.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 10:38

MotoGP 2022, 7ος αγώνας, Le Mans (Γαλλία)

Με μια πειστικότατη νίκη ο Bastianini μπήκε σφήνα στη διαφαινόμενη μονομαχία Quartararo-Bagnaia για τον τίτλο.

Με περισσότερους από 110,000 θεατές στην κατάμεστη πίστα (ξεπουλημένα όλα τα εισιτήρια μέρες πριν) και μια ομάδα δροσερών κοριτσιών να χαρίζουν λίγη αύρα από γαλλικό καμπαρέ στη γραμμή της εκκίνησης, φτάσαμε στο μεσημέρι της Κυριακής 15/5 για τον έβδομο γύρο του πρωταθλήματος στην πίστα του Le Mans.

Η εικόνα έδειχνε αρκετά καθαρή και μάλλον συνηθισμένη για τα δεδομένα του 2022, καθώς οι αναβάτες με τον ταχύτερο ρυθμό ήταν οι συνήθεις ύποπτοι: Fabio Quartararo (Yamaha), Pecco Bagnaia (Ducati), Alex Rins (Suzuki). Αυτοί οι τρεις έδειχνα φαβορί από την Παρασκευή κιόλας, έχοντας γράψει στις ελεύθερες δοκιμές εντυπωσιακά γρήγορα γυρολόγια στις προσομοιώσεις αγώνα.

Στο μεταξύ, στις κατατακτήριες δοκιμές αρχικά θαυμάσαμε τον Bagnaia όταν έπεσε κάτω από το 1.31 για να γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ πίστας, ωστόσο στο τέλος του Q2 οι πρώτοι οκτώ αναβάτες είχαν πέσει κάτω από το όριο του περσινού ρεκόρ γύρου, με τον Bagnaia να έχει πάρει την pole position με ένα εντυπωσιακότατο 1.30.45.

Και οι Ducati είχαν δείξει εξαρχής πως το έργο του Quartararo θα ήταν πολύ δύσκολο, εξοβελίζοντάς τον από την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Για τον Γάλλο, ο αγώνας της πατρίδας του δεν άρχισε καθόλου καλά, καθώς από 4ος στην εκκίνηση βρέθηκε 8ος λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, καθώς αφενός δεν έκανε την εκκίνηση που θα ήθελε, αφετέρου μπλέχτηκε με τον ορυμαγδό της πρώτης στροφής και πιεζόμενος από τις Honda των Marc Marquez και Takaaki Nakagami βρέθηκε να χάνει θέσεις και μαζί επαφή με τις Ducati των Bagnaia, Jack Miller και Enea Bastianini που κάλπαζαν μπροστά.

Όταν ο πρωταθλητής κατάφερε να ξεκολλήσει από το γκρουπ της μέσης, είχε μπροστά του τόσο τις τρεις προαναφερθείσες Ducati όσο και την Aprilia του Aleix Espargaro και τη Suzuki του Rins. Και, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν κατάφερε ποτέ να τις απειλήσει, παρότι δεν έχασε επαφή και παρέμενε σε μια εφιαλτική απόσταση 1-2 μηκών μοτοσυκλέτας πίσω από τον Espargaro χωρίς να μπορεί να κάνει μια επίθεση.

Στο μεταξύ ο Rins απέτυχε να μετουσιώσει τον πολύ γρήγορο ρυθμό του σε ένα ακόμη δυνατό αποτέλεσμα, καθώς έπεσε, λίγο πριν πέσει και η δεύτερη GSX-RR του Joan Mir.

Το ενδιαφέρον ήταν μπροστά, όπου η επιλογή του Miller να φορέσει μαλακό μπροστινό λάστιχο του κόστισε μετά τη μέση του αγώνα, καθώς εκεί που αρχικά οδηγούσε τη μάχη βρέθηκε τρίτος πίσω από τις άλλες δύο Desmosedici. Έτσι είχαμε πλέον μια μονομαχία Bagnaia εναντίον Bastianini, GP22 εναντίον GP21.

Φτάνοντας στο κλείσιμο του αγώνα, ο Bagnaia όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από τον “Bestia”, αλλά ο νεαρός της Gresini τον έπιασε και με μια καθαρή κίνηση τον πέρασε. Κάπου εκεί ο Bagnaia φάνηκε να αγχώνεται και προσπάθησε να πιέσει περισσότερο για να ξαναπάρει την πρωτοπορία του αγώνα στα χέρια του, όμως αυτό το οδήγησε σε ένα καταστροφικό λάθος καθώς έχασε το μπροστινό του και βγήκε εκτός μάχης, χάνοντας μια ολόχρυση ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή και να γίνει κι αυτός ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Ο Bastianini δεν ξανασχολήθηκε με τίποτε άλλο πλην του να οδηγήσει προς την τρίτη του φετινή νίκη χωρίς κανέναν να τον απειλεί, ενώ πίσω του ακολούθησε ο Miller απροβλημάτιστα δεύτερος και τρίτο ο Espargaro που τείνει φέτος να κάνει την Aprilia μόνιμη επισκέπτρια στο βάθρο.

Ο Quartararo τερμάτισε τέταρτος χωρίς να μπορέσει ποτέ να χώσει τροχό δίπλα στην RS-GP του Espargaro, απλά ακολουθώντας τον σε απόσταση μερικών δεκάτων σταθερά και βασανιστικά ως την καρό σημαία.

Πίσω του ακολούθησε ο δεύτερος “τοπικός ήρωας”, Johann Zarco (Ducati), που άρχισε στραβά με μια ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για μια κακή κίνηση στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς έκοβε βόλτα πάνω στην αγωνιστική γραμμή κλείνοντας επικίνδυνα τον Pol Espargaro (Honda) στον γρήγορο γύρο του, ενώ στον αγώνα έμπλεξε σε μια μακρά μάχα με τον Brad Binder (ΚΤΜ) και έχασε κάθε ευκαιρία να κυνηγήσει τους πρώτους, παρότι είχε καλό ρυθμό.

Στη βαθμολογία αυτό το αποτέλεσμα έφερε τους τρεις πρώτους της κατάταξης να απομακρύνονται λίγο από τους υπόλοιπους. Ο Quartararo, παρά την πίκρα του που δεν κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του, διατήρησε την πρωτιά με 102 βαθμούς, ενώ σίγουρα ανακουφίστηκε που δεν πήρε βαθμούς ο Bagnaia.

Ωστόσο ο δεύτερος A. Espargaro τον πλησίασε στους 4 βαθμούς (98) και ο Bastianini στους 8 (94).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MotoGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στο Mugello της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon