.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 10:17

MXGP 2023, 5ος αγώνας, Agueda (Πορτογαλία)

Νίκη με ιστορικό ρεκόρ για τον Jeffrey Herlings, θρίαμβος στην ΜΧ2 για τον Jago Geerts.

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε την Πορτογαλία και την Agueda με καλοκαιρινό καιρό και κατάμεστες τις εξέδρες της πίστας.

Εκεί ο Jorge Prado (GASGAS) άνοιξε τον αγωνιστικό χορό με το σύνηθες στυλ του, παίρνοντας άλλη μια Holeshot μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους της MXGP.

Ο νεαρός Ισπανός ανέλαβε να οδηγήσει από την πρώτη στροφή τον αγώνα και δεν ξανασχολήθηκε ποτέ με τα τεκταινόμενα πίσω του, καθώς ουδείς κατάφερε να τον απειλήσει ως τον τερματισμό.

Μόνο ο Romain Febvre (Kawasaki) προσπάθησε να τον πιέσει, ωστόσο ουδέποτε βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει πραγματικά και στο τέλος βολεύτηκε με την άνεση δεύτερη θέση του αγώνα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ), επίσης χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα καθώς ο τέταρτος Glenn Coldenhoff (Yamaha) τερμάτισε 25 δευτερόλεπτα αργότερα!

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP ο Prado δεν είχε την ίδια καλή εκκίνηση, καθώς ήταν ο Seewer αυτός που έστριψε πρώτος (Holeshot), για να παραχωρήσει την πρωτιά για λίγο στον Ruben Fernandez (Honda).

Αυτά άλλαξαν οριστικά στον πέμπτο γύρο του αγώνα, όταν ο Herlings πέρασε και τον Fernandez για να αναλάβει να οδηγήσει, κάτι που δεν άλλαξε ως το τέλος καθώς ουδείς μπορούσε να πλησιάσει τον ρυθμό του Ολλανδού της ΚΤΜ.

Ο Fernandez κατάφερε να κρατηθεί δεύτερος ως τον τερματισμό, με τον Febvre να φτάνει τρίτος στην καρό σημαία.

Έτσι, στο σύνολο το πορτογαλικού GP, ο Herlings σημείωσε μια πολύ σημαντική νίκη, αφενός διότι του επέτρεψε να πλησιάσει λίγο ακόμη τον Prado στην κορυφή της κατάταξης, αφετέρου γιατί αυτή ήταν η νίκη υπ’ αριθμό 101 για τον Ολλανδό εργοστασιακό αναβάτη της ΚΤΜ, ισοφαρίζοντας την ανάλογη ιστορική επίδοση του τεράστιου Stefan Everts.

Στην προσωρινή κατάταξη ο Prado διατηρείται πρώτος με 246 βαθμούς, δεύτερος έπεται ο Herlings με 229 και τρίτος ο Febvre με 214, ενώ ο Maxime Renaux (Yamaha) υποχώρησε τέταρτος με 202 μετά από έναν πολύ κακό αγώνα στην Πορτογαλία με τερματισμούς στις θέσεις 13 και 11 στα δύο σκέλη.

GEERTS2

Στην ΜΧ2 ο πρώτος αγώνας εξελίχθηκε σε μια μονομαχία μεταξύ των Andrea Adamo (KTM) και Jago Geerts (Yamaha), με τον Ιταλό της ΚΤΜ να οδηγεί από τη Holeshot ως και τον 15ο γύρο δίχως ο Βέλγος αντίπαλός του να δείχνει ικανός να τον πιάσει.

Κάπου εκεί ωστόσο ο Geerts βρήκε το κάτι παραπάνω στο γυρολόγιό του, πέρασε τον Adamo και οδήγησε ως τη νίκη του σκέλους, με τον Kay de Wolf (Husqvarna) να συμπληρώνει το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 ο Simon Laengenfelder (GASGAS) αρχικά έκανε την καλύτερη εκκίνηση, μα η πρωτοπορία του διήρκεσε μόλις μερικές στροφές, καθώς πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του σκέλους ο Geerts είχε περάσει πρώτος και χανόταν στον ορίζοντα.

Ο Βέλγος δεν αντιμετώπισε ξανά ανταγωνισμό για τη νίκη, ενώ πίσω του το βάθρο συμπληρώθηκε από τους De Wolf και Roan Van De Moosdijk (Husqvarna).

Συνολικά στο πορτογαλικό GP ο Geerts πήρε τη νίκη με το απόλυτο των βαθμών (25+25), ο De Wolf κατετάγη δεύτερος, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Van De Moosdijk.

Στην προσωρινή βαθμολογία ο Geerts ενίσχυσε τη θέση του φτάνοντας στους 265 βαθμούς, με τον Adamo δεύτερο στους 229 και τον De Wolf τρίτο με 220.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 7 Μαΐου στην intu Xanadú – Arroyomolinos στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon