.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 10:36

MotoGP 2022, 8ος αγώνας, Mugello (Ιταλία)

Φτάνοντας στον 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ο Fabio Quartararo (Yamaha) σαφώς και δεν μπορούσε να αισθάνεται άνετα στην προσωρινή πρωτιά της κατάταξης.

Οδεύοντας προς μια από τις πίστες του πρωταθλήματος με τεράστια ευθεία, ήξερε πως δύσκολα η Yamaha θα είχε απάντηση στις ορδές Ducati. Η ομάδα του έψαξε πολύ να βρει μια λύση στο έλλειμμα τελικής ταχύτητας που την ταλανίζει χρόνια τώρα και αυτή τη φορά στράφηκαν στην αεροδυναμική. Το νέο φέρινγκ του πρωταθλητή του έδινε μερικά κρίσιμα χιλιομετράκια στην ευθεία, αλλά φάνηκε να του στερεί από εκεί που είναι το πραγματικό δυνατό σημείο της Μ1, την ταχύτητα μέσα στη στροφή.

Σε όλες τις δοκιμές οι Ducati σάρωναν, ενώ ο Quartararo βρέθηκε να παίρνει εκκίνηση από την 6η θέση, πίσω από πέντε Desmosedici που είχαν έναν εντελώς απρόσμενο πρωταγωνιστή στα τελικά χρονομετρημένα Q2: ο rookie Fabio Di Giannantonio της τελευταίας θέσης στην κατάταξη και των μόλις 3 βαθμών σε 7 αγώνες τσάκισε τον ανταγωνισμό και βρέθηκε στην pole position.

Η υπόλοιπη κατάταξη εκκίνησης δεν ήταν λιγότερο αναπάντεχη, καθώς την πρώτη σειρά συμπλήρωναν οι δύο Mooney VR46 των Marco Bezzecchi και Luca Marini!

Στην εκκίνηση του αγώνα βέβαια η λογική αποκαταστάθηκε, καθώς πολύ γρήγορα η κεφαλή του αγώνα είχε τους αναμενόμενους πρωταγωνιστές: ο Pecco Bagnaia (Ducati) έφτασε γρήγορα εκεί, με τον Quartararo στο κατόπι του.

Οι δυο τους δεν ξανασχολήθηκαν με τους υπόλοιπους, καθώς αργά και βασανιστικά άνοιξαν μια μικρή διαφορά ασφαλείας, ενώ πίσω τους ο Aleix Espargaro κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση και να χαρίσει άλλη μια μαγική Κυριακή στην Aprilia.

Ο αγώνας μάλλον δε θα μνημονεύεται στο μέλλον για το θέαμά του, καθώς οι τρεις πρώτοι έκαναν εν πολλοίς μοναχικό αγώνα, χωρίς ιδιαίτερες μάχες από τη στιγμή που έφτασαν στη θέση τους.

Πίσω τους την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Johann Zarco (Ducati), Bezzecchi και Marini, ενώ ο Di Giannantonio υποχώρησε ως την 11η θέση, πίσω ακριβώς από τον Marc Marquez (Honda) με το πονεμένο δεξί χέρι και το χειρουργείο ενόψει.

Ο Quartararo ήταν περιχαρής μετά τον τερματισμό και μιλούσε για τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, γεγονός που προφανώς συνδέεται με το γεγονός πως κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου χάνοντας από μόνο μια Ducati, ενώ κράτησε πίσω του και τον δεύτερο της κατάταξης, A. Espargaro.

Tα κακά σημάδια για τη Yamaha ωστόσο πολλαπλασιάζονται καθώς, εκτός του πρωταθλητή, οι υπόλοιπες τρεις Μ1 τερμάτισαν εκτός βαθμών, με τον rookie Darryn Binder να καταφέρνει τη 16η θέση, μπροστά από τον εργοστασιακό Franco Morbidelli!

Επιπλέον, η είδηση-έκπληξη του Σαββατοκύριακου ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά του Iwata, καθώς η δεύτερη ομάδα της, WithU Yamaha RNF, ανακοίνωσε πως από του χρόνου θα είναι με την Aprilia, ενώ οι φήμες θέλουν τη Yamaha αποφασισμένη να μην έχει δορυφορική ομάδα το 2023, για πρώτη φορά εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Στη βαθμολογία ο Quartararo οδηγεί με 122 βαθμούς, με τον A. Espargaro να συνεχίζει δυναμικά στη δεύτερη θέση με 114. Πίσω ο Ennea Bastianini (Ducati) – που έπεσε ξανά και εγκατέλειψε στο Mugello – παραμένει τρίτος με 94, αλλά πλέον ο Bagnaia ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με 81 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MotoGP 2022

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 5 Ιουνίου στην πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon