.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 10:51

MXGP 2023, 7ος αγώνας, Villars-sous-Ecote (Γαλλία)

Η ανατροπή της ανατροπής.

Φτάνοντας στη Γαλλία για το MXGP of France, στους έξι αγώνες που είχαν προηγηθεί ο Jorge Prado (GASGAS) ήταν αυτός που είχε εκμεταλλευτεί με τον ιδανικό τρόπο την απουσία του πρωταθλητή 2021 και 2022, Tim Gajser (Honda), καθώς και το κακό ξεκίνημα στη χρονιά από τον Jeffrey Herlings (KTM).

Ωστόσο ο Ολλανδός πρωταθλητής της ΚΤΜ βρήκε σταδιακά τη φόρμα του και στους τελευταίους αγώνες πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Prado και δείχνοντας ως πολύ δυνατό φαβορί για τον τίτλο του 2023.

PRADO MOTOCROSS GP 7 FRA 2023

Στο πρώτο σκέλος της MXGP στη Γαλλία ο Jeremy Seewer (Yamaha) επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος οδηγώντας τον αγώνα μετά από μια ακόμη Holeshot, μαχόμενος με τον Prado, με τον Romain Febvre (Kawasaki) να παίρνει ενέργεια από το κοινό των συμπατριωτών του κυνηγώντας τους πρωτοπόρους.

Οι πρώτοι τρεις έδωσαν αρκετές μάχες και άλλαξαν μεταξύ τους θέσεις πριν ο Seewer αρχίσει να αφήνει τους πάντες πίσω του, μα μετά τη μέση του αγώνα άρχισε η αντεπίθεση του Herlings, ο οποίος σταδιακά πέρασε Febvre και Prado για να καταδιώξει τον Seewer.

Στο τέλος το Ελβετός Seewer, με άφθονο κόσμο στις εξέδρες που ήρθε οδικώς από την πατρίδα του για να τον υποστηρίξει, κράτησε εύκολα τη νίκη, αλλά το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήταν η επικράτηση του Herlings επί του Prado – ο οποίος έχασε στο τέλος και το βάθρο από τον Febvre – που του απέφερε μείωση 4 ακόμη βαθμών στη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία – χώρια το ψυχολογικό κέρδος της νέας νίκης επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

FEBVRE MOTOCROSS GP 7 FRA 2023

Με αυτόν τον αέρα ο Herlings μπήκε στο δεύτερο σκέλος έτοιμος για ένα ακόμη χτύπημα επί του Prado, με ξεκίνησε άσχημα στρίβοντας 10ος στη Holeshot, την ώρα που μπροστά οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι: Seewer, Prado, Febvre.

Η ατυχία του Herlings στο δεύτερο σκέλος ήταν μνημειώδης, καθώς στα μέσα του αγώνα άρχισε να χάνει θέσεις εξαιτίας της μάσκας του, στην οποία κόπηκε ο ελαστικός ιμάντας που τη συγκρατεί,έτσι βγήκε για να την αλλάξει και επέστρεψε στην 20ή θέση. Στη δε συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει καθώς έσπασε το δεξί του μαρσπιέ, πιθανότατα σε προσγείωση από άλμα, καθώς δε φάνηκε πουθενά να έχει προκύψει σύγκρουση με άλλη μοτοσυκλέτα.

Η εγκατάλειψη του Herlings ήταν το καλύτερο δώρο που δέχτηκε ο Prado στη Γαλλία, καθώς και στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας έδειξε να μένει από δυνάμεις στο δεύτερο μισό του, καταφέροντας να τερματίσει μόλις 3ος πίσω από τους Febvre και Seewer που τρέλαιναν το κατά κόρον γαλλο-ελβετικό κοινό στις εξέδρες.

Στο τέλος λοιπόν ο Seewer πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο σύνολο, μπροστά από τον Febvre και τον Prado, ο οποίος έφυγε με 16 βαθμούς περισσότερους από τον Herlings από έναν αγώνα που φαινόταν πως η μάχη της κορυφής θα εξελισσόταν σε θρίλερ και φυσικά διατηρεί την πρωτιά του με 342 βαθμούς. Ο Herlings έπεται με 318 και τρίτος είναι ο Febvre με 263.

BENISTANT MOTOCROSS GP 7 FRA 2023

Στην ΜΧ2 είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς ο πρωτοπόρος της, Jago Geerts (Yamaha), αποχώρησε από το γαλλικό GP με ράγισμα στον καρπό, ανοίγοντας εντελώς το πρωτάθλημα, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν πλέον από το διάστημα της απουσίας του.

Απόντος του πρωταγωνιστή της κατηγορίας, ο Γάλλος Thibault Benistant (Yamaha) πήρε την πρωτιά τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στα δύο σκέλη, προκαλώντας φρενίτιδα στο γαλλικό κοινό που έδωσε το παρόν.

Ο βασικός αντίπαλος του Geerts για τον τίτλο, Andrea Adamo (KTM) κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερος με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στα δύο σκέλη και να κλείσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στον ένα βαθμό!

Η άλλη μεγάλη είδηση του γαλλικού αγώνα ήταν η παρθενική νίκη του 16χρονου Βέλγου Lucas Coenen (Husqvarna) με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2, ενώ και ο Liam Everts (KTM) είχε έναν καλό αγώνα με το δεύτερο βάθρο της καριέρας του στο πρώτο σκέλος (2ος), αλλά και τρίτη θέση στο σύνολο του GP, πίσω από τους Benistant και Adamo.

Στη βαθμολογία ο Geerts παραμένει πρώτος με 319 βαθμούς, μα πλέον ο Adamo τον έφτασε στους 318 και ακολουθεί ο Kay de Wolf (Husqvarna) με 307 και ο Benistant με 303.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 4 Ιουνίου στην Kegums της Λετονίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon