.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 12:02

MXGP 2023, 19ος αγώνας, Matterley Basin (Αγγλία)

Ο Tim Gajser επέστρεψε σε πλήρη φόρμα κατακτώντας τη νίκη του αγγλικού GP με το απόλυτο των βαθμών.

Ο προηγούμενος, προτελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Maggiora της Ιταλίας ήταν εν τέλει ο κρίσιμος που ξεκαθάρισε τη διανομή των τίτλων στους νέους παγκόσμιους πρωταθλητές MXGP και ΜΧ2. Παρά τη διαφαινόμενη απουσία ενδιαφέροντος ωστόσο, το φινάλε του πρωταθλήματος στην Αγγλία φιλοξένησε μερικούς ανταγωνιστικότατους αγώνες, με θέαμα και ανατροπές.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο νέος πρωταθλητής Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε δυναμικά μαχόμενος με τον Glenn Coldenhoff (Yamaha) για τη Holeshot με τον δεύτερο να την κατακτά. Ο Ισπανός είχε μια μικρή πτώση στο 6ο γύρο που τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης του βάθρου, για το οποίο πλέον έριζαν οι Coldenhoff, Jeremy Seewer (Yamaha) και Tim Gajser (Honda).

Εν τέλει η νίκη πήγε στον Gajser που πέρασε πρώτος στον 12ο γύρο και δεν ξανακοίταξε πίσω του, αποδεικνύοντας πως έχει ξαναβρεί τη φυσική του κατάσταση και τη φόρμα στην οποία μας είχε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια που κατέκτησε τον τίτλο.

Πίσω του δεύτερος ήρθε ο Seewer επικρατώντας του Coldenhoff.

FEBVRE MOTOCROSS GP 19 GB 2023

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Coldenhoff έκανε ξανά μια εκπληκτική εκκίνηση και πήρε πάλι τη Holeshot, αλλά ο Gajser ήταν ακριβώς πίσω του και δεν αστειευόταν, προσπέρασε γρήγορα και αμέσως εξαφανίστηκε στον δικό του ρυθμό.

Ακολούθησαν καυτές μάχες μεταξύ των Romain Febvre (Kawasaki), Seewer και Ruben Fernandez (Honda), οι οποίοι πέρασαν τον Coldenhoff και πάλεψαν για το βάθρο του σκέλους, στο οποίο δεύτερος έφτασε τελικά ο Febvre και τρίτος ο Fernandez.

Στο μεταξύ ο Prado είχε ξανά μια πτώση στην πρώτη στροφή του αγώνα, από την οποία επέστρεψε τελευταίος και κατάφερε να αναρριχηθεί μόνο ως τη 18η θέση στον τερματισμό.

Με τα δύο σκέλη συμπληρωμένα ο Gajser ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της Αγγλίας – για πρώτη φορά φέτος – με δεύτερο τον Seewer και τρίτο τον Febvre.

Στην κατάταξη προφανώς η πρωτιά του Prado είχε κατοχυρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Febvre τσέκαρε το νούμερο δύο στη μοτοσυκλέτα του για την ερχόμενη σεζόν και τρίτος κατετάγη ο Seewer – οποίος του χρόνου θα αλλάξει τη Yamaha με μια Kawasaki, φτιάχνοντας ένα πολύ δυναμικό δίδυμο με τον Febvre.

GEERTS MOTOCROSS GP 19 GB 2023

Στην ΜΧ2 επίσης ο τίτλος είχε κριθεί μια εβδομάδα πριν υπέρ του Andrea Adamo (KTM), προσφέροντας την ευκαιρία για δύο ανοικτούς και θεαματικούς αγώνες.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο Simon Laengenfelder (GASGAS) πήρε τη νίκη μπροστά από τον Thibault Benistant (Yamaha) και τον Jago Geerts (Yamaha), με τον Adamo να μένει τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο Geerts οδήγησε ως τη νίκη, μπροστά από τον Kay de Wolf (Husqvarna) και τον Adamo.

Έτσι ο Geerts πήρε τη νίκη στο σύνολο του αγγλικού GP στον τελευταίο του αγώνα στην κατηγορία, καθώς του χρόνου θα καβαλά για τη Yamaha στη μεγάλη κλάση MXGP των 450 cc. Δεύτερος κατετάγη ο Laengenfelder και τρίτος ο πρωταθλητής Adamo.

Στην κατάταξη πίσω από τον Adamo (826 βαθμοί), ο Geerts εξασφάλισε τη δεύτερη θέση οριακά με 759 βαθμούς έναντι 755 του Laengenfelder και με τον Liam Everts από κοντά τέταρτο με 734 βαθμούς.

TWO CHAMPIONS MOTOCROSS GP 19 GB 2023

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023.

Πλέον η χρονιά έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρωτάθλημα και απομένει μόνο MX των Εθνών στις 8 Οκτωβρίου στην Ernee της Γαλλίας για να κλείσει η φετινή σεζόν του Παγκοσμίου Motocross ενόψει Χειμώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon