, νέα χρώματα και γραφικά.

Διατιθέμενη σε δύο δίχρονες εκδόσεις, 250 και 300 cc, η XTrainer επιστρέφει ανανεωμένη και το 2023 με πιο περιορισμένες βελτιώσεις.

  • Νέο υποπλαίσιο: παρόμοιο σε σχέδιο με αυτό των RR, διατηρεί τη λεπτή σιλουέτα και φέρει ανανεωμένα πλαστικά καπάκια στα πλαϊνά.
  • Εισαγωγή αέρα: στο νέο υποπλαίσιο φιλοξενείται ένα καινούργιο φιλτροκούτι που επιτρέπει μεγαλύτερη ποσότητα αέρα να περνά από μέσα του, ενώ η νέο του σχήμα έχει μελετηθεί με στόχο να τονίσει την απόδοση του κινητήρα χαμηλά και να μειώσει τον θόρυβο από την εισαγωγή.
  • Μπαταρία: νέα μπαταρία λιθίου, ελαφρύτερη και με μεγαλύτερη χωρητικότητα από πριν.
  • Δοχείο καυσίμου: μεγάλωσε στα 8.8 λίτρα χωρίς επίδραση στο πλάτος της μοτοσυκλέτας, πλέον με ημιδιάφανο υλικό για να φαίνεται εύκολα η στάθμη και με το μάτι.
  • Πλαστικά: Νέα πλαϊνά στο ρεζερβουάρ.
  • Γραφικά: Φρέσκα σχέδια, εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα των RR.

RR 50 Enduro και Motard

RR 50

Η Beta ανανεώνει τη σειρά Enduro και Motard των 50cc για το 2023 χαρίζοντάς της μοντέρνα, γεωμετρική και τολμηρή σχεδίαση.

Τόσο η έκδοση Enduro όσο και η έκδοση Motard παράγονται σε τρεις εκδόσεις η καθεμία: την RR (standard), τη Sport και τη Racing, με διαφορές στον περιφερειακό εξοπλισμό και την τιμή. Όλες οι εκδόσεις, εκτός από την RR Enduro Racing, θα είναι διαθέσιμες σε δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Κινητήρας

  • Δίχρονος κινητήρας, έξι σχέσεις, υγρόψυξη, αυτόματη μίξη λαδιού (εκτός του RR 50 Racing).
  • Επιλογέας κιβωτίου με ενισχυμένη φουρκέτα για λειτουργία με περισσότερη ακρίβεια κι αίσθηση.
  • Σύστημα συλλογής αναθυμιάσεων της βενζίνης (προδιαγραφές Euro 5)
  • Φιλτροκούτι με quick release για ευκολότερη συντήρηση και νέα σχεδίαση για μειωμένο θόρυβο.

Πλαίσιο

  • Νέα αυτοκόλλητα.
  • Συνθετικό υποπλαίσιο που φιλοξενεί τα ηλεκτρικά εξαρτήματα και το φιλτροκούτι.
  • Μακρύ ψαλίδι για σταθερότητα και περισσότερη πρόσφυση.
  • LED πίσω φωτιστικό σώμα.
  • Φρένα διαμέτρου 260mm 220mm (μπροστά πίσω).
  • Ρεζερβουάρ 6,5 λίτρων.
  • Χυτά μαρσπιέ.

RR 50 Sport

RR 50 Enduro SPORT (διαφορές με τη standard έκδοση)

  • Δαγκάνα δύο εμβόλων (μπροστινό φρένο).
  • Αλουμινένιο ψαλίδι.
  • Προοδευτική πίσω ανάρτηση.
  • Πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 40mm.
  • Αλουμινένια στεφάνια και ακτίνες τροχών.
  • Κόκκινο πλαίσιο.

RR 50 Racing

RR 50 Enduro RACING (διαφορές με τη standard έκδοση)

  • Δαγκάνα δύο εμβόλων (μπροστινό φρένο).
  • Αλουμινένιο ψαλίδι
  • Ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι διαμέτρου 41mm.
  • Κωνικό τιμόνι μεταβλητής διατομής χωρίς μπαράκι.
  • Κόκκινο ανοδιωμένο αλουμινένιο τελικό εξάτμισης.
  • Προοδευτική πίσω ανάρτηση.
  • Αμορτισέρ με δοχείο αζώτου και ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης / επαναφοράς και προφόρτισης.
  • Χωρίς αντικραδασμικό άξονα για μειωμένη αδράνεια κινητήρα.
  • Διπλό ψυγείο.
  • Αλουμινένια στεφάνια (μαύρα) και ακτίνες τροχών.
  • Κόκκινο πλαίσιο.
  • Χωρίς αυτόματη μίξη λαδιού.
  • Διάφανο ρεζερβουάρ.
  • Μαύρο αλουμινένιο πεντάλ φρένου και λεβιέ ταχυτήτων.
  • Αλουμινένιο γρανάζι.

RR 50 Sport SM

RR 50 Motard SPORT (διαφορές με τη standard έκδοση)

  • Πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 40mm.
  • Κόκκινο πλαίσιο.
  • Δαγκάνα δύο εμβόλων (μπροστινό φρένο).
  • Αλουμινένιο γρανάζι.

RR 50 Track SM

RR 50 Motard TRACK (διαφορές με τη standard έκδοση)

  • Ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι διαμέτρου 41mm.
  • Κωνικό τιμόνι μεταβλητής διατομής χωρίς μπαράκι.
  • Κόκκινο ανοδιωμένο αλουμινένιο τελικό εξάτμισης.
  • Αλουμινένια στεφάνια και ακτίνες τροχών.
  • Δαγκάνα δύο εμβόλων (μπροστινό φρένο).
  • Μαύρο αλουμινένιο πεντάλ φρένου και λεβιέ ταχυτήτων.
  • Κόκκινο πλαίσιο.

EVO

EVO 4T 300

Η ιταλική εταιρεία έχει χτίσει τη δική της παράδοση στον χώρο του Trial από το 1979, όταν και παρουσίασε το πρώτο της τέτοιο μοντέλο, το TR 50. Έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερεις δεκαετίες διαρκούς ανάπτυξης και εξέλιξης, κατά τις οποίες η Beta συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο Trial.

Για το 2023 η κορυφαία γκάμα EVO της Beta ενσωματώνει έξι μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μοτοσυκλετιστή, από το μικρό Evo 80 ως τα δίχρονα 250 και 300, αλλά και το μοναδικό τετράχρονο μοντέλο της οικογένειας Evo 300 4T.

Η οικογένεια Beta EVO 2023 απαριθμεί τα εξής μοντέλα:

EVO 80 2T Junior/Senior – Ιδανικό για νεοεισερχόμενους στον χώρο αναβάτες, σε δύο εκδόσεις που διαφέρουν στο μέγεθος των τροχών, με το Senior να έχει τις ίδιες διαστάσεις με το 125 2Τ.

EVO 125 2T – Το μικρότερο ομολογκαρισμένο για αγώνες μοντέλο της οικογένειας.

EVO 250 2Τ – Ιδεώδες για αναβάτες που ψάχνουν μια μοτοσυκλέτα εύκολη και ευέλικτη, με λίγο πιο ήπια και γραμμική απόδοση από τα κορυφαία μοντέλα.

EVO 2T 300

EVO 300 2Τ – Το κορυφαίο Trial της Beta, με εντυπωσιακή ροπή και έτοιμο να διακριθεί σε αγώνες.

EVO 300 2Τ SS – Τα αρχικά SS σημαίνουν Super Smooth (σούπερ απαλό) και ουσιαστικά αποκαλύπτουν μια παραλλαγή του 300 2Τ με πιο ήπια απόδοση της δύναμης για λιγότερο έμπειρους αναβάτες που θέλουν όμως τον μεγάλο κινητήρα.

EVO 300 4Τ – Ο μοναδικός τετράχρονος κινητήρας στη γκάμα EVO βασίζεται στον πιο γραμμικό χαρακτήρα του για μια μοτοσυκλέτα που χαίρει άκρας ροπής και προοδευτικής ισχύος, ιδανική για ερασιτεχνική ή ήπια αγωνιστική χρήση.

EVO 80 Junior

Οι αλλαγές που διέπουν όλη τη γκάμα EVO του 2023 έχουν ως εξής:

  • Προστατευτικό ψυγείου: επανασχεδιασμένο πλήρως για καλύτερη προστασία των ψυκτρών και της τάπας του ψυγείου, αλλά και για βελτιωμένη ροή αέρα.
  • Κάλυμμα ρεζερβουάρ καυσίμου: νέο σχέδιο που καλύπτει πλήρως τις καλωδιώσεις που περνούν από κάτω του και φιλοξενεί τον διακόπτη επιλογής χαρτογραφήσεων.
  • Γραφικά: νέο σχέδιο, πάντα σε κόκκινο χρώμα.
  • Νέα γκριπς (χειρολαβές) της Domino
  • Νέο σετάρισμα αναρτήσεων.
  • Λάστιχα Michelin Trial Light μπροστά και Michelin Trial X-Light Competition πίσω, δηλαδή η συνήθης επιλογή των επαγγελματιών αναβατών της Beta μετουσιώνεται στην επιλογή αρχικής τοποθέτησης από το εργοστάσιο για όλα τα EVO μοντέλα.

Επιπλέον αλλαγές των EVO 250/300 2T:

  • Νέος στρόφαλος και μπιέλα πιστονιού, με μικρότερο βάρος που ωφελεί σε ακριβέστερο έλεγχο και λιγότερους κραδασμούς.
  • Νέος κύλινδρος, ελαφρύτερος και με νέο χρονισμό (θυρίδωμα) για περισσότερη ροπή χαμηλά.
  • Νέα κεφαλή κυλίνδρου, με επανασχεδιασμένο θάλαμο καύσης με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης χαμηλά για περισσότερη προοδευτικότητα χωρίς να χάνει σε απόδοση ψηλά.
  • Χαρτογραφήσεις κινητήρα: βελτιστοποιημένοι χάρτες για την ανάφλεξη.
  • Νέος λαιμός εξάτμισης, για να μειωθεί η θερμοκρασία λειτουργίας, αλλά και καλύτερη προστασία από χτυπήματα. Εφαρμόζεται επίσης και στο νέο EVO 125 2T.

Αντιπρόσωπος Ελλάδας: Beta Hellas - The Fuoristrada Co.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon