.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 12:46

MXGP 2023, 6ος αγώνας, Intu-Xanadu (Ισπανία)

Jeffrey Herlings, ο νέος κορυφαίος αναβάτης του Παγκοσμίου Motocross προσθέτει φρέσκιες σελίδες στα βιβλία των ρεκόρ.

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 φιλοξενήθηκε στην περιοχή Intu-Xanadu Arroyomolinos της Ισπανίας, κοντά στη Μαδρίτη, μόλις μιαν εβδομάδα μετά το πορτογαλικό GP όπου ο Jeffrey Herlings (KTM) πήρε μια ιστορική διπλή νίκη με την οποία ισοφάρισε στοιχειωμένο ρεκόρ 101 νικών σε GP (στο σύνολο, όχι σε σκέλη) του Stefan Everts.

Επί ισπανικού εδάφους ο Ολλανδός πρωταθλητής επανέλαβε μιαν ακόμη κυριαρχική εμφάνιση, μάζεψε μιαν ακόμη πρωτιά σε GP με δύο νίκες στα σκέλη και πλέον γράφει το δικό του ρεκόρ. Αν κρίνουμε από το πόσα χρόνια χρειάστηκε για να σπάσει η επίδοση του Everts και δεδομένου ότι ο Herlings είναι ακόμη 28 ετών, το ρεκόρ που χτίζει τώρα μάλλον θα κάνει πολλά-πολλά χρόνια να ξεπεραστεί.

GUADAGNINI b MOTOCROSS GP 6 SPA 2023

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jeremy Seewer (Yamaha) έστριψε πρώτος στη Holeshot και έμεινε πρώτος για πέντε γύρους, πριν τον περάσει ο Mattia Guadagnini (GASGAS), που με τη σειρά του οδήγησε τον αγώνα για άλλους επτά γύρους.

Στον 12ο γύρο ωστόσο ήταν η ώρα του Herlings, ο οποίος κρατήθηκε για περίπου τρεις γύρους σε μια θεαματική μάχη γεμάτη ανατροπές με τον Jorge Prado (GASGAS) πριν τελικά περάσει πρώτος. Έκτοτε απλά δεν ξανακοίταξε πίσω του, κυνηγώντας αποκλειστικά και μόνο το ρεκόρ του Everts.

Στο τέλος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Prado το μόνο που κατάφερε ήταν περάσει τον Guadagnini και να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση στο βάθρο του σκέλους.

FERNANDEZ MOTOCROSS GP 6 SPA 2023

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP ο Seewer πήρε ξανά τη Holeshot μα αυτή τη φορά δεν κατάφερε να μείνει στην κορυφή για πολύ, καθώς Ruben Fernandez (Honda) και Guadagnini τον πέρασαν άμεσα, την ώρα που ο Herlings είχε μια κακή εκκίνηση και βρισκόταν τέταρτος.

Οι δύο πρωτοπόροι μάχονταν για την κεφαλή της κούρσας όση ώρα ο Herlings εκμεταλλευόταν τις αμυντικές γραμμές τους για να τους πλησιάσει. Στον 9ο γύρο, μετά από μια ακόμη προσπέραση των δύο προπορευόμενων αναβατών, ο Herlings βρήκε την ευκαιρία και τους πέρασε και τους δύο σε απόσταση μερικών στροφών.

Όπως και στον πρώτο αγώνα, ουδείς ξανασχολήθηκε με τον Herlings έκτοτε, καθώς έπιασε τον δικό του ρυθμό και οδήγησε μοναχικά ως τη νίκη και το σπουδαίο ρεκόρ του.

Το βάθρο του σκέλους συμπληρώθηκε κατά σειρά από τους Fernandez και Guadagnini, με τον Prado να έρχεται τέταρτος, για πρώτη φορά εκτός βάθρου φέτος.

Έτσι στο σύνολο ο Herlings πανηγύρισε την περίφημη 102 νίκη του σε GP και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κορυφή της κατάταξης, με δεύτερο τον Guadagnini και τρίτο τον Fernandez.

Αυτό στην κατάταξη μεταφράζεται σε διατήρηση της κόκκινης number plate από τον Prado με 294 βαθμούς, μόνο που πλέον ο Herlings έχει φτάσει 6 βαθμούς πίσω του (288), ενώ ο Fernandez είναι τρίτος με 224.

LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 6 SPA 2023

Στην ΜΧ2 ο Γερμανός Simon Laengenfelder (GASGAS) πανηγύρισε δύο σπουδαίες νίκες στα σκέλη της κατηγορίας στην Ισπανία, κερδίζοντας και στις δύο περιπτώσεις τον Βέλγο πρωτοπόρο της κατάταξης, Jago Geerts (Yamaha).

Ο τελευταίος βέβαια λίγο θα στεναχωρήθηκε από το γεγονός, μιας και αντίπαλός του στο κυνήγι του τίτλου είναι ο Ιταλός Andrea Adamo (KTM), ο οποίος με μια πέμπτη και μια τρίτη θέση είδε την απόστασή του από την κορυφή να μεγαλώνει.

Κάπως έτσι ο Laengenfelder ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής του ισπανικού Grand Prix, με τον Geerts δεύτερο και τον Adamo τρίτο.

Στη βαθμολογία ο Geerts διατηρείται πρώτος με 319 βαθμούς, έπεται ο Adamo με 271 και τρίτος είναι ο Kay de Wolf της Husqvarna με 263.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαΐου στη Villars sous Ecot στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon