.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 12:40

MXGP 2023, 16ος αγώνας, Arnhem (Ολλανδία)

Επιστροφή στις νίκες για τον Febvre, ένα αποφασιστικό βήμα πιο κοντά στον τίτλο ο Prado.

Με μια σημαντική απώλεια άνοιξε η δράση του Ολλανδικού GP του Motocross, καθώς ο Jeffrey Herlings (KTM) είχε μια πτώση στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου (19/8) και έσπασε την κλείδα του, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον αγώνα της πατρίδας του.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε κατακτώντας την 11η Holeshot στη φετινή χρονιά, ακριβώς όσες έχει και ο Jeremy Seewer (Yamaha) ο οποίος τώρα βρισκόταν δεύτερος και πίεζε τον πρωτοπόρο.

Μόνο που είχαν υπολογίσει δίχως τον Romain Febvre (Kawasaki), ο οποίος ξεκίνησε μια ανηλεή επίθεση από την τρίτη θέση του αγώνα, πέρασε δεύτερος μόλις στον δεύτερο γύρο και άρχισε να πλησιάζει τον Prado, τον οποίο και καθάρισε στη μέση του αγώνα, στον 9ο από τους συνολικά 18 γύρους του.

Από εκεί και μετά όλα έδειχναν πως ο Γάλλος της Kawasaki πετούσε για μια ακόμη νίκη, ωστόσο μια πέτρα που σφήνωσε στον πίσω τροχό του τον άφησε προσωρινά τρίτο. Ο Prado ανέλαβε να οδηγήσει ως τον τερματισμό, ωστόσο ο Febvre πρόλαβε αφότου ξαναμπήκε στη μάχη να περάσει για δεύτερη φορά τον Seewer και να ανέβει αυτός στο μεσαίο σκαλί του βάθρου.

9B3A4823

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Febvre ήταν απόλυτα κυριαρχικός, κατακτώντας τη Holeshot και οδηγώντας τον αγώνα από την πρώτη θέση ως και τον τερματισμό, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να ονειρευτούν τη νίκη.

Πίσω από τον νικητή ωστόσο, και με τον Prado αρκετά μακριά στην τέταρτη θέση, εξελίχθηκε μια δυνατή μάχη μεταξύ των εν Yamaha ομόσταυλων Seewer και Glenn Coldenhoff για την κατανομή του βάθρου, με τον Seewer να επικρατεί τελικώς.

Στο σύνολο ο Febvre επέστρεψε στις νίκες μετά το διάλειμμα της Σουηδίας μιαν εβδομάδα πριν, με τον Prado δεύτερο και τον Seewer τρίτο.

Στην προσωρινή κατάταξη ο Prado έφτασε στους 821 βαθμούς και, παρότι πήρε 4 λιγότερους από τον Febvre στην Ολλανδία, διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα ως τους 729 του Γάλλου, ενώ τρίτος έπεται ο Seewer με 652.

9B3A3485

Στην ΜΧ2 η μεγάλη είδηση ήταν η επιστροφή του Jago Geerts (Yamaha) μετά τον τραυματισμό του δύο αγώνες πριν στη Φινλανδία, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ολλανδίας ήταν ο Liam Everts (KTM).

Στο πρώτο σκέλος των 250 cc ο Simon Laengenfelder (GASGAS) πήρε μια σπουδαία νίκη μπροστά από τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Andrea Adamo (KTM), και τον Everts.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 η νίκη πήγε στον Lucas Coenen (Husqvarna), ο οποίος άφησε δεύτερο τον Everts, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε ο Geerts στη νέα του μεγάλη επιστροφή (έχοντας τερματίσει 6ος στο πρώτο σκέλος), την ώρα που ο Adamo τερμάτιζε 5ος.

Στο σύνολο το Ολλανδικού GP ωστόσο ήταν ο Everts αυτός που πανηγύρισε τη νίκη χάρη στη σταθερότητα των αποτελεσμάτων του, με δεύτερο τον Coenen και τρίτο τον Laengenfelder.

Στην κατάταξη ο Adamo διατηρείται πρώτος με άνεση και 705 βαθμούς, τον κυνηγά ακόμη ο Everts με 633 και ανέκαμψε στην τρίτη θέση ο Geerts με 603.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 3 Σεπτεμβρίου στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon