.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 14:52

Αφιέρωμα – Οι BMW του 2023

Στη χρονιά που γιορτάζει 100 χρόνια κατασκευής μοτοσυκλετών, η BMW Motorrad δεν άφησε ούτε ένα μοντέλο της χωρίς έστω ένα χαδάκι.

Αναμφίβολα η μεγάλη είδηση είναι η νέα streetfighter M 1000 R, η οποία κλωνοποιεί τις χάρες της S 1000 R με τον τετρακύλινδρο κινητήρα κουρδισμένο σε προδιαγραφές superbike, με όλους τους 210 ίππους του.

Παράλληλα όμως έστρεψε την προσοχή της και στη superbike BMW M 1000 RR, η οποία αναβαθμίστηκε στην ίδια βάση με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στο WorldSBK, ακολουθώντας τις αλλαγές που προέκυψαν υπό την καθοδήγηση των εργοστασιακών της αναβατών, Scott Redding και Michael Van Der Mark.

P90488267 lowRes bmw r ninet 100 year

Η έτερη σημαντική είδηση της BMW ως τώρα αφορά στην παρουσίαση δύο επετειακών εκδόσεων 100 Years για τα R 18 και R nineT, στις οποίες το σημείο αιχμής είναι η χρήση χρωμίου καθώς και επιλεγμένες λεπτομέρειες που αναφέρονται στο παρελθόν της γερμανικής εταιρείας.

Οι βελτιώσεις επεκτείνονται σε όλη τη γκάμα της BMW, με πολλές στοχευμένες αλλαγές και φρέσκα χρώματα παντού, από τα σκούτερ ως τις μεγάλες adventure και σπορ μοτοσυκλέτες.

P90468886 lowRes gs trophy bike 06 20

Καθώς η BMW τήρησε και φέτος την επιλογή της να μη δώσει το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις, ακόμη και σε μια χρονιά που είχε Intermot στην πάτρια Κολωνία, η ροή των νέων της μοντέλων απλώνεται σε όλη τη χρονιά και προφανώς δεν έχει τελειώσει με το 2023.

Ήδη έχει προαναγγείλει ένα ακόμη νέο μοντέλο που πιθανότατα σχετίζεται με την επέτειο των 100 Χρόνων, δίχως όμως ένδειξη για το τι αφορά ή το πότε θα εμφανιστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως συγκεντρώνει και η αποκάλυψη του G 310 RR στην Ινδία, δηλαδή της αθλητικότερης εκδοχής του G 310 R με πλήρες φέρινγκ και εξοπλισμό που θα εκτιμηθεί στην σπορ οδήγηση. Η μοτοσυκλέτα βασίζεται στο ανάλογο Apache της συνεργάτιδάς της, TVS, μα το μέλλον του στις ευρωπαϊκές αγορές είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση.

Ας δούμε τι έχει παρουσιάσει ως τώρα η BMW Motorrad.

M 1000 R

bmw m1000r

Στα 50α γενέθλια της BMW M GmbH, η BMW Motorrad επέλεξε να φέρει στο φως της δημοσιότητας το νέο M 1000 R, ή απλά εν συντομία M R όπως λένε και οι Γερμανοί.

Ο τροποποιημένος υδρόψυκτος τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που βασίζεται στη μονάδα ισχύος του S 1000 RR, αποδίδει 210 ίππους στις 13.750 στροφές ανα λεπτό, 45 ίππους δηλαδή περισσότερο από ό,τι στο S 1000 R! Η μέγιστη ροπή των 113 Nm έρχεται στις 11.000 στροφές, ενώ σε σύγκριση με το S 1000 R, οι μέγιστες στροφές του M R είναι πλέον 14.600.

Όπως είναι αναμενόμενο, η αεροδυναμική ήταν επίσης βασικό στοιχείο στις προδιαγραφές για την εξέλιξή του. Στο νέο M R προστέθηκαν φτερά στην περιοχή των μπροστινών πλαϊνών πλαστικών με στόχο την οδηγική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

H ανάρτηση και το αλουμινένιο πλαίσιο του νέου M 1000 R βασίζονται στο S 1000 R. Στην πέδηση, έχουμε ακτινικά δισκόφρενα Μ σε δίσκους 320 mm που εδράζονται σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι τροχοί M Carbon ως μέρος του πακέτου M Competition.

Φυσικά δε λείπουν και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με τη νέα λειτουργία Brake Slide Assist να δίνει το παρών, επιτρέποντας στον αναβάτη να φρενάρει με πλαγιολίσθηση στις στροφές.

Και μιας και αναφέραμε τα ηλεκτρονικά, όλα καταλήγουν σε μια οθόνη TFT 6,5 ιντσών, με νέα ένδειξη στροφόμετρου (κόκκινη περιοχή) και διεπαφή OBD για M GPS Datalogger και M GPS Laptrigger που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω κωδικού ενεργοποίησης.

Φυσικά υπάρχουν και τα προγράμματα Rain, Road, Dynamic, Race και Race Pro1-3 καθώς και η τελευταία γενιά Dynamic Traction Control DTC αλλά και η λειτουργία τροχού DTC με κουτί αισθητήρα 6 αξόνων.

Ακόμα συναντάμε Engine Brake με τριπλή δυνατότητα ρύθμισης σε λειτουργία Race Pro, ακόμη έχουμε Shift Assistant Pro για γρήγορα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς χρήση συμπλέκτη, Launch Control, Pit Lane Limiter και Hill Start Control Pro για ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρες.

Τέλος, για το κάτι παραπάνω υπάρχει και το πακέτο M Competition αλλά και μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ.

M 1000 RR / M Competition

bmw m1000rr

Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της ομολογκαρισμένη της superbike με όλη την έμφαση να πηγαίνει στην αεροδυναμική.

Στην πρώτη της σημαντική αναβάθμιση από το 2020 που πρωτοπαρουσιάστηκε, η κορυφαία αγωνιστική έκδοση της S 1000 RR διατηρεί τη βάση της μοτοσυκλέτας που τρέχει ήδη στο WorldSBK, δίχως αλλαγές στον βασικό κορμό κινητήρα, πλαισίου, αναρτήσεων, φρένων και ηλεκτρονικών.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά με σύστημα μεταβλητού βυθίσματος των βαλβίδων τιτανίου (ShiftCam) αποδίδει όπως και πριν 212 hp στις 14,500 rpm και 11.5 kgm στις 11,000 rpm για 193 υγρά κιλά, καθώς η BMW μας λέει πως για το 2023 το νέο αεροδυναμικό πακέτο είναι αυτό που κάνει όλη τη διαφορά. Εξελιγμένο με βάση τα δεδομένα και την εμπειρία των αναβατών της στο WorldSBK, η BMW παρουσίασε ένα νέο φέρινγκ από ανθρακόνημα με νέα πτερύγια που συνολικά προσφέρει 39% περισσότερη κατακόρυφη δύναμη (downforce), μειώνοντας τη φυσική τάση της μοτοσυκλέτας να ανασηκώνει το μπροστινό της μέρος στο άνοιγμα του γκαζιού και καθοδηγώντας τον τροχό να βρίσκει επιπλέον πρόσφυση.

Σε συνδυασμό με το επανασχεδιασμένο μπροστινό φέρινγκ, που περιλαμβάνει και λίγο ψηλότερο ανεμοθώρακα, η νέα Μ 1000 RR ανεβάζει την επίδοση τελικής ταχύτητάς της από τα 306 στα 314 km/h, ενώ υπόσχεται πιο ξεκούραστη οδήγηση στον αναβάτη της χάρη στην καλύτερη αεροδυναμική προστασία που προσφέρει.

Στον μπροστινό τροχό έχουμε δύο νέους ανθρακονημάτινους αεραγωγούς (M Brake Ducts) που ψύχουν τις τετραπίστονες δαγκάνες της σειράς Μ, ενώ από κάτω τα καλύμματα από το ίδιο υλικό (M Aero Wheel Covers) υπόσχονται να μειώσουν ακόμη περισσότερο την αεροδυναμική αντίσταση, ειδικά σε ταχύτητες άνω των 250 km/h.

Όλο αυτό το πακέτο για τον μπροστινό τροχό αποτελεί μέρος του ανασχεδιασμένου φτερού, αλλά τα M Aero Wheel Covers προορίζονται αποκλειστικά για την ακόμη πιο κορυφαία έκδοση M RR M Competition.

Οι αλλαγές στο Μ 1000 RR του 2023 συνεχίζονται με την επανασχεδιασμένη ουρά, τη νέα σέλα M Endurance και το νέο φινίρισμα με γυαλιστερό βερνίκι για τις ανθρακονημάτινες ζάντες M Carbon wheels που διακοσμούνται με αυτοκόλλητες περιμετρικές ταινίες M Design Tapes. Μπορεί πάντως να παραγγελεθεί και με σφυρήλατες ζάντες κατ' επιλογή του πελάτη.

Προσθέτοντας εκλεκτή γαρνιτούρα για την ακόμη πιο κορυφαία έκδοση της νέας Μ 1000 RR, το πακέτο M Competition περιλαμβάνει το σύστημα M GPS Laptrigger, τη συλλογή billet εξαρτημάτων M milled parts, το ανθρακονημάτινο M Carbon package, ελαφρύτερο κατά 220 γραμμάρια ψαλίδι, αλυσίδα μετάδοσης M Endurance με επίστρωση DLC και το κάλυμμα ουράς.

Χρωματικώς η “βασική” έκδοση της νέας M 1000 RR προσφέρεται σε λευκό Lighwhite, ενώ η M RR M Competition στο μαύρο Blackstorm.

S 1000 RR

bmw s1000rr

Στην πρώτη εντύπωση, εκείνη της εικόνας, βλέπουμε περισσότερες γωνίες και πιο επιθετικό σχεδιασμό. Σε αυτό συμβάλλουν δεόντως όχι μόνο τα νέα γραφικά, αλλά και τα αεροδυναμικά φτεράκια, με τα winglets να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Το εν λόγω αεροδυναμικό βοήθημα, φέρεται να μπορεί να προσθέσει ως και 10 κιλά κάθετης δύναμης στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις ανεπιθύμητες (;) σούζες.

Πάνω από τους χαρακτηριστικούς από το 2019 διπλούς Led προβολείς, συναντάμε μια μεγαλύτερη ζελατίνα που έρχεται να καλύψει καλύτερα τον αναβάτη, ενώ κλείνοντας στα της όψης, στο πιο αιχμηρό mood έχει κινηθεί και η ελαφρώς επανασχεδιασμένη ουρά.

Στα πιο ουσιαστικά, οι Γερμανοί δεν περιόρισαν τη μεταφορά στοιχείων από το M1000RR μόνο στα πλαστικά, αλλά και στον κινητήρα και τη γεωμετρία του φρεσκαρισμένου μοντέλου. Έτσι, μετά από επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα η ισχύς φτάνει πια τους 210 και πλέον ίππους, +3 σχεδόν πάνω από τον προκάτοχο, ενώ πολλές μικροαλλαγές υπάρχουν στη γεωμετρία του πλαισίου, με στόχο τη μεγαλύτερη ακρίβεια και την καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη.

Ένα διαφοροποιημένο γρανάζωμα έρχεται να βοηθήσει στην πρόσφυση, με το quickshifter να είναι παρών σε ανεβάσματα αλλά και κατεβάσματα, ρυθμιζόμενο κατά δοκούν για χρήση δρόμου ή πίστας. Μιας και πιάσαμε τα ηλεκτρονικά, στο οπλοστάσιο των βοηθημάτων προστίθεται το Slide Control, που «αισθανόμενο» τη γωνία της μοτοσυκλέτας δίνει δυο επιλογές για το πως θα πλαγιολισθήσει η μοτοσυκλέτα κατά το άνοιγμα του γκαζιού στην έξοδο της στροφής. Ακόμα, χρήσιμο για την πίστα είναι και το Brake Slide Assist που προηγείται του Slide Control. Τέλος, στις επιλογές του ABS υπάρχει πλέον και η επιλογή «Slick».

Οι επιρροές του M1000RR ολοκληρώνονται με την πανάλαφρη μπαταρία λιθίου, τη θύρα usb, το Hill Control, τον «κόφτη» για την πίστα, τα οδηγικά Modes και τα ανανεωμένα γραφικά στην οθόνη των 6,5’’, με τη διάθεση του μοντέλου να είναι σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, κόκκινο αλλά και το -και πάλι πιο «Μ»- λευκό.

R 1250 GS

bmw r1250gs

Η BMW Motorrad έδωσε στην δημοσιότητα τις πληροφορίες του νέου R 1250GS για το 2023, με πολύ λίγες επεμβάσεις στη γνωστή βάση. Σημειώνουμε την απενεργοποίηση του Comfort Turn Indicator από την οθόνη οργάνων, καθώς και αισθητήρες πίεσης ελαστικών (RDC) σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride.

Στη νέα έκδοση GS Trophy, συναντάμε χρωματισμό Gravity blue metallic με ακτινωτές ζάντες cross-spoke, σέλα Rally, ανεμοθώρακας Sport, σίτα ψυγείου, προστατευτικά πλαισίου, μαρσπιέ Enduro κ.ά.

R 1250 GS Adventure

bmw r1250gs adventure

Για το 2023 οι αλλαγές που έχει δεχθεί η R 1250 GS Adventure είναι η απενεργοποίηση του Comfort Turn Indicator από την οθόνη οργάνων και ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC) που περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride.

Υπάρχει έκδοση GS Trophy, σε χρωματισμούς Gravity blue metallic με ακτινωτές ζάντες cross-spoke, σέλα Rally, ανεμοθώρακας Sport, σίτα ψυγείου, προστατευτικά πλαισίου, μαρσπιέ Enduro κ.ά.

S 1000 R

bmw s1000r

Νέοι χρωματισμοί και εξοπλισμός για το S 1000 R του 2023.

Στον εξοπλισμό, η απενεργοποίηση του Comfort turn indicator μπορεί να γίνεται από την οθόνη οργάνων. Ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC), είναι standard σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride ενώ τα RDC και Keyless Ride εντάσσονται στο touring package.

Στους χρωματισμούς, εντάσσονται τα Basic Blackstorm metallic, Sport Bluestone metallic ενώ καταργούνται τα Racing red και Hockenheim silver.

F 900 XR

bmw f900xr

Αισθητικές παρεμβάσεις, εξοπλισμό και νέα χρώματα για το F 900 R του 2023, με την απενεργοποίηση του Comfort Turn Indicator να γίνεται από την οθόνη οργάνων,
ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC) να είναι standard σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει αλυσίδα M Endurance Chain στο comfort package. Στον χρωματισμό Sport Racing blue metallic θα υπάρχει και ποδιά κινητήρα ενώ καταργείται το Racing red χρώμα.

F 850 GS Adventure

bmw f850gs

Μία νέα έκδοση με την ονομασία Rallye παρουσιάζει η BMW για την F 850 GS Adventure του 2023, που ουσιαστικά, πρόκειται για νέο χρωματισμό με ονομασία Rallye Kalamata metallic matt με προστατευτικό ψυγείου σε Mineral grey metallic matt.

Δεν υπάρχουν άλλες ουσιώδεις αλλαγές ως προς το όνομα, ενώ όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα, η απενεργοποίηση του Comfort Turn Indicator γίνεται από την οθόνη οργάνων. Διαθέτει ως standard αισθητήρα πίεσης ελαστικών (RDC) σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride και η αλυσίδα M Endurance Chain εντάσσεται στο comfort package.

F 750 GS

bmw f750gs

Νέα ηλεκτρονικά, βελτιώσεις και χρωματισμοί για το νέο F 750GS του 2023. Συγκεκριμένα, απενεργοποιείται το Comfort Turn Indicator από την οθόνη οργάνων, ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC) διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride, η αλυσίδα M Endurance Chain εντάσσεται στο comfort package.

Neο Στυλ Sport σε χρώμα Lightwhite uni / Racing blue metallic 2 / Racing red, ενώ καταργείται ο χρωματισμός San Marino Blue metallic.

K 1600 GT / K 1600 GTL

bmw k1600gt gtl

H τουριστική ναυαρχίδα της BMW Motorrad για το 2023 αποκτά νέο χρωματισμό Option 719 με ονομασία Meteoric Dust II metallic.

Η απενεργοποίηση του Comfort turn indicator γίνεται από την οθόνη οργάνων, ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC), είναι διαθέσιμος σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride. Καταργείται το χρώμα Mineral White metallic.

R 18 100 Years

bmw r 18 100 years

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την πρώτη μοτοσυκλέτα της BMW Motorrad, η μοτοσυκλέτα με τον θηριώδη boxer των 1800 cc και 91 hp δέχεται περιποίηση Classic Chrome στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, στο πάνω μέρος του δεσπόζει η πλακέτα που επιβεβαιώνει τον συλλεκτικό και επετειακό χαρακτήρα της, ενώ η σέλα προέρχεται από τις επιλογές Option 719 με διχρωμία ανάλογη με αυτή της R nine T 100 Years.

Το μαύρο χρώμα – που για δεκαετίες ήταν συνώνυμο των μοτοσυκλετών της BMW – φυσικά αποτελεί και εδώ βασικό στοιχείο, καθώς στη συλλεκτική έκδοση επεκτείνεται στον κινητήρα και τον άξονα μετάδοσης.

Η αντίθεση επιτυγχάνεται με άφθονα χρωμιωμένα στοιχεία στο τιμόνι, λεβιέδες ταχυτήτων και πίσω φρένου, καβαλέτα τιμονιού, αντίβαρα τιμονιού, δοχείο υγρού μπροστινού φρένου, δαγκάνες φρένων, καπάκια κινητήρα (κεφαλές και καθρέπτης) καθώς και στους αυλούς του ψεκασμού.

Επιπλέον, η BMW R 18 100 Years απολαμβάνει χρωμιωμένα τελικά εξατμίσεων της Akrapovič, καθώς και επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας με τον προβολέα Headlight Pro που διαθέτει και φως στροφής, όπισθεν, cruise control και θερμαινόμενα γκριπ.

Η παραγωγή της, όπως και αυτή της R nineT 100 Years, θα περιοριστεί σε 1923 κομμάτια παγκοσμίως.

R 18 B / R 18 Transcontinental

bmw r18

Οι BMW R 18 B και R 18 Transcontinental δέχτηκαν μικρές αλλαγές για το 2023 οι οποίες ουσιαστικά εστιάζουν στον διαθέσιμο εξοπλισμό και τις ρυθμίσεις.

Η απενεργοποίηση του Comfort turn indicator γίνεται από την οθόνη οργάνων αν χρειαστεί, ενώ διατίθεται αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC), σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride.
Νέα είναι τα χρώματα με την προσθήκη των Gravity blue metallic, Mineral white metallic / Meteoric Dust Gold (Option 719).

Αναφορικά με την R 18 Transcontinental, η όπισθεν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

R 1250 R

bmw r1250r

Η R 1250R διαθέτει τον υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 1.254cc με 136 ίππους και ShiftCam τεχνολογία που διαφοροποιεί τον χρονισμό των βαλβίδων.

Υπάρχουν modes οδήγησης που ρυθμίζουν την απόδοση της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις απαιτήσεις του αναβάτη. Το Dynamic Traction Cotrol, καθώς και η νέα ρύθμιση “eco” για την οδήγηση είναι στάνταρ.

Στην επιλογή αυτή, όπως λέει και το όνομά της, ο αναβάτης μπορεί να επιτύχει την πιο οικονομική οδήγηση, άρα και τη μεγαλύτερη εμβέλεια της μοτοσυκλέτας με ένα ρεζερβουάρ. Η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού, για μία προσπέραση για παράδειγμα.

Τα φωτιστικά σώματα έχουν γίνει LED στη νέα BMW R 1250 R και μάλιστα στον προβολέα υπάρχει ως εξτρά επιλογή σύστημα cornering που φωτίζει στο εσωτερικό της στροφής όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Και υπάρχουν στον στάνταρ εξοπλισμό, φώτα ημέρας DRL.

Υπάρχουν τρεις συνδυασμοί χρωμάτων. Ο βασικός, γκρι μη μεταλλικό χρώμα και μαύρο πλαίσιο, καθώς και το Sport, μπλε αγωνιστικό μεταλλικό με άσπρο πλαίσιο και το Τriple Black, μαύρο μεταλλικό με γκρι βαμμένο το πλαίσιο.

R nineT 100 Years

bmw r ninet 100 years

Είναι η μοναδική οικογένεια μοντέλων της BMW που φορά ακόμη τον αερο-ελαιόψυκτο boxer των 109 hp και τιμάται με ένα συλλεκτικό μοντέλο 100 Years, που θα κατασκευαστεί σε 1923 κομμάτια μόνο.

Οι επεμβάσεις για την επετειακή έκδοση αφορούν την προσθήκη άφθονου εξοπλισμού από τους σχετικούς καταλόγους, με χρωμιωμένα κομμάτια και εξαρτήματα από τη συλλογή Option 719 με στόχο να επαναφέρει στη μνήμη στυλιστικές επιλογές που χαρακτήριζαν τη δεκαετία του 1920, όπως για παράδειγμα την R 75/5.

Η BMW επενδύει το δοχείο καυσίμου με χρώμιο, προστατευτικά ένθετα στην περιοχή των γονάτων και μια πλακέτα για τα 100 χρόνια, ενώ χρώμια συναντάμε και στο κάλυμμα της ουράς.

Η ειδική αυτή R nineT φορά μια ξεχωριστή δίχρωμη σέλα και πολλά μαύρα στοιχεία όπως οι μπότες του πιρουνιού και οι εισαγωγές αέρα, ενώ από τη συλλογή Option 719 συναντάμε ακτινωτούς τροχούς, καπάκια κεφαλών, το μεγάλο μπροστινό καπάκι του κινητήρα (καθρέπτης), βάσεις σέλας, τάπα λαδιού και το πακέτο Option 719 Shadow II που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες μανέτες, μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη, καθώς και καθρέπτες που στηρίζονται στις άκρες του τιμονιού (bar end mirrors).

Επιπλέον, για να γίνει ακόμη πιο εκλεκτή αυτή η έκδοση, η BMW ρίχνει στο μενού φώτα στροφής (adaptive turning light) και το πακέτο Comfort Package με θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και Driving Modes Pro.

R nineT Urban GS

bmw r90t urban gs

Η Urban GS είναι η μοτοσυκλέτα της BMW που έχει βασιστεί πάνω στην R nineT συνδυάζοντας την καθημερινή οδήγηση με το στυλ της πρώτης γενιάς GS, πίσω στο 1980.

Για την νέα χρονιά διατίθεται με νέο χρωματισμό, Option 719, με ονομασία Underground uni / Lightwhite uni. Καταργείται ο χρωματισμός Blackstorm metallic/Racing red (Option 719).

R nineT Scrambler

bmw r90t scrambler

Η Scrambler έκδοση της R nineT παραμένει χωρίς αλλαγές για την νέα χρονιά.

Διατίθεται σε νέους χρωματισμούς, Manhattan metallic matt, Underground uni / Lightwhite uni (Option 719), Pollux metallic / Lightwhite uni (Option 719).

R nineT Pure

bmw r90t pure

Η σειρά RnineT περιλαμβάνει την έκδοση Pure, η οποία χωρίς να έχει αλλαγές συνεχίζει για την νέα χρονιά.

Νέοι χρωματισμοί προστίθενται στην γκάμα, με την Option 719, σε Underground uni / Lightwhite uni και Pollux metallic / Lightwhite uni, όπως τα ονομάζει η BMW, να χρωματίζουν το νέο μοντέλο.

G 310 RR

bmw g310rr

Ξέρεις ότι ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει πολύ όταν η BMW Motorrad παρουσιάζει τη νέα της μοτοσυκλέτα πρώτα στην Ινδία. Το νέο G310RR το περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό, καθώς η συνεργάτιδά της στην Ινδία, TVS, είχε ήδη παρουσιάσει από το 2018 το Apache RR 310. Πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει τη σειρά G310 για τη BMW και με αυτήν ακριβώς τη βάση έφτιαξε και το σπορ μοντέλο της, Apache, με εντυπωσιακή εμφάνιση και δυνατό εξοπλισμό. Πρόσφατα ανανέωσε τη σπορ μοτοσυκλέτα της, αλλά και πάλι ανάλογη κίνηση από πλευράς BMW δεν είχαμε δει ως τώρα.

Το νέο G310RR παραδόξως δεν υιοθετεί την εμφάνιση του S1000RR, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς τα κουστούμια του είναι αυτούσια αυτά του Apache, αφήνοντας τα χρώματα (κυρίως το λευκό-κόκκινο-μπλε) και τα σηματάκια να κάνουν τη διασύνδεση με τη γερμανική superbike.

Η μοτοσυκλέτα κινείται από τον γνωστό μας μονοκύλινδρο 313 cc που για την περίσταση διαθέτει τέσσερεις επιλέξιμες χαρτογραφήσεις: Sport, Track, Urban και Rain.

Η μέγιστη απόδοση με τις δύο πρώτες ανέρχεται στους 34 hp στις 9,700 rpm, ενώ για τις δύο δεύτερες πέφτει στους 25.8 hp στις 7,600 rpm, με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 160 km/h για τους δυνατούς χάρτες και τα 125 για τους πιο ήπιους.

Ο εξοπλισμός του G310RR περιλαμβάνει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire), μονόδρομο συμπλέκτη, δικάναλο BMW Motorrad ABS. Οι αναρτήσεις του δεν εμφανίζονται να έχουν ρυθμίσεις και περιλαμβάνουν ανεστραμμένο μπροστινό 41 mm και ένα αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα ξεχωρίζει η τετραπίστονη ακτινική Bybre σε δίσκο 300 mm.

Το G310RR ζυγίζει 174 κιλά με όλα τα του τα υγρά, με το δοχείο καυσίμου να χωρά 12 λίτρα.

Στα όργανά του βρίσκουμε την ίδια έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών που φορά και το TVS Apache RR 310, και η οποία αναμένεται να διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth.

Προς το παρόν η μοτοσυκλέτα υπάρχει μόνο στην ινδική ιστοσελίδα της BMW Motorrad, αν και υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να το δούμε και πιο δυτικά, καθώς καλύπτει κανονικότατα προδιαγραφές Euro 5.

G 310 GS

bmw g310gs

Τις χρωματικές επιλογές αφορούν οι αλλαγές των BMW G 310GS για το 2023. Τα νέα χρώματα είναι τα Basic Cosmic black 3, Sport Polar white / Racing blue metallic, Rallye Kalamata metallic matt.

G 310 R

bmw g310r

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει την πορεία του το G 310R της BMW, μία μοτοσυκλέτα για καθημερινή μετακίνηση και απολαυστική οδήγηση.

Για το 2023 αλλάζουν μόνο τα χρώματα, με τα Passion Racing red, Sport Polar white / Racing blue metallic να προστίθενται στην γκάμα.

C 400 GT

bmw c400 gt

Η "τουριστική" έκδοση του C 400 της BMW, το C 400GT, έρχεται για το 2023 με νέους χρωματισμούς.

Η ονομασία του νέου χρώματος είναι Exclusive Callisto grey metallic στο οποίο εκτός από τα πλαστικά περιφερειακά, επηρεάζονται και οι δαγκάνες του μπροστινού φρένου, που είναι βαμμένες χρυσές.

Παράλληλα, έχουμε απενεργοποίηση του Comfort turn indicator από την οθόνη οργάνων.

C 400 X

bmw c400 x

Το C 400X είναι το sport scooter της BMW για την μεσαία κατηγορία Maxi Scooter, το οποίο για το 2023 δέχεται νέους χρωματισμούς και ρυθμίσεις.

Το νέο χρώμα Passion Granit grey metallic διαθέτει επιπρόσθετα χρυσές μπροστινές δαγκάνες φρένων, ενώ έχουμε άλλο ένα νέο χρώμα, το Sport Alpin White με μπλε ζάντες που παραπέμπει περισσότερο στις superbike της εταιρίας.

Καταργείται το χρώμα Blackstorm metallic / Racing blue metallic matt ενώ έχουμε παράλληλα απενεργοποίηση του Comfort turn indicator από την οθόνη οργάνων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon