.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 11:54

MXGP 2023, 18ος αγώνας, Maggiora (Ιταλία)

Jorge Prado και Andrea Adamo αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές σε MXGP και MX2 αντιστοίχως στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Η ιστορική και κατάμεστη πίστα της Maggiora στην Ιταλία αποδείχθηκε κομβικής σημασίας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, καθώς στο σκληρό της χώμα αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές του 2023.

Στη μεγάλη κατηγορία ο Jorge Prado (GASGAS) δύσκολα θα έχανε τον τίτλο, αλλά η πίεση των Jeremy Seewer (Yamaha) και Romain Febvre (Kawasaki) ήταν αφόρητη και μπορούσε να παρατείνει την αγωνία ως και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

FEBVRE PRADO MOTOCROSS GP 18 ITA 2023

Στο πρώτο σκέλος ο Prado πήρε τη Holeshot (εξασφαλίζοντας και το ανάλογο τρόπαιο της χρονιάς) και έφυγε πρώτος ακολουθούμενος από τους Seewer και Febvre, με τον πρώτο να προσπαθεί πολύ να τον πιέσει, ενώ ο δεύτερος ερχόταν δυναμικά από πίσω.

Για τον νεαρό Ισπανό της GASGAS όλα ξεκαθάρισαν όταν ο Febvre είχε ένα μικρό ατύχημα που αρχικά τον έριξε στην πέμπτη θέση του αγώνα και λίγο αργότερα προκάλεσε την απόσυρσή του λόγω μηχανικού προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων του. Αυτό σήμαινε πως ο Prado μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο εκεί, αρκεί να τερμάτιζε μέσα στην πρώτη τετράδα.

Όμως ο Ισπανός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ολοκλήρωσε ένα μαγικό αγώνα κατακτώντας τον τίτλο με νίκη στο σκέλος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Seewer και τρίτος ο Ruben Fernandez με Honda.

SEEWER MOTOCROSS GP 18 ITA 2023

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado έτρεξε έχοντας αδειάσει από το άγχος του τίτλου, πήρε ξανά τη Holeshot, αλλά περίπου οκτώ γύρους αργότερα έπεσε θύμα του Febvre και λίγο αργότερα και του Tim Gajser (Honda). Ο Σλοβένος πρωταθλητής 2022 άρχισε ξανά να βρίσκει τη φόρμα του μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και στη Maggiora θύμισε για πρώτη φορά φέτος τον κυρίαρχο του παρελθόντος.

Στο πρώτο σκέλος ήταν άτυχος, καθώς έπεσε στην πρώτη στροφή και έμεινε τελευταίος, ωστόσο τα γυρολόγιά του από το σημείο αυτό και μετά ήταν εντυπωσιακότατα και αρκετά για να τον φέρον στην ένατη θέση του πρώτου αγώνα. Στον δεύτερο δεν είχε την ίδια ατυχία κι έτσι ο Gajser ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο καταφέροντας να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Febvre.

Όσο για τον Prado, κρατούσε την τρίτη θέση ως τον 17ο γύρο όταν έκανε ένα λαθάκι που του κόστισε τρεις θέσεις και μαζί τη συνολική νίκη του GP, με την τρίτη θέση να πηγαίνει ξανά στον Fernandez.

Κάπως έτσι ο Seewer αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του ιταλικού Grand Prix, με τον Prado δεύτερο και τον Fernandez τρίτο.

Στην κατάταξη ο Prado είναι πια επίσημα πρωταθλητής 2023 με 890 βαθμούς, με τον Febvre να ακολουθεί δεύτερος με 807 και τον Seewer τρίτο με 719.

ADAMO MOTOCROSS GP 18 ITA 2023

Στην ΜΧ2 ο Andrea Adamo (KTM) ήταν από καιρό το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και στον αγώνα της πατρίδας του το κατάφερε στο δεύτερο σκέλος και μάλιστα μπροστά στο κοινό των συμπατριωτών του που παραληρούσε με δεκάδες αλυσοπρίονα να κάνουν κολασμένο θόρυβο στη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Ο Ιταλός πήρε δύο τρίτες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη της ΜΧ2, εξασφαλίζοντας με άνεση άνω των 70 βαθμών το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σκέλος νικητής ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS) μπροστά από τον Jago Geerts (Yamaha), ενώ στο δεύτερο οι δύο πρώτες θέσεις πήγαν στους ίδιους αναβάτες με αντίστροφη σειρά.

Έτσι στο σύνολο νικητής αναδείχθηκε ο Geerts, με δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον νέο πρωταθλητή Adamo.

LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 18 ITA 20231

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της σεζόν 2023 είναι προγραμματισμένος για τις 24 Σεπτεμβρίου στη Matterley Basin της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon