.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 10:37

MotoGP 2022, 6ος αγώνας, Jerez (Ισπανία)

Θρίαμβος Bagnaia επί του Quartararo και νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Καθ’ όλη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου ήταν σαφές πως οι Pecco Bagnaia (Ducati) Fabio Quartararo (Yamaha) δεν είχαν αντίπαλο στην πίστα, τόσο σε απόλυτους χρόνους, όσο και σε προσομοιώσεις αγώνα.

Η μεταξύ τους κόντρα έφτασε σε μια πρώτη κορύφωση το Σάββατο, όταν ο Ιταλός έγραψε ένα νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας για να πάρει την pole position, κάτι που δεν κατάφερε να ανταποδώσει ο Γάλλος πρωταθλητής που έμεινε δεύτερος στην εκκίνηση.

 lg70157.gallery full top fullscreen

Όλα προμήνυαν μια μεταξύ τους μονομαχία στον αγώνα και η εκκίνηση δικαίωσε τα προγνωστικά, καθώς αυτοί οι δύο έφυγαν πρώτοι και πολύ γρήγορα άρχισαν να αφήνουν όλους τους άλλους πίσω.

Μεταξύ τους ωστόσο η διαφορά ουδέποτε άνοιξε πάνω από 7-8 δέκατα του δευτερολέπτου, γεγονός που άφηνε υποσχέσεις για μια σκληρή μάχη ως την καρό σημαία. Αυτή τελικώς δεν ήρθε ποτέ, μιας και ο Bagnaia ήταν διψασμένος για το πρώτο του καλό αποτέλεσμα φέτος, καθώς ως τώρα είχε να θυμάται μόνο δύο πέμπτες θέσεις και κινδύνευε να χάσει επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ιταλός έχει αρχίσει να βρίσκει την άκρη με τη Ducati GP22 του και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον αγώνα, όπου είχε άμεση απάντηση σε ό,τι και να έκανε ο Quartararo, με αποτέλεσμα η μάχη που περιμέναμε να μην έρθει ποτέ στη διάρκεια του αγώνα, ούτε στους τελευταίους γύρους όπου αναμενόμενα ο Γάλλος θα πίεζε περισσότερο.

Η σπουδαία εμφάνιση του Bagnaia επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη του και των ανθρώπων της Ducati, μιας και ο Ιταλός ήταν πέρυσι ο μοναδικός ουσιαστικά αντίπαλος του Quartararo και μάλιστα είχε κυριαρχήσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν όμως ήταν πια αργά για να κάνει κάτι που θα ανέκοπτε την πορεία του Γάλλου προς τον πρώτο του τίτλο.

43 jack miller ds 5992.gallery full top fullscreen

Πίσω από τους δύο πρώτους δινόταν μια δυνατή μάχη για τη μια εναπομείνασα θέση στο βάθρο, με εμπλεκόμενους τους Jack Miller (Ducati), Marc Marquez (Honda) και Aleix Espargaro (Aprilia), η οποία είχε εν τέλει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Miller κρατούσε την τρίτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι δύο διώκτες του ήταν κολλημένοι στον τροχό του και μονίμως απειλητικοί δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα. Πέντε γύρους προ του τερματισμού ο Marquez έκανε την κίνησή του και πέρασε αυτός τρίτος, ωστόσο λίγο αργότερα, υπό την πίεση των αντιπάλων του, έκανε ένα μικρό λάθος στα φρένα που μπέρδεψε και τον Miller, με αποτέλεσμα ο Espargaro να τους περάσει και τους δύο στην ίδια στροφή.

Εκεί αποδείχθηκε οριστικά αυτό που φαινόταν από πριν: ο ρυθμός του Espargaro ήταν ανώτερος, απλά δεν είχε βρει χώρο να περάσει. Μόλις ανέβηκε τρίτος, ωστόσο, απομακρύνθηκε αμέσως και έφτασε στο τρίτο του φετινό βάθρο για φέτος χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα εκ νέου.

 lgz7038.gallery full top fullscreen

Ο Marquez τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Miller, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε κατά σειρά από τους Joan Mir (Suzuki), Takaaki Nakagami (Honda), Enea Bastianini (Ducati), Marco Bezzecchi (Ducati) – σε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του rookie που ξεχωρίζει από τη φετινή σοδειά – και Brad Binder (KTM).

Στη βαθμολογία η δεύτερη θέση του Quartararo τον διατήρησε στην κορυφή της κατάταξης, όπου πλέον βρίσκεται μόνος μιας και ο Alex Rins (Suzuki) έκανε έναν κάκιστο αγώνα, είχε μια έξοδο (χωρίς πτώση) και τερμάτισε εκτός βαθμών, υποχωρώντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Αυτό σήμανε την άνοδο του εντυπωσιακότατου φέτος Aleix Espargaro στη δεύτερη θέση, με έναν αγώνα που σηματοδότησε το τέλος των παραχωρήσεων (consessions) που απολάμβανε ως τώρα η Aprilia.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Bastianini, συνεχίζοντας μια σεζόν που το ένα σαββατοκύριακο γεμίζει πρωτοσέλιδα με τις εκπληκτικές νίκες του και το άλλο χάνεται κάπου στη μέση της κατάταξης του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MotoGP 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 15 Μαΐου 2022 στη γαλλική πίστα του Le Mans.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon