Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026 12:21

Brad Binder - “Κλείνει” με BMW για το WorldSBK του 2027

Ο Brad Binder αφήνει το MotoGP έπειτα από επτά χρόνια και μετακομίζει στο WorldSBK το 2027, ως εργοστασιακός αναβάτης της BMW M 1000 RR.

Ο Brad Binder ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική του καριέρα, καθώς από το 2027 θα αφήσει το MotoGP για να αγωνιστεί στο WorldSBK με τη ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team. Ο Νοτιοαφρικανός θα οδηγήσει την BMW M 1000 RR και θα έχει ομόσταυλο τον Miguel Oliveira, με τον οποίο έχει συνυπάρξει στο παρελθόν σε Moto3, Moto2 και MotoGP. 

Ο 30χρονος Binder ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του στη Moto3 το 2012 και το 2016 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο. Μετά το πέρασμά του από τη Moto2, ανέβηκε στο MotoGP το 2020, όπου μέχρι σήμερα μετρά δύο νίκες και ακόμη εννέα βάθρα. Έπειτα από επτά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, θα επιχειρήσει πλέον να διεκδικήσει την κορυφή του WorldSBK ως εργοστασιακός αναβάτης της BMW. 

Η άφιξή του σημαίνει παράλληλα ότι η παρουσία του Danilo Petrucci στο πρόγραμμα WorldSBK της BMW θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026. Ωστόσο, οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε άλλα projects. 

Ο Sven Blusch, Επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Brad στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport. Αυτό που μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα είναι η απόλυτη αποφασιστικότητά του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στο WorldSBK. Ο στόχος του είναι ξεκάθαρος: θέλει να παλέψει για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πρώτα απ' όλα, θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με την BMW M 1000 RR και με ένα νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είμαστε βέβαιοι ότι θα το καταφέρει γρήγορα. Με τον Brad και τον Miguel, δύο πρώην ομόσταυλοι επανενώνονται, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά, τόσο όσον αφορά τις προσωπικότητές τους όσο και τα οδηγικά τους στιλ. Αυτός ο συνδυασμός έχει μεγάλες δυνατότητες. Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Danilo για την τεράστια αφοσίωσή του. Μαζί θέλουμε να ολοκληρώσουμε δυνατά την τρέχουσα σεζόν και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση ενός κοινού μέλλοντος σε άλλα projects».

Μάρσια Ταμπακουλιά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026 12:23
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon