.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 13:11

MXGP 2023, 8oς αγώνας, Kegums (Λετονία)

Συνεχίζεται η αντεπίθεση του Jeffrey Herlings με μια ακόμη ολοκληρωτική νίκη, αλλά ο Jorge Prado αντιστέκεται σθεναρά.

Ο όγδοος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε τη Λετονία και τη γνωστή πίστα της Kegums για ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο στη μονομαχία τίτλου των Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) και Jorge Prado (GASGAS).

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Prado μάζεψε την 7η Holeshot της φετινής χρονιάς και για πολλή ώρα έδειχνε πως θα πάρει μια άνετη νίκη. Στο μεταξύ ο Herlings είχε μπροστά του το εμπόδιο του Ruben Fernandez (Honda) πριν βαλθεί να καταδιώξει τον Ισπανό πρωτοπόρο.

Όταν έγινε απειλητικός για τον Prado εκείνος άνοιξε ρυθμό και η διαφορά τους πήγε στα 6 δευτερόλεπτα, όμως ο Herlings παρέδωσε μαθήματα στη Λετονία και τρεις γύρους πριν το τέλος έπιασε τον Ισπανό και τον πέρασε για να πάρει αυτός την καρό σημαία, αφήνοντας πίσω του τους Prado και Fernandez.

PRADO MOTOCROSS GP 8 LV 2023

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado επανέλαβε την ταχύτατη εκκίνησή του και ξαναέστριψε πρώτος στον πρώτη στροφή (Holeshot), αυτή τη φορά με τους Romain Febvre (Kawasaki) και Herlings πίσω του.

Αυτή τη φορά ωστόσο ήταν ο Febvre αυτός που πίεζε αρχικά τον Prado και στον τέταρτο γύρο του αγώνα πέρασε πρώτος. Τρεις γύρους αργότερα θα περνούσε και o Herlings, για να ακολουθήσει μια σφικτή μάχη μεταξύ των δύο πρώτων, καθώς ο Prado έχανε επαφή με την κορυφή.

Ο Ολλανδός κατάφερε να περάσει τον Γάλλο στον 13ο γύρο για να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και να σφραγίσει τη συνολική νίκη του Grand Prix της Λετονίας, καθώς ο Febvre τερμάτιζε δεύτερος και ο Prado τρίτος.

Έτσι στο σύνολο ο Herlings πανηγύρισε το απόλυτο στην Kegums, δεύτερος κατατάχθηκε ο Prado και τρίτος ο Febvre.

Η συνέπειες αυτού στην προσωρινή βαθμολογία διατηρούν τον Prado πρώτο με 393 βαθμούς, δεύτερος πλησίασε ξανά ο Herlings στους 378 και πίσω του έπεται ο Febvre με 306.

DEWOLF 1 MOTOCROSS GP 8 LV 2023

Στην ΜΧ2 η απουσία του Jago Geerts (Yamaha) λόγω τραυματισμού προσέφερε μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον Kay de Wolf (Husqvarna) να πάρει μια εμφατικότατη διπλή νίκη και να αναλάβει την πρωτιά στη βαθμολογία.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 πίσω από τον de Wolf το βάθρο συμπλήρωσαν οι Thibault Benistant (Yamaha) και Roan Van De Moosdijk (Husqvarna), ενώ στο δεύτερο σκέλος τον Ολλανδό της Husqvarna ακολούθησαν στο βάθρο οι Lucas Coenen (Husqvarna) και Van De Moosdijk.

Στο τελικό αθροιστικό αποτέλεσμα της Λετονίας ο de Wolf φυσικά θριάμβευσε με το απόλυτο των 50 βαθμών, δεύτερος κατετάγη ο Van De Moosdijk και τρίτος ο Benistant.

Αυτό σήμανε το προσπέρασμα του de Wolf στην κορυφή με 367 βαθμούς, καθώς δεύτερος έμεινε ο Andrea Adamo (KTM) με 355 και τρίτος έφτασε ο Benistant με 348.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο (9-11/6) στο Teutschenthal της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon