.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 12:24

MXGP 2023, 4ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Prado και Adamo τις νίκες, Herlings τις εντυπώσεις και ένας νέος Everts στο πρώτο του παγκόσμιο βάθρο.

Το MXGP of Trentino στην αλπική βόρεια Ιταλία είναι παραδοσιακά ένας από τους πιο καυτούς αγώνες του πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας μεγάλα πλήθη στην περίφημη πίστα της Pietramurata.

Ο φετινός 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς ο εξαιρετικός καλοκαιρινός καιρός έφερε χιλιάδες φίλους του ΜΧ στην πίστα.

RENAUX MOTOCROSS GP 4 TN 2023
MXGP - Maxime Renaux (Yamaha)

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧGP ο Jorge Prado (GASGAS) επιβεβαίωσε τη φήμη του κατακτώντας άλλη μια Holeshot χάρη στην εκπληκτική του εκκίνηση, την ώρα που η πτώση ενός αναβάτη στην πρώτη στροφή προκάλεσε πανδαιμόνιο, με αρκετούς άλλους να μπλέκουν στο συμβάν.

Μεταξύ αυτών οι Jeffrey Herlings (KTM), Romain Febvre (Kawasaki) και Jeremy Seewer (Yamaha), που βρέθηκαν από νωρίς στα δύσκολα καταλήγοντας από τον πρώτο γύρο στο λάθος άκρο του αγώνα, στο τέλος.

Μπροστά ο Prado δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να αποσπαστεί από τους διώκτες του, καθώς ο Ruben Fernandez (Honda) που ήταν αρχικά δεύτερος προσπάθησε να πιέσει μα δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τον πρωτοπόρο για να γίνει απειλητικός.

Όσο ο Ισπανός της Honda δεν κατάφερνε να περάσει πρώτος, τον πλησίαζε με απειλητικές διαθέσεις ο Maxime Renaux (Yamaha), κλέβοντάς του τη δεύτερη θέση του σκέλους και αφήνοντάς τον τρίτο.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ήταν σαφώς ο τρελός ρυθμός του Herlings, ο οποίος κατάφερε 20 προσπεράσεις σε 18 γύρους για να φτάσει ως την 9η θέση στον τερματισμό.

HERLINGS MOTOCROSS GP 4 TN 2023
MXGP - Jeffrey Herlings (KTM)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP όλοι περίμεναν πως ο Herlings θα μετουσίωνε τον ταχύτατο ρυθμό του σε ουσιαστικό αποτέλεσμα και αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος του, καθώς δεν έμπλεξε στην εκκίνηση – όπως είχε γίνει το πρώτο σκέλος.

Ο Prado είχε πάρει άλλη μια Holeshot μετά τη δεύτερη άριστη εκκίνησή του, καταδιωκόμενος από τους Renaux και Febvre, αλλά ο Herlings είχε πάρει φόρα μετά την πρώτη στροφή που ήταν 7ος και ανέβαινε με καταιγιστικό ρυθμό.

Στον 6ο γύρο ο Ολλανδός της ΚΤΜ έβλεπε μπροστά του μόνο τους αναβάτες του βάθρου, έναν γύρο αργότερα καθάρισε τον Febvre και πλέον είχε να κυνηγήσει τους Prado και Renaux που στο μεταξύ έγραφαν αλλεπάλληλους ταχύτερους γύρους.

Η μαγική στιγμή του Herlings ήρθε στον 11ο γύρο, όταν στην προσπάθειά του να περάσει τον Renaux είδε μια μοναδική ευκαιρία να προσπεράσει και τους δύο προπορευόμενους ταυτόχρονα. Από το σημείο αυτό και μετά ο Herlings ήταν απλά άπιαστος, καθώς άνοιξε αμέσως διαφορά και συνέχισε απροβλημάτιστος ως την πρώτη του φετινή νίκη σε σκέλος.

Πίσω του ο Renaux κατάφερε να επικρατήσει του Prado στην κατανομή των δύο υπολοίπων θέσεων του βάθρου.

Στο σύνολο του GP ο Prado αναδείχθηκε για μια φορά ακόμη νικητής, με τον Renaux δεύτερο, ενώ ο Herlings πρόλαβε οριακά να κλείσει το τρίτο σκαλί του βάθρου για μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τον Fernandez.

Στην κατάταξη προσωρινά οδηγεί ο Prado με 201 βαθμούς, ακολουθεί ο Renaux με 184 και μετά ο Herlings με 175.

ADAMO MOTOCROSS GP 4 TN 2023
MX2 - Andrea Adamo (KTM)

Στην ΜΧ2 ο Andrea Adamo (KTM) χάρισε μια σπουδαία ημέρα στους συμπατριώτες του που παρακολουθούσαν τον αγώνα στην Pietramurata, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην κατηγορία.

Ο Adamo δεν κέρδισε κανένα από τα δύο σκέλη, στα οποία τερμάτισε δις δεύτερος, τη μια φορά πίσω από τον πρωτοπόρο Jago Geerts (Yamaha) και την άλλη από τον Simon Laengenfelder (GASGAS), ωστόσο η συνέπειά του ήταν αυτή που του χάρισε την πρωτιά στο σύνολο, καθώς ο Geerts είχε έναν κακό δεύτερο σκέλος (7ος), ενώ ο Γερμανός νικητής του δεύτερου αγώνα είχε τερματίσει μόλις 9ος στον πρώτο.

Έτσι στο σύνολο του GP Trentino ο Adamo πήρε τη νίκη, με δεύτερο τον Liam Everts (KTM) που είχε τερματίσει δύο φορές τρίτος, ενώ το βάθρο έκλεισε με τον Geerts.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό ήταν το πρώτο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον νεαρό Everts, ο οποίος είναι γιος του μεγάλου πρωταθλητή Stefan Everts και φυσικά εγγονός του πρώτου πρωταθλητή της φαμίλιας, του παππού Harry Everts – γράφοντας ενδεχομένως ένα ιστορικό ρεκόρ ανεβαίνοντας στο βάθρο ως η τρίτη γενιά μιας οικογένειας με χρυσή ιστορία στο άθλημα.

Στην κατάταξη ο Geerts εξακολουθεί να οδηγεί με 205 βαθμούς, με τον Adamo πίσω του στους 183 και τον Thibault Benistant (Yamaha) τρίτο με 182.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 30 Απριλίου στην Agueda της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon