.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:11

MXGP 2023, 17ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)

Επιστροφή στις νίκες για τον Tim Gajser μετά από έναν χρόνο!

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην περίοδο προετοιμασίας πριν την έναρξη της φετινής σεζόν του MXGP, ο πρωταθλητής Tim Gajser (Honda) έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς και η επιστροφή του πριν μερικούς αγώνες δεν έφερε αυτομάτως επιτυχίες καθώς ο Σλοβένος χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να ξαναβρεί τη φόρμα του.

Αυτό συνέβη στην Τουρκία, όπου ο Gajser επέστρεψε στις νίκες έναν χρόνο μετά την τελευταία του ανάβαση στο βάθρο το παγκοσμίου.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ήταν ο Jorge Prado (GASGAS) που οδήγησε αρχικά τον αγώνα, ωστόσο μια πρόωρη πτώση τον οδήγησε στη 18η θέση, την ώρα που ο Gajser αναλάμβανε να οδηγήσει.

Πίσω του έφτασε γρήγορα ο αναγεννημένος Romain Febvre (Kawasaki), ο οποίος πίεσε πολύ και κατάφερε να περάσει στον 7ο γύρο, για να μείνει εκεί ως και την καρό σημαία.

Ο Gajser τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος ακολούθησε ο Maxime Renaux (Yamaha), την ώρα που ο πρωτοπόρος Prado δεν κατάφερνε κάτι περισσότερο από τη 13η θέση.

FEBVRE MOTOCROSS GP 17 TK 2023

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado ξανά ανέλαβε να οδηγήσει, αλλά για μια ακόμη φορά αντιμετώπισε πρόβλημα όταν του έσβησε η μοτοσυκλέτα και μέχρι να ανασυγκροτηθεί είχε βρεθεί 16ος.

Στο μεταξύ, όπως και το πρώτο σκέλος, ο Gajser ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτιά του αγώνα, πιεζόμενος πλέον από δύο Γάλλους, τους Renaux και Febvre. Ο Σλοβένος πρωταθλητής ωστόσο αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατός και σταδιακά άνοιξε μια ικανή διαφορά από τους διώκτες του, αρκετή ώστε να μην τη χάσει ούτε όταν υπέπεσε σε ένα λάθος που τον οδήγησε σε πτώση λίγους γύρους πριν τον τερματισμό.

Τα εννιά δευτερόλεπτα διαφοράς από τον δεύτερο, Renaux, εξανεμίστηκαν μέχρι να ξανασηκωθεί ο Gajser, μα παρά την έντονη πίεση του Γάλλου ο Σλοβένος ξαναβρήκε τάχιστα τον γρήγορο ρυθμό του και παρέμεινε πρώτος ως και τον τερματισμό, για να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη μπροστά από τους Renaux και Febvre κατά σειρά.

Στο σύνολο ο Gajser ήταν ο νικητής του Τουρκικού GP, με τον Febvre δεύτερο να μαζεύει πολλούς βαθμούς από τον Prado στην κατάταξη (τερμάτισε 10ος στο σύνολο) και τρίτο τον περσινό πρωταθλητή ΜΧ2, Renaux.

Έτσι στη βαθμολογία ο Prado παραμένει πρώτος με 841 βαθμούς, ο Febvre τον πλησίασε στους 774, ενώ τρίτος παραμένει ο Jeremy Seewer (Yamaha) με 676.

EVERTS MOTOCROSS GP 17 TK 20231

Στην ΜΧ2 ο Simon Laengenfelder (GASGAS) πήρε τη νίκη στο πρώτο σκέλος του τουρκικού αγώνα, μπροστά από τον Jago Geerts (Yamaha) και τον Liam Everts (KTM).

Στο δεύτερο σκέλος της MX2 η νίκη πήγε στον Kevin Horgmo (Kawasaki), με δεύτερο τον Everts και τρίτο τον Roan Van De Moosdijk (Husqvarna).

Έτσι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα σηματοδότησε τη δεύτερη φετινή νίκη του Everts (της γνωστής οικογενείας των θρύλων του παγκοσμίου ΜΧ), με δεύτερο τον Horgmo και τρίτο τον Geerts.

Στη βαθμολογία ο Andrea Adamo (KTM) παραμένει πρώτος και φαβορί για τον τίτλο με 732 βαθμούς, παρότι στην Τουρκία έκανε έναν κακό αγώνα που τον έφερε μόλις 6ο στην τελική κατάταξή του. Δεύτερος ανέβηκε ο Everts με 684, έχοντας προσπεράσει τον άτυχο Geerts (650 β.) που τραυματίστηκε δύο φορές φέτος χάνοντας επαφή με την κορυφή.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του MXGP 2023, με τον πρώτο εξ αυτών να είναι προγραμματισμένος για τις 17 Σεπτεμβρίου στη Maggiora της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon