.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 16:28

MXGP 2023, 9ος αγώνας, Teutschenthal (Γερμανία)

Σπουδαία νίκη του Jorge Prado καθώς ο Jeffrey Herlings τραυματίστηκε και έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου. Πρώτη νίκη για τον Liam Everts, την τρίτη γενιά της βασιλικής οικογένειας του ΜΧ.

Ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε τη γερμανική πίστα του Teutschenthal σε μια συγκυρία όπου ο Jeffrey Herlings (KTM) έκλεινε διαρκώς την ψαλίδα από τον πρωτοπόρο της κατάταξης Jorge Prado (GASGAS).

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jeremy Seewer (Yamaha) πήρε την 7η Holeshot της χρονιάς και οδήγησε για λίγο τον αγώνα, ωστόσο στο κατόπι του από την αρχή βρίσκονταν οι δύο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, Herlings και Prado.

Ο Ολλανδός καθάρισε τον Seewer στον 12ο γύρο και μαζί τον ακολούθησε ο Ισπανός, για να στήσουν μια μονομαχία κορυφής που διήρκεσε αρκετούς γύρους. Ο Herlings είχε πάρει κεφάλι στη μάχη, μα ο Prado δεν έχανε επαφή και όλα έδειχναν πως έτσι θα φτάναμε ως το δραματικό τέλος του αγώνα.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διάρκεια του σκέλους, ο Herlings έπεσε άσχημα μετά από λάθος του καθώς έριχνε γύρο σε έναν αργό αναβάτη και τραυματίστηκε στον ώμο. Παρέμεινε στην πίστα οδηγώντας πολύ αργά και προσεκτικά για να πάρει ό,τι μπορούσε από αυτόν, μα δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 20ή θέση και έναν μόλις βαθμό, την ώρα που ο Prado μάζευε τους 25 βαθμούς της νίκης, μπροστά από τους Romain Febvre (Kawasaki) και Ruben Fernandez (Honda).

Ακόμη χειρότερα, ο Herlings απείχε εντελώς από το δεύτερο σκέλος δημιουργώντας μια μοναδική ευκαιρία για τον Prado να ξαναχτίσει τη διαφορά που με πολύ κόπο επί αρκετών αγώνων πάλευε να μαζέψει ο Ολλανδός της ΚΤΜ.

Ο Prado δεν την άφησε να πάει χαμένη, έτσι κυνήγησε λυσσαλέα τον Glenn Coldenhoff (Yamaha) που οδηγούσε τη δράση για 16 γύρους και τον πέρασε με δύο γύρους να απομένουν στον αγώνα. Στη διάρκεια αυτών δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή, ο Prado πήρε το μέγιστο από το γερμανικό GP, o Coldenhoff επέστρεψε στο βάθρο, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Romain Febvre (Kawasaki).

Κάπως έτσι στο τελικό αποτέλεσμα του Liqui Moly MXGP of Germany ο Prado ήταν προφανώς πρώτος με το απόλυτο των 50 βαθμών από τα δύο αθροιστικά σκέλη, δεύτερος ήρθε ο Coldenhoff και τρίτος ο Fernandez.

everts

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος έως πριν δύο αγώνες, Jago Geerts (Yamaha), επέστρεψε πολύ γρήγορα από τον τραυματισμό του (σπασμένο χέρι) και παρότι δεν ήταν σε άριστη φόρμα κατάφερε να μαζέψει μερικούς πολύτιμους βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Βέλγος Lucas Coenen (Husqvarna) που κατάφερε να πάρει τη νίκη αφήνοντας πίσω του τους Liam Everts (KTM) και Andrea Adamo (KTM).

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της ΜΧ2 ωστόσο είχε έρθει η ώρα του Everts να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας ως τρίτη γενιά τη θρυλική οικογενειακή παράδοση στο motocross που έχτισαν ο παππούς Harry και ο μπαμπάς Stefan Everts - φορώντας το ίδιο νούμερο, #72, με τον πατέρα του.

Ο νεαρός νίκησε αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Adamo για περίπου 12.5 δευτερόλεπτα, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Thibault Benistant (Yamaha).

Στην προσωρινή κατάταξη ο Adamo διατηρείται πρώτος με 405 βαθμούς, μα ο Benistant τον απειλεί από κοντά με 392, ενώ τρίτος είναι ο Kay de Wolf (Husqvarna) με 388.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Η συνέχεια θα ταξιδέψει το παγκόσμιο ΜΧ για δύο GP στην Ινδονησία, με αρχή στις 24-25 Ιουνίου στη Sumbawa.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon